Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 15:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vw Õlilekke peatamine?
PostitusPostitatud: 01.02.2013 01:07 

Mure järgmine. Vw vento, 2.0, läbi on õlijahuti tihend(Õlifiltri ja mootoribloki ühenduskohas olev tihend). Õli mitte enam ei tilgu/immitse vaid voolab päris korralikult. Kuna enam pole aega, et põhjas/Tallinnas remont teostada, siis on mul tarvis auto toimetada lõunasse/Tartusse.
Siit siis küsimus, et millega/kuidas ma saaks seda leket aeglustada, et suudaks 200 kilomeetrise sõidu ära sõita. Õlitemp. läheb suht kõrgeks, et mingi macgyveri teip seda vist väga ei pea? Äkki kellelgi on mõni hea idee?? Asjaga on jube kiire...

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Vw Õlilekke peatamine?
PostitusPostitatud: 01.02.2013 01:19 

Üldiselt on kõige lihtsam viis selline:
1. kõige pealt lähed varuosade poodi soovitavalt forssi, ostad tihendi maksis vist ca5€ ja õlifiltri
2. keerad maha õlifiltri
3. võtad 19 padruni ja keerad vahejahuti maha
4. vahetad tihendi
5. paned kõik uuesti kokku ja kihutad Tartusse.

Kõik saab kapoti alt ära teha ja isegi tosooli ei pea välja laskma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2013 01:40 

Täpselt nii mul plaanis teha ongi, kuid siin(Tallinnas) pole kohta ega võimalust seda ära teha. Garaažide/töökodade ajad olid ka juba nii broneeritud, et enne järgmist nädalat poleks saanud. Niiet jääb mure ikkagi õhku. Millega panna kinni voolav koht...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2013 01:55 
Kasutaja avatar

Token kirjutas:
Täpselt nii mul plaanis teha ongi, kuid siin(Tallinnas) pole kohta ega võimalust seda ära teha. Garaažide/töökodade ajad olid ka juba nii broneeritud, et enne järgmist nädalat poleks saanud. Niiet jääb mure ikkagi õhku. Millega panna kinni voolav koht...

No seda tööd annab ka koduhoovis teha, ei tohiks ju nii raske olla. Aga kiirkorras saaks ehk hermetsiga mingiks ajaks pidama?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2013 02:04 
Kasutaja avatar

Olen seda kõike teinud -20-ga lumehanges. Selle töö teeb üsna kiirelt ära. Kõige suurem mure oli õlifiltri eemaldamisega, sest vastav võti puudus ning kätega lahti ei keeranud. Jahuti on kinni nr 27 mutriga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2013 02:06 

Arvan, et see mutter seal otsas on samamoodi lahti natuke (mu autol vähemalt sai näpuga lahti keerata) ja seetõttu ka immitseb ning mingite mõttetute käepäraste vahenditega tihendamine ei tasu ennast ära.
Mine kuhugi töökotta sisse, kui ise teha ei viitsi/saa ja esita mure ära. See peaks seal max 15 minuti töö olema, kui päris aus olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2013 20:10 

Mine mõnda iseteenindust võimaldavasse garaazi kui mujal aega ei saa või kui raha maksta ei raatsi.
Viimsis Muuli teel oli eelmine aasta üks koht. Siis mustamäel Pirni tn oli ka üks garaazi. Ja siis ühe siinse kasutaja allkirjas oli ka vastava koha info olemas, Hydration vist?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis