Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 30 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Woofer läbi, kas minu või firma süü?
PostitusPostitatud: 03.10.2011 23:52 
Kasutaja avatar

süüdi oled sa selles et lasid võimendi moonutama.
sinu võimendi on ilmselgelt liiga lahja selle elemendi jaoks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2011 23:56 
Kasutaja avatar

Tagus siinust ja läks kärrsama jah,minu arust mähkimine mõttetult kallis 40 eurise woofri jaoks kui sul keegi tuttav ei tegele sellega.
Normaalsemad võimud lükkavad vist välja kui liiga palju tahetakse välja imeda neist,aga ma ei tea kah....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 00:10 

Mh millises kastis see woofer oli? Ega mitte õlitünnis nagu hiljaaega ühel ,,räigel`` tümpsumehel?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 09:56 
Kasutaja avatar

Kindlasti on siis tegu seguga kasutaja vigadest ja woofri kesisest kvaliteedist. Eks sa oled tiba üle pingutanud oma tümmitamisega ja võtnud woofrist välja seda mida tal anda ei ole. Ma pakun, et oled volüümi tiba liiga kõvasti pannud ja liiga madalaid sagedusi laskinud ning koonuse liikumine on liiga räigeks läinud ning kui see liikumine on maksimumi piiripeal või üle selle siis ei ole see enam nii lineaarne kui peaks, eriti veel tavalise muusika juures ning mähis ei liigu enam linaarselt magnetpilus vaid võib seal liikuda päris suvalt ja hõõruda vastu ääri ning sellega tõmbas traadid lahti. Eks kindlasti oli ka abi sellest, et mähis sai kõvasti kuuma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 18:00 

Tänud kõigile vastajaile :)

Viimane postitus oli ka väga asine. Sain hulga targemaks jälle helisüsteemi kohapealt.

Nüüd paar küsimust, et kas vana woofriga on midagi teha üldse veel? Saab selle eest kuskilt raha vms ning ega kellelgi juhuslikult uut woofrit mulle pakkuda ei oleks?

Otsiksin seekord juba u 1000w ringis...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 18:14 

JUSTer kirjutas:
Tänud kõigile vastajaile :)

Viimane postitus oli ka väga asine. Sain hulga targemaks jälle helisüsteemi kohapealt.

Nüüd paar küsimust, et kas vana woofriga on midagi teha üldse veel? Saab selle eest kuskilt raha vms ning ega kellelgi juhuslikult uut woofrit mulle pakkuda ei oleks?

Otsiksin seekord juba u 1000w ringis...

Ahh ,et juba läheb 1000w element 240w võimu järgi :D
Tegelikult on helitehnika ost-müük olemas foorumis . Mõnikord võib osta oksjonitel ka jopata kui kasutatud elementi soovid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 19:38 
Kasutaja avatar

Need teemad siin on ikka viimasel ajal jumala puusse koik , mingid fcking 6litynnid ja jageletakse mingite 100-200 watiste subakate p2rast. Varem v6is siit veel asjalikku infot saada aga mitte enam !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 20:47 

L3gion - Lugesid kuskilt välja, et 1kw woofer läheb 240w'se võimu järgi? :uhoh Nu vot.... Võim juba müügis mul.

Ning AMath - Õlitünnid olid küll puhas huumor aga minu teema eesmärk oli uurida kas süüdi mina või firma. Kokkuvõttes vist mõlemad :)
Ja täna teistele sain ma tükkmaad targemaks siiski heliteema koha pealt. Tänan teisi ;) Teema võib sulgeda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 20:53 
Kasutaja avatar

Suutsin ka kunagi pioneeri 1200w woofri läbi lasta vms. Ei mäleta kas oli minu viga või pask kõlar lihtsalt
Viisin garantiisse ja sain uue.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 21:18 
Kasutaja avatar

no selge on see, et odavalt ei saa head paukku.

See traadi lendu minek võib olla ju ka nt mingi mehaanilise tüki sattumisest pöhjustatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 23:07 
Kasutaja avatar

-motomees- kirjutas:
no selge on see, et odavalt ei saa head paukku.

