Oman BMW E36-te ning hakkasin uurima esikõlarite kohta. Nimelt eelmine/eelmised omanikud on sinna eelnevalt miskit ehitanud. Tuli välja, et alla kickpanelitesse on pandud sellised elemendid
http://www.noortehnik.ee/grupid/action/ ... uct_id/19/ ning armatuuril on mingid noname(minu jaoks) "Silverline by Cartechnic" tweeterid. Nendesse koaksiaalidesse jookseb otse makist juhe sisse ning tweeterite signaal on võetud koaksiaalide klemmide pealt rööbiti. Tweeteri juhtme vahel on pisike must karp, sagedusfltriga on tegu ilmselt.
Kuna püüan läbi saada üsna piiratud vahenditega, siis mis oleks kõige mõistlikum variant? Mulle see rööbiti ühendamise mõte väga ei meeldi, kuna praegu mängib koaksiaali tweeter ikkagi kaasa. Kas tasuks otsida kuskilt kasutatud kaheribaliste komponentide sagedusfilter sinna vahele? Soovitus stiilis "osta uued kaheribalised kõlarid sinna" ei sobi.
Lisaks häirib mind see kickpaneli taga oleva kõlari paigaldus. See kõlari koht ise on seal mingine auk metalli sees ning "kastiks" on tehase poolt vahtplastist moodustis. Mida sinna teha, et asi kõige mõistlikum oleks? Vahtplast minema lüüa ning pigimatiga see niiöelda kõlari kast ära katta?
Edit: Muidugi see praegune koht kickpaneli juures pole just kõige mõistlikum minu arvates. Mul on nii plank versioon, et uste sees kõlarikohad puuduvad. Sel juhul oleks mõistlikum äkki hoopis osta teised polstrid, kus oleksid kõlarikohad olemas, ning panna need koaksiaalid sinna hoopis.