basssoundman kirjutas:
ViktorT kirjutas:
Auto reso võimendab kõige rohkem 55hz peal, sinu järgmine samm ? Huvitav on aru saada, milliseid töövõtteid kasutate, et see nii öelda teie arvates õige sound autosse jõuab

Mis sagedusele kast häälestatakse ja miks ?
55Hz'i on tüüpiline BMW E34 ntx.
Kuidas ja mille järgi keegi kaste arvutab, liigitub lahtrisse "ametisaladused". Töövõtted on igaühel erinevad ja kui ma hakkaks neid siin pikalt ja laialt lahti seletama ei teeks see sind oluliselt targemaks, kuna võib paljugi jääda arusaamatuks ja ma ei pea vajalikuks neid lahtimõtestama hakata, sest töövõtted on individuaalsed.
Kast häälestada vastavalt soovidele/eesmärkidele jne nagu eelnevalt 3lk pealt kokkuvõtlikult lugeda võib.
Tsiteeri:
Me rääkisime äsja
vähemnõudlikust kodanikust

jätkaks samas kategoorias

Vähemnõudlik kodanik on rahul sellega mis tema autosse tehases sisse pandud on. Isegi kõigevähem asjahuviline teab mida ta tahab, või kui ei tea, siis see välja selgitada on mõne küsimuse kaugusel. Kuid on ka neid kes asjast ise midagi ei jaga, aga pole rahul ka heade asjadega.
Sinu poolt läks keerutamiseks, ma palusin lihtsat vastust, mis hz peale sellisel puhul kast häälestatakse ?
Ja kas minu visioon kastiehihitusest erineb väga palju sinu omast ?
ViktorT kirjutas:
Autol vaadatakse üle pagass, küsitakse palju ruumi peab alles jääma, kas SQ või seljaväristi, kõrgus, pikkus ja laius teada, arvutab BBP kiirelt välja kui suur kast tuleb, siia sinna muutmist, kui äkki liiga suur tuleb kõlari jaoks, peale seda teades juba, kas klient tahab madalat või suts kõrgemat bassi, arvutame pordi ja klopsime kasti kokku ?
Või on mingi keemiline valem veel, mida ma veel ei tea kasti ehituse juures ?

55hz peale häälestatud kastid ei kõlba paraku kuskile!
Siin kohal soovitan inimestel, kes natukenegi BASSI autosse saada, häälestada oma kast maximaalselt 45hz juurde, kui kõlar aga kannatab siis vahemikku 35-40hz, see jutt muhkudest ja ametisaladustest on paraku jura. SPL autosi ehitate vähenõudlikule kliendile ?
SQ poistle võite seda rääkida, mitte "vähenõudlikule kliendile". Ja selle termini tõid sa ise siia sisse, ainult et tema olemus on sinu jaoks jutu keskel muutunud

See ametisaladus on minu silmis hämamine, kastide häälestamisel ja arvutamisel ei ole kümneid erinevaid mooduseid.
Töö on lihtsam kui rahvale räägitakse, aga tähtsust peab kuskilt ka hankima ju ...