Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 23:53

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 22 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: K: Passatisse korralik helisüsteem?!
PostitusPostitatud: 30.04.2010 12:01 

Tervist, nimelt kohekohe kätte jõudmas 18. aasta sünnipäev ja auto, mis tagumiku alla tuleb, on Passat aastast 2004 ja universaalkerega. Sooviks oleks siis sinna sisse hakata ehitama mingit normaalset helisüsteemi. Kuna olen audio teemal suht nõrk, ei oskagi väga kuskilt alustada.

Mainiks kõigepealt ära mis seal hetkel olemas on:
Makk on originaal kassettmakk.
Kõlarid hetkel ainult ees, täpselt ei tea mis ja kus, võin uurida kui keegi vajalikuks peab, kuid tunduvad suhteliselt tagasihoidlikud.
Rohkem nagu ei olegi vist seal midagi.

Tükike sellest, mida soovin:
Üldiselt soov saada igapäevaseks kulgemiseks korralik helisüsteem, mis hoiab sõiduajal nägu naerul :D . Mainin ka ära, et kuulan muusikaliselt kõige rohkem rap/hip-hop stiili + viimaselajal suhteliselt palju dubstepi.
Eelarve on esialgu kuni 7-8 tuhat ja tahaks saada komplekti, mida võimalik täiustada, mitte välja vahetada.

Aga nüüd otseselt küsimuste juurde:
Millest peaksin üldse alustama ja mis kohe välja viskama?
Kas originaalmakiga on veel võimalik midagi saavutada?
Kui suur osa umbes protsendiliselt võiks kuluda võimule, subwoofrile, kõlarile, makile jms, et asi püsiks tasakaalus?
Mis firma tooteid eelistada sellises hinnaklassis?

Oiijah, eks neid küsimusi palju ja erinevaid, aga äkki hakkaks tasapisi pihta. Küsin juurde, kui midagi aru saamatuks jääb. Tunnistan, et olen suhteliselt võhik ja loodan saada mitte väga lõõpivaid vastuseid. Küsige ka ise kui midagi vajalikku mu tekstist puudu jäi.

Aga muidu, tänud ette ja jään asjalikke nõuandeid ootama!

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K: Passatisse korralik helisüsteem?!
PostitusPostitatud: 30.04.2010 12:13 
Kasutaja avatar

Esiteks kuidas sa kujutad oma elu ette kui pead koguaeg dubstepi kassetilt kuulama :D
okei nali naljaks.
esiteks originaal makid on enamuses saast ja kõlbavad ainult augutäiteks.
esimene asi oleks vaadata makk.Mina soovitaks pioneeri hinna ja kvaliteedi suhe parim.
Suht odava rahaga saab juba ka USB toega maki mis noortele väga meeldib.
näiteks midagi sellist http://noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=31&id3=295

Kuna esialgu on eelarve üsna piiratud siis esimesed kõlarid jätaks alguses samaks sest helikvaliteet muutub kõvasti kui korraliku maki sisse saab.
Ülejäänud viis tonni on mõistlik investeerid supparisse,kasti,võimu ja juhtmetesse.

Kui veel küsimusi on siis võid PS panna võin ka natukene paremate hindadega aidata

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 12:37 

ja tagumised mehed kuulevad ainut paljast tümmi??
taha ka ikka mingeid kõlle vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:02 

Olgu, hakkab vaikselt endale ka kohale jõudma, mis mõttekas oleks. Jätan vast esialgu esimesed kõlarid siis samaks jah, siis võimalik lisaraha juurde saades kuhugi poole areneda. Nüüd vist jälle natuke loll küsimus, aga plaanis kunagi natuke kaugemas tulevikus soetada ka ekraan millelt dvd-si ja tv-d vaadata. Kas neid makke annab kõiki nagu monitoriga hiljem ühendada? Või tuleb siis hiljem kindlasti see niinimetatud multimeediakeskus täismahus välja osta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:05 
Kasutaja avatar

Renso615 kirjutas:
Olgu, hakkab vaikselt endale ka kohale jõudma, mis mõttekas oleks. Jätan vast esialgu esimesed kõlarid siis samaks jah, siis võimalik lisaraha juurde saades kuhugi poole areneda. Nüüd vist jälle natuke loll küsimus, aga plaanis kunagi natuke kaugemas tulevikus soetada ka ekraan millelt dvd-si ja tv-d vaadata. Kas neid makke annab kõiki nagu monitoriga hiljem ühendada? Või tuleb siis hiljem kindlasti see niinimetatud multimeediakeskus täismahus välja osta?

see lisa monitor jääks ju nagu mingi ebard kuskil armatuuril ju.
minu järjekord siis oleks:makk,4x uksekõlarid,4 v 5 kanaliga võim.suppar hiljem koos teise võimuga kui vaja.

Viimati muutis remo22, 30.04.2010 13:11, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:09 
Kasutaja avatar

7000-8000 eeguga saab juba suht korraliku süsteemi. Mina soovitan makk ja esikõlarid välja vahetada ning esikõlaritele võimendi kindlasti osta, kui ikka muusikat kuulata tahad. Subwoofri võid alati hiljem juurde lisada. Kas plaanid ainult poest uusi asju osta või kõlbavad kasutatud asjad ka?
Kui subwoofrist pihta hakata, siis saad omale autosse tavalise rullnoka tümaka, mis karjub (halval juhul) kvartali kaugusele, aga muusikat reaalselt kuulata ikka ei kannata.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:19 

Selle monitori paigutuslahenduse peale pole väga mõelnud jah. Oletasin, et annab kuidagi maki peale istutada teda võimaitea. Kuidagi kahju präägu makk osta ja hiljem lihtsalt välja vahetada.
Ostu koha suhtes ei ole nagu kindlat eelist. Kui tundub korralik asi, siis tasuks ju kasutatud osta ilmselt....?
Eks ma tahan jah ikka ühtlast või niiöelda tasakaalustatud muusikat kuulata, et bass aint ei mürtsuks, aga samas, et teda oleks ka. Mulle oli siiamaani kuidagi selline mulje jäänd, et kõik ajavad ainult supakaid taga ja need tunduvad kõigile kuidagi üliolulised.

Ja Tõnu, sa siis jätaksid esialgu tagant kõik tühjaks? Eks juhikohal mängivad esikõlarid suuremat rolli küll, aga kas kuidagi liiga mage ei jääks see asi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:26 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Mulle oli siiamaani kuidagi selline mulje jäänd, et kõik ajavad ainult supakaid taga ja need tunduvad kõigile kuidagi üliolulised.

Paraku see nii ongi, et inimesed ei saa aru lihtsast tõsiasjast, et muusika ei piirdu ainult bassisagedustega.
Tsiteeri:
Ja Tõnu, sa siis jätaksid esialgu tagant kõik tühjaks?

Just, aga see tagakõlarite teema on individuaalne ja üks enimvaieldud teemasid caraudios. Tagakõlarid võid alati hiljem juurde lisada nagu subwoofrigi, kui vajadus peaks tekkima.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:44 

o.l.l.i.e kirjutas:
ja tagumised mehed kuulevad ainut paljast tümmi??
taha ka ikka mingeid kõlle vaja.

Kes neil keelab esikõlaritest tulevaid helisid kuulata? Kui on korralikult ehitatud, saab ka tagaistmele korraliku heli ilma lollakaid interferentse lisavate tagakõlariteta. Või keda need tagaistujad üldse huvitavad? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 13:46 

"Korraliku helisüsteemi" saab väga mitut moodi defineerida. Lisaks juhtub tihtipeale nii, et inimene areneb koos oma süsteemiga ja naguikka - süües kasvab isu.

Minu jaoks koosneks tavamõistes "korralik" süsteem normaalsest peaseadmest, 4-kanalivõimust, komponentidest esiustes ja bassikõlarist. Siia juurde käivad ka "nähtamatud" osad - kaabeldus, uste summutamine. Läbi võiks mõelda mis osas ollaske nõus kompromissidega - kuhu ja kuidas kinnitada võimendi ja bassikõlar; kas bassikast peab autost välja käima jne.

Variatsioonid:
a) jätta bassikas ära ja paigaldada komponendid ka tagaustesse kui pidevalt on seltskonnaga ringisõitmist-muusikakuulamist.
b) kui madalam müdin eriliselt südamelähedane on siis näha rohkem vaeva bassikõlariga ja esiuste komponentidele vähem raha kulutada.

Kas see kõik 7-8000-sesse eelarvesse mahub - sõltub, kui oled valmi sise õppima ja uurima ja paigaldama ning diile otsima siis ma arvan, et jah, normaalsed komponendid ustesse algavad kuskil 1000 lähedal paar, bassielement ka tuhande ligi või ka valmis kestas alates kuskil 1500, võimendi võib leida paari tuhandega, kui jätta tuhat krooni juhtmestikule ja pigimatile ja muudele pisitarvikutele siis jääb päris korralik summa ka peaseadme jaoks. Võid siin ka ju rõhku omale meelepärases suunas ringi tõsta - CD-seadem saab mingisuguse juba tuhandega jne jms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 15:37 

tee nagu mina, ees magnati kompod(ustes) teravad a- piilari juures,
taga hertz-i ovaalid.
Ned asjad otse maki tagant ja mingi 250w woofer ja pisike võim.
minu vajadusi rahuldab. Ja isegi tagumistel reisijatel on ka kõlarid, isegi nemad kuulevad muusikat.
Osta selline komplekt http://noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=101&id3=284
Ja selline komplekt http://noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=101&id3=3
Kui sa kuhugi TÜMMI võistlusele ei lähe, käib tavakuulajale küll.
Mul veits kangem woofer, aga see ajab ka asja ära, ja jääb pagasnikusse ruumi ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 16:59 
Kasutaja avatar

Ma tahaks näha seda meest kes kuulab hip hoppi ja dubstepi esikõlaritega ja on rahul 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 17:21 
Kasutaja avatar

Mina alustaksin kõlaritest. Läheksin suht 'klassikalist' teed pidi ja paneks ette DLS R6A http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=57&id3=723 . Praegused esimesed kõlarid kasutaksin ära taga kui selleks vajadus tekib. Esimesed kõlarid kindlasti võimendi järgi, kuna rahaga priisata ei ole siis soovitaksin midagi odavamast otsast näiteks Autostudio E-120.2 http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=97&id3=1347 või Magnati RX22 http://audiocity.ee/tdetail.php?cat=78&de=9369. Kaabliteks võid võtta vabalt mingi komplekti(toide+kaitse+RCA ja veel mingid pudinad), ise paneksin 35mm2 (hiljem saad mingi väikse supaka võimu ka järgi panna), hinnad peaksid jääma sinna 1000.- juurde. Maki vaataksin algul mingi kasutatud selle raha eest mis üle jääb. Ilmselt mingit 'ulme' bassi sealt ei tule...aga igati eeskujuliku soundi peaksid sealt igatahes saama... :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 18:10 
Kasutaja avatar

Mina soovitan ka kõigepealt osta makk, esikõlarid ja võimendi nendele. Hea oleks ka uksed pigimatitada, sellega moodustad esimestele kõlaritele kasti ja saad palju kvaliteetsema heli. Siis kogu raha juurde ja osta bassikas koos võimendiga.
Tagakõlarid ei ole olulised, väga kahetsen et enda auto tagaaknalaua ära rikkusin sinna kõlariaukude lõikamisega. Rikuvad helikvaliteeti ainult.

Võimendeid soovitaks ma osta siit foorumist, liigub ka uusi ja väga palju poehinnast odavamalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2010 22:06 
Kasutaja avatar

Mul tekkis selline küsimus,et kas maki võimust tõesti ei piisa esi-(nt. kompod)ja tagakõlaritele(nt. koaksikaal)? Sealt peaks mingi 4x25w rms ikka välja tulema? Et kui panen võimu vahele siis vahe mäekõrgune? Endal siis alpine 9886r. Võistelda ei plaani ja autot lõhkuda ega kaalu lisada (pigimatt) pole plaanis. Ja äkki keegi oskab soovitada häid kõlareid mis sobiksid e36 tehasekõlarite asemele 1:1.

Tänud ette!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 22 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis