kui sa teed vormi juba varuratta järgi, siis enam väljaspoole ju pigimatt ei mahu?
ma olen just parasjagu ametis vaigust kastideehitusega. kui sul jääb valjukas ülespoole, siis põhimõtteliselt sama.
mina oskaksin teha kolme moodi:
1) paksule puitplaadile kõlariava sisse freesida ja paika seada vormi külge. puu külge klammerdada riidest "kott". vorm kaitse kas maalriteibiga või maalri kaitsekilega. eelnevalt proovi et kile vaiguga ei reageeri, ntx must prügikott reageeris. riie läbi kõlariaugu ära immutada. kui tahenenud on, saad vormist välja võtta ja hakata edasi tegema kihte. alguses on põhi ikkagi pehme, seega pead pärast iga mäkerdamist kõlari uuesti vormi tõstma, et ta ära ei vajuks. kui kõlari ülemine serv (augupoolne) ei ole pintsliga juurdepääsetav, siis võid pärast põhja valmistegemist sinna augu sisse lõigata relakaga. nii saad ülemisele äärele ligi. auk lõika sisse kaldu, nii saad pärast kergemini väljalõigatud tükki uuesti tagasi liimida.
2) teha puidust ülemine raam nii kitsa äärega, et ei tekiks nurkade ülevaltpoolt äratäitmisega probleeme. võibolla on vaja kontrollimiseks väikest taskupeeglit. pärast põhja valmisliimimist liimi pva-ga pealmine plaat raami külge
3) tee valmis põhi ilma raamita. lõika ülejääk, liiga kõrged kohad ära relakaga. lõika põhja sisse auk (vt pt 1) liimi läbi põhjaaugu põhi pealmise plaadi külge.
mina olen kõiki neid kolme meetodit proovinud, praegu on käsil meetod nr 2

kindlasti on umbes 100 meetodit veel
ma ei ole kindel, kas kastipõhi peab olema tehtud üleni klaasriidest. võibolla targemad teavad. mina paneks kaks-kolm kihti klaasriiet, selle peale umbes pool senti liivaga segu (veel parem kui oleks kklaasipuru ja liiv segamini, aga seda mul ei ole käepärast olnud) ja peale uuesti kiht või paar klaasriiet. klaasriiet ei pea panema täislehena, pisikeste tükkidena on mugavam.