Martpoiss kirjutas:
Viktor, mõtle nüüd läbi mis sa postitasid... Esimen postitus sul siin teemas oli et mille pühjal ma väidan et SPL PRO on saast ja teine et tegelt on ikka jah. Kas ei ole mitte üksteisele vastu käivad postitused? Kui teemakoostajal on olemas 500W woofer, siis ei ole mõtet hakata jama mingit jama siin geneka upgrade kohta, kuna selle suudab iga normaalne genekas ära toita. See et kohe 50 mm2 juhe osta olekstäiesti mõtetu raiskamine antud juhul juhul, kuna siin olenevalt võimendist sobiks 10-20mm2 vabalt, aga kaabli hindade vahe on mitmekordne.
Süsteemi koostamist tuleb alustada plaanist, ja plaani põhjal valida kõige optimaalsemad komponendid.
Üldiselt kõige üldlevinum viga, ka siin mail, mis tehakse on:
Ostetakse või lastakse omale kinkida võimalikult suurte numbritega bassikõlar, mis rahakotile liiga veel ei tee, lootes, et see hakkab hirmsat moodi autos müristama.
Pööramata tähelepanu lihtsamatele asjaoludele, nagu subbari mähis(ed) ja nende takistused.
Ehk siis hiljem, nagu praeguses teemaski selgub, et oleks vaja nüüd võimendit mis selle kenasti ära toidaks.
Jah, 500w pole teab mis suur number, juhul kui see takistus saavutatakse 2 või 1 ohmi peal, sellised võimedid aga, mis mängivad 5-600w 4 ohmi peal on kallid, oluliselt kallimad kui võimendid, mis annavad sama võimsuse 2 või 1 ohmi peal.
SPL Pro võimenditest pole siin foorumis just palju juttu olnud, sestap ka küsisin, et mille põhjal sinu väited tuginevad, on need enda ja su sõprade küllaldased kogemused või mis.
Minu jaoks on pea kogu eestis müüdav laiatarbe kaup saast, kui seda silmas pidasid, vähe on kvaliteet kaupa ringluses ja kui on, siis hirmkallis siinsele keskmisele kasutajale.
Kaablitest aga: jah, järgmiseks paneme 10mm2 kaabli ja siis teeme uue teema, tuled vilguvad ja siis hakkame kondekat ühendama

Jah 50mm2 pole siin kohal vajalik, oma autodes ma muidugi alla selle ei pane kunagi, see selleks, liiga paks kaabel pole mitte kunagi paha kohe osta, kui tulevikku silmas pidades on plaanis upgrade peale mõelda !
Geneka upgrade all pean tavaliselt silmas juhtmete upgrade ehk siis BIG 3.'Lisada suurem aku ja hoiabki kodeka raha kokku