See traadi lendu minek võib olla ju ka nt mingi mehaanilise tüki sattumisest pöhjustatud.

vaata hoolega esimeses posti olevat pilti.
Kuigi on tegu kehva pildiga on näha et mähise vasktraat on kohati must
See on selge märk sellest et võimendi lasti moonutama ja mähis kuumenes üle .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.10.2011 23:18 

Mossemeez on ikka terava silmaga arvestades halva kvaliteediga pilti :)

Tõmbasin selle 1 traadi välja mis tundus tumedam ning suht must kiht oli peal kohati...

Tumepunakas kohati ja samas ka ilus vasevärvi :)

---

Must on siis kui moonutama lastud jah?
On veel mingeid tunnuseid kui midagi muud juhtunud? :O

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2011 01:59 
Kasutaja avatar

Kust kõlari soetasid? Mul tõmbas hiljuti noortehnik perse lohku. Müüsid mulle võimuja kõlari kombo vanas paberis 9k eest. ja 1,5 hiljem läks kõlaril mähis läbi. Nemad pesevad käed puhtaks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2011 21:20 
Kasutaja avatar

hallscorpio kirjutas:
Mul tõmbas hiljuti noortehnik perse lohku. Müüsid mulle võimuja kõlari kombo vanas paberis 9k eest. ja 1,5 hiljem läks kõlaril mähis läbi. Nemad pesevad käed puhtaks :)

Kui pood lillaks põletatud mähisega elementi garantiisse ei taha võtta, siis ei ole see mingi lohku tõmbamine. Analoogne juhtum kui ostad uue auto ja sõidad vastu puud - ega siis ka garantii korras midagi korda ei tehta. Seleta palju tahad, et GPS või ABS oleks pidanud ju selle ära hoidma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2011 20:15 

Nõustun Taneliga.

Omal tutvusringkonnas veel kogemusi, kus vaadatakse ainult neid ilusaid MAX numbreid, mis igal asjale peale kirjutatakse.

Omast kogemusest soovitaks teemaalgatajale: ära üldse vaata ka neid MAX numbreid. Vali parem mingi tuntud firma woofer. Alpine, Pioneer, Hertz vms. Unusta ära igast BassX-id, SUPER BASS-id, Soundking jms hiinakad. Võimendi kohapealt soovitaks vaadata samuti korralikemaid firma võime. Olen suht 99% kindel, et sul oli vanal võimul GAIN-i kruvi ka nii põhja keeratud + makil ka kõik BASS boostid jms põhjas - sealt see moonutus tekkis.

Sessuhtes on JUSTer-il õigus - takistused on suht tähtsad kõlari ja võimu sobitamiseks, kuid mitte kõige tähtsam. Teine näitaja, mida mina jälgin, on RMS võimsused. Soovitaks valida woofer ja võimendi nii, et võimendi paberil kirjas olev RMS võimsus on võrdne või suurem kui woofri RMS võimsus. Reaalsuseses on võimendi võimsus niikui nii väiksem, kui paberil kirjas.

Omast kogemusest tean, et näiteks 300w REAALSEST võimsusest on täiesti piisav.

Omal sõber ka kunagi rääkis ja seletas, et tal pagasnikus 2KW võim ja 1000w woofer - mingi songjang vms firma oli, et jutu järgi pidi väga hull tümps olema. Minul tol hetkel oli siis Alpine kõlar, SWR 1542D, millel RMS võimsus siis 750w "ainult". Siinse kasutaja käest oli veel ostetud võimendi JBL GTO 1201.1 - rms-i enam ei mäleta, oli vist sinna 1200w kanti. Minu ja sõbra auto kõrvuti pannes, oli minul ikka kordades parem ja tugevam tümps. Mäletan, et suht mõttetu vaidlus oli sõbraga. Tema ikka raidus, et tal kõlaril midagi häda ja võimendi firma praaki teinud - ei ole ju võimalik see, et mul lahjema süsteemiga teeb kordades paremat heli.

Veits pikk postitus sai - kogu minu jutu point: investeeri parem kohe natuke rohkem raha ja säästa end hilisematest muredest. Saad suurema rahulolu, kui odava raha eest ülimat süsteemi taga ajad. Mul endal kogu see tee juba läbi joostud ;)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 30 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis