Nõustun Taneliga.
Omal tutvusringkonnas veel kogemusi, kus vaadatakse ainult neid ilusaid MAX numbreid, mis igal asjale peale kirjutatakse.
Omast kogemusest soovitaks teemaalgatajale: ära üldse vaata ka neid MAX numbreid. Vali parem mingi tuntud firma woofer. Alpine, Pioneer, Hertz vms. Unusta ära igast BassX-id, SUPER BASS-id, Soundking jms hiinakad. Võimendi kohapealt soovitaks vaadata samuti korralikemaid firma võime. Olen suht 99% kindel, et sul oli vanal võimul GAIN-i kruvi ka nii põhja keeratud + makil ka kõik BASS boostid jms põhjas - sealt see moonutus tekkis.
Sessuhtes on JUSTer-il õigus - takistused on suht tähtsad kõlari ja võimu sobitamiseks, kuid mitte kõige tähtsam. Teine näitaja, mida mina jälgin, on RMS võimsused. Soovitaks valida woofer ja võimendi nii, et võimendi paberil kirjas olev RMS võimsus on võrdne või suurem kui woofri RMS võimsus. Reaalsuseses on võimendi võimsus niikui nii väiksem, kui paberil kirjas.
Omast kogemusest tean, et näiteks 300w REAALSEST võimsusest on täiesti piisav.
Omal sõber ka kunagi rääkis ja seletas, et tal pagasnikus 2KW võim ja 1000w woofer - mingi songjang vms firma oli, et jutu järgi pidi väga hull tümps olema. Minul tol hetkel oli siis Alpine kõlar, SWR 1542D, millel RMS võimsus siis 750w "ainult". Siinse kasutaja käest oli veel ostetud võimendi JBL GTO 1201.1 - rms-i enam ei mäleta, oli vist sinna 1200w kanti. Minu ja sõbra auto kõrvuti pannes, oli minul ikka kordades parem ja tugevam tümps. Mäletan, et suht mõttetu vaidlus oli sõbraga. Tema ikka raidus, et tal kõlaril midagi häda ja võimendi firma praaki teinud - ei ole ju võimalik see, et mul lahjema süsteemiga teeb kordades paremat heli.
Veits pikk postitus sai - kogu minu jutu point: investeeri parem kohe natuke rohkem raha ja säästa end hilisematest muredest. Saad suurema rahulolu, kui odava raha eest ülimat süsteemi taga ajad. Mul endal kogu see tee juba läbi joostud