BlueVec kirjutas:
Salupa kirjutas:
rock kirjutas:
Isegi nii kõvad junnid on olemas, et teevad Jaapani 76-90 MHz eurooplase, hahahaaa
Kindlasti on. Aga mismoodi see ikkagi toimib? Kuidas jagatakse 205 erineva sagedusega jaama seadmele, mis suudab eristada vaid 89 või jaapani puhul 140 jaama?
Mul on selline junn vahel.
Muudab sagedusala, kui ma nüüd õigesti mäletan, 14.4MHz.
Sammud jmt ei muutu.
Jaamade arvu pole ka kokku lugenud.
Jaapani puhul on asi lihtsam, sest samm on sama - 0.1MHz. 76-90MHz tõstetakse 90.4-104.4MHz, mõned raadiojaamad jäävad lihtsalt püüdmata (näiteks 88.8 või 106.4) ja kogu lugu.
USA raadio puhul võid seda sagedust muuta kuidas tahad, kuid pooled sagedused jäävad ikka püüdmata. Olen vahepeal uurinud, et sellistel juhtudel kasutatakse lülitatavaid transmodulaatoreid. Lisatakse lisalüliti, kust saab lülitada vastuvõetavat sagedust kas näiteks 87.5-97.4 või 97.5-107.3. Või siis lüliti sisse lülitamisel tõstetakse sagedust 0.1MHz. Selline lahendus on aga tülikas: lisalüliti, raadio ei näita õiget sagedust, USA raadiod RDSi ei tunnista, niiet jaamanime ei saa ka teada ning iga lisaseade halvendab raadio vastuvõttu.
Tsiteeri:
tqhq´st leidsin, et on joodetud dioode ümber ja juurde ning saadud sel teel raadio euroopa mõistes tööle, kuid minu jaoks pole see lahendus...ei ole suurem asi tinutaja.
Need raadiod, mida saab jumperite, dioodide, takistite, diagnostika seadme või nupukombinatsiooniga ümber seada euroopa sagedusi vastu võtma, on erandid. Reeglina on euroopa ja USA turu autodel täiesti erinevad raadiod ning USA raadioid ei ole võimalik ilma tõsiste ümberehitusteta panna eurosagedusi vastu võtma.
Tsiteeri:
Aga keegi võiks mõelda ju mingi lahenduse välja...ma usun, et see oleks suht kulla auk. Mina näiteks olen valmis ca 60 euri välja käima, et raadio normaalselt tööle saada, sest minu raadiol on paneel ovaalne ning sinna mingit eurooplast ei installi

tqhq´s olla mõned mehed 7k eest Silberist uue raadio tellinud.
Vaadates erinavate firmade hinnakirju, siis 60 Euro eest saab osta heal juhul paar tundi elektrooniku aega. Kui me just masstoodangust ei räägi, siis ei ole see nii kulla auk midagi, sest selle ajaga töötad heal juhul skeemi välja. Aga oleks vaja veel ka see skeem valmis teha, kokku panna, testida, paigaldada jne.