Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 22:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Abiks BASSIkasti ehitamisel
PostitusPostitatud: 06.06.2010 23:35 
Kasutaja avatar

antero kirjutas:
Nii meisterdasin sellel lehel kasti valmis: http://reaudio.com/speaker_box/LPort_Box_Calc.html. Tulemuseks sain 1.536 cubic feet ja fb on 37.1. Nüüd tekkis küsimus, et kui tähtis on l pordi see lenght2 mida saab seal ise määrata? On mingeid soovitusi kui pikk see olema peaks?

Selle pikkusega mängides tjuunidki porti, esmatähtis on pordi pindala siiski, et kast tuhisema ei hakkaks ja mnusalt õhk läbi "voolaks".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.06.2010 23:41 
Kasutaja avatar

Pordi andmed muidu hetkel sain sellised: width 1.9, lenght1 10.1 ja lenght2 16.1. Kasti enda pikkus on 23.6

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.06.2010 23:48 
Kasutaja avatar

antero kirjutas:
Nii meisterdasin sellel lehel kasti valmis: http://reaudio.com/speaker_box/LPort_Box_Calc.html. Tulemuseks sain 1.536 cubic feet ja fb on 37.1. Nüüd tekkis küsimus, et kui tähtis on l pordi see lenght2 mida saab seal ise määrata? On mingeid soovitusi kui pikk see olema peaks?

Pole paha, aga soovitan port veits lühem teha ja sinna 35-36hz juurde häälestada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.06.2010 23:59 
Kasutaja avatar

Kui square port width on 1.7 kas seda on siis liiga vähe?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.06.2010 22:29 
Kasutaja avatar

Inimesed on tulnud minu juurde murega, et nende kast ei mängi. Huvitav on asjaolu, et olen pidanud juba kolm siit teemast algatatud kasti ümber/uut tegema ja seda väga lihtsal põhjusel - need ei mängi apsoluutselt mitte midagi peale lowbasstest lugude. Kumisevad ja väristavad ainult räpi madalamaid lugusid.

Mitte, et ma tahaks kedagi või midagi maha teha, lihtsalt soovitan enne mõelda, kui peaees tulle hüpata ja võta kõike netis pakutavat kullana. Kindlasti mõningatel juhtudel madala häälestusega kastid õigustavad, kui 80% juhtudest eelistavad inimesed "tümpsu" või hästi bassitrummi lööki edastavat subwoofrit, mitte kumisevat ja ümisevat kasti, mis normaalset muusikat ei mängi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.06.2010 23:03 
Kasutaja avatar

1. Teema pealkiri ?
2. Crack on siin foorumis mulle isiklikult öelnud, et tema pole ühtki oma klientidele tehtud kasti üle 35hz häälestanud. Tema kliente ei ole sinu juurde veel tulnud ? :D

3. Kumin kui selline, inimestel on erinev arusaamine BASSIST, on inimesi, kes on mul PSis kaebanud, et Tõnise tehtud kast absoluutselt bassi tema autos ei mängi ja Tõnis olla väitnud, et selline peabki olema sellise elemendi ja autoga see bass ja teema. Peale siinseid näpunäiteid oli poiss väga rahul oma uue kastiga.

4. Jah igaüks teeb oma valikud, mis muusikat ta kuulab ja keda ta kuulab, mina ei pretendeeri absoluutsele tõele, aga nende vihjete järgi olen ma kõik oma kastid ise teinud ja rahul olnud, ka kogu UK bassimaailm kasutab samu valemeid. Aga kindlasti on alati kliente, kelle ootused osutuvad tegelikult teiseks ja ei ole esialgse tulemusega rahul. Träänsimeestel soovitan kastid sinna 38-40hz juurde häälestada ja pole põhjust Tõnise juurde kaebama minna :beer

Siiani on minule isiklikult VÄHEMALT 10 positiivset tagasisidet tulnud just tänu sellele teemale ! Võibolla ka rohkem, aga kahjuks on mu postkast alatasa väga täis just muusika teemadel ja 5-6 korda olen pidanud kasti tühjaks tegema peale selle teema tegemist ...

5. Kui sul tööd rohkem tänu sellele teemale, siis mis mõte on siin soiguda või on teine aspekt hoopis ? Kliente pole enam ? :D

Sinuga vaidlemise lõpetuseks:

Minu 2 x SPL Dynamics kast on häälestatud 33hz peale, sensor kastis mängis kõige valjemalt 30hz juures, autos mängib kast kõige valjemalt 42 juures, nagu auto enda rexonants sagedus ette näeb ja db joon on ühtlane 38 hz-st kuni 52hz-ni ! Kõikumine on + - 1 db kus 42hz on lagi ! Ja kogu selle teema juures me teame, et mida kõrgemale HZ lähevad, siis sama db juures tundub auto oluliselt valjem.

Lõpetuseks, selle asemel et siin masuaja kibestumust väljendada, anna teada, mida konkreetselt sa nende kolme kasti juures ümber tegid või teisiti !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2010 07:46 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
1. Teema pealkiri ?

Mis see siia puutub?
MarkoC kirjutas:
2. Crack on siin foorumis mulle isiklikult öelnud, et tema pole ühtki oma klientidele tehtud kasti üle 35hz häälestanud. Tema kliente ei ole sinu juurde veel tulnud ? :D

Crack oskab väga hästi kaste teha, olen mitut tema kasti kuulnud. Erinevalt sinust häälestab ta kasti mängima kõike, mitte nagu