Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 22:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mure makiga
PostitusPostitatud: 09.06.2011 22:28 

Mure siis selline, autoks Golf 3 ja makk on vanem Pioneer. Ennem töötas ja ühe hetkel lõpetas töötamise. Kuna plaan on ka võim lisada, siis sai igaks juhuks uued kõlari juhtmed ja võimu juhtmed veetud. Makk töötab ainult siis kui juhtmeid mudida mis autost armatuuri alt tulevad. ja auto pistikus on 5 juhet. makiga on ühendatud 3. nüüd siis võtsin pistiku ära ja ühendasin otse juhtmed kuna arvasin et ehk on pistik vigane, sai ka poest uus Pioneeri vahe tükk ostetud, ikka ei midagi, kohati võtab pildi ette ja siis jälle pilt must. Mitu juhet peaks makiga olema ühendatud et kui nüüd otse kuskilt vool ja mass võtta siis kas nii saab seda asja kontrollida. Olen proovinud ka teise Pioneeri makiga, ikka sama jama. Ehk keegi teadjam mees võiks hüva nõu anda. aa, ja seal on armatuuri all olevad juhtmed sillatud, üks on voolu juhe ja teine on ilma vooluta, arvata võib et süüde. aga miks on sillatud seda ei tea. kui sild vahelt ära võtta siis ei toimi üldse.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: mure makiga
PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:00 
Kasutaja avatar

Maki töötamiseks on vaja kolme juhet: miinus, pluss ning nö "ergutus", mis peaks olema süütelukuga ühendatud. Kui võtit keerata, ühendatakse "ergutus" plussiga, ning makk hakkab tööle. "Ergutus" on see, mis võib sul olla plussiga sillatud - nii töötab makk koguaeg sõltumata süüteluku asendist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:12 

okei, aga kuidas nüüd siis kontrollida et kas juhtmed on korras? testriga sai kontrollitud et ühes juhtmes kolmest on vool olemas.aga makk ikka pilti ette ei võta? mida peaks veel tegema?kuskilt mujalt mass?ja kui see ka ei aita siis mis variandid veel võiks olla?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:19 
Kasutaja avatar

Photo123 kirjutas:
okei, aga kuidas nüüd siis kontrollida et kas juhtmed on korras? testriga sai kontrollitud et ühes juhtmes kolmest on vool olemas.aga makk ikka pilti ette ei võta? mida peaks veel tegema?kuskilt mujalt mass?ja kui see ka ei aita siis mis variandid veel võiks olla?

mul oli renaultis sama jama, makk aku pealt otse töötas aga autos mitte.
kuna sigarisüüdet ma nkn ei kasuta ja vajalik kaitse on olemas kaitseplokis tollele, siis vedasin sealt uued + ja -
Nüüd makk töötab igas asendis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:27 

no selge, ma siis proovin otse akult proovida. Mõlemad võtan nii plussi kui miinuse võtan akult w? sry kui loll küsimus, ei ole asjaga sina peal ju :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:29 
Kasutaja avatar

Photo123 kirjutas:
no selge, ma siis proovin otse akult proovida. Mõlemad võtan nii plussi kui miinuse võtan akult w? sry kui loll küsimus, ei ole asjaga sina peal ju :)

eiei, otse akult vaid kontrolli, kas su makk töötab !
ilma kaitsmeteta ja otse akult on neid autosi tohhuia maha kärssanud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:32 

no ma mõtlengi et korra kontrollin kas toimib nii, aga muidu siis peaks vist plussi ja miinuse vedama sigareti süütajast jah?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:35 
Kasutaja avatar

Photo123 kirjutas:
no ma mõtlengi et korra kontrollin kas toimib nii, aga muidu siis peaks vist plussi ja miinuse vedama sigareti süütajast jah?

no nii ta kõige asjalikum vast oleks.
aga enne kontrolli oma maki töötavust ja siis räägime edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:38 

ok, homme kohe proovin, ja pluss ja miinus otse akult jah?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:38 
Kasutaja avatar

Ma arvan, et küsimus pole sul mitte niiväga kontrollimises (ilmne on ju, et mingi juhe on kuskilt katki) kui vigase koha leidmises. Hakka sealt, kust mudides makk tööle hakkab, isolaatorit harutama ning ehk leiad vigase koha üles. Samuti võid jõuga proovida juhtmeid sikutada, sest juhtub ka nii, et isolaator näib terve, kuid juhe on selle sees läbi ussitanud. Korras juhet sa tõenäoliselt pooleks ei tõmba. Mina soovitan vigase koha üles otsida, sest seal ümbruses võib olla ka muid vigastatud juhtmeid, mis võivad lähiajal tekitada suuremaid probleeme, kui mittetöötav makk. Kui see aga kuidagi ei õnnestu, siis vea uued juhtmed. Nii pluss kui ka miius, sest miinusjuhe võib täpselt samamoodi katki minna.

Vooluvõtmise kohaks sobib hädapärast sigarisüütaja, parem oleks vedada kaitsmeplokist maki kaitsme küljest, kõige parem oleks ikkagi vigane koht üles leida ja see parandada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:44 

no selle teemaga ongi nii, et ma olen neid seal sikutanud, mudinud jne, kohati töötab ja kohati ei tööta, ma kardan et kuskil armatuuri all on see ussitus ja see ei ole seda vaeva väärt et armatuur laiali kiskuda, eks ma homme katsetan selle asja järgi ja siis vaatan mis moodi ma uued juhtmed vean , igal juhul annan teada mis ja kuidas homme lõunal.

igal juhul tänud hetkel :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis