Natuke rumal minust, et eile suht kohe peale probleemi teket foorumisse kaebama tulin. Olin lihtsalt nii tüdinenud auto parandamisest ja vea otsimisest, sest viimased 1,5 kuud auto ainult katki olnud. Otsustasin kirjutada kohe siia, lootes ka äki vastust saada, et ma ise otsima ei peaks. Eks Mossemehel ole õigus, et neti teel suht keeruline viga teiste autos leida.
Täna oli siis nats parem tuju ja sõitsin hilislõunal sõbra juurde, kasutaja Valgekotka juurde. Meil läks aega umbes 4-5 tundi enne kui ikkagist kindlalt aru saime milles viga

. Kuna ma siia juba kirjutasin, siis seletan ka milles viga on. Viga on siis kõrg- ja kesksageduse võimendis. Ma küll ei mõista mismoodi, aga selle tõttu lõi mingi suvalise impulsssignaali läbi maki ka wooferi võimendisse ja kõik kõlarid hakkasid valjult tööle. Ei leia suurt loogikat, et kuidas, aga nii oli.

Mul on kaks tweeterit ja kaks midrange, mis saavad signaali läbi passiivse filtri. Võimendi neile on neljakanaline ning on sillatud. Nii et üks filter saab kahest kokku sillatud kanalist signaali ja teine sammuti. Kõlarid hakkasid ragisema siis, kui kõik neli juhet kahest filtrist olid võimendisse pandud. Kui panime kolm juhet siis mängis ilust (muidugi ühe filteri taha ühendatud kõlarid siis mängisid vaiksemalt). Mõtlesime et viga on ühes võimendi kanalis, aga ei, ükskõik kuidas ühendada ikka oli nii, et kui neljanda juhtme filtrite ja võimendi vahel ära ühendasime läks asi jälle jamaks. Proovisime ka sildamata ja täpselt sama jama eksisteeris. Ning kui keegi ütleb praegu, et viga ei saa siiski olla võimendis, et peab olema kuskil mujal võimendist edasi, siis võin kindlalt öelda, et viga on võimendis, sest proovisime sõbraga kõik variandid ära ja testisime filtrid ja kõlarid kõik läbi.
Lisaks sellele avastasime sõbraga huvitava asja, et kui ühendada kõlarisse ainult + või ainult - juhe võimendist siis kõlar mängib, kuigi veits vaiksemalt, kui peaks?

Tundub, et ma siiski suht rumal veel audio vallas.
Homme ostan natuke peenikest juhet juurde ja proovin high level inputiga. Aga igaljuhul viin võimendi parandusse millalgi, sest garantii peaks kehtima, kuna võimendi ostetud jaanuaris.
Tänud muidu kõigile, kes aidata üritasid!