tervitus kõigile,
Kuna mu enda autoaudio alased teadmised ja ka tegemised jäävad eelmise sajandi lõppu

siis konsulteeriks pisut siin teadjamate meestega.
Autoks vana 6 seeria BMW, soov oleks sinna midagi enam-vähem kuulatavat sisse ehitada kuna originaalsüsteem ei kannata ka minu suht kehva kuulmisega kõrvade jaoks kriitikat. Samas kindel tahtmine oleks jätta armatuuri ja polstrite look esialgseks - st jääb sisse "niidirullidega" originaalmakk ning kõlarid jäävad originaalkohtadesse. Reaalset tööd peaks hakkama tegema samas mingi tänapäevane head unit, muidugi kuhugi peidetult siis. Seega makk peab kindlasti olema puldiga või puldi valmidusega. Originaalkõlarid on 6 seerial mingid piisikesed ovaalid, kiire otsing eesti poodides näitas, et sama suurust on reaalselt saada ainult mingid alpine omad.
http://www.noortehnik.ee/grupid/action/show_product/product_id/2355/Kuna müüja need kiiresti maha tegi siis teostasin auto juures mõned mõõtmised ning selgus, et reaalne oleks ette paigaldada ka 13cm kompod. Paraku rahakott piirab nagu alati siis esialgu võimendit ja woofrit ei tuleks, aasta paari pärast aga kindlasti, seega peaks olema valmidus. Kaablid on veetud sellise arvestusega, et võimendi tuleb ette, armatuurlaua alla, hetkel siis 4 kõlari jaoks. Kui tulevikus mõelda woofrile, kas siis peaks vedama ka viienda kaabli või oleks mõistlik supaka jaoks taha eraldi võimendi tekitada ning siis coaxiaaliga signaal headist sinna viia?
Raha kulutaks head uniti peale max 200 euri, esikõlaritele max 150euri. Kas tagakõlariteks on ehk mõttekas needsamad alpine pisiksed ovaalid paigutada või pole taha üldse midagi tarvis?
Kokkuvõtvalt siis jagage soovitusi , mis makki ja kõlareid eelistada. Mingeid väga kõrgeid nõudmisi ma süsteemile ei esita, esikõlarite asukoht imho vanadel bemmidel piisavalt masendav et sealt midagi väga head välja võluda. Aga kuna polstrid on maas ja armatuur laiali siis tuleb kasutada võimalust helisüteem enam-vähem kuulatavaks ehitada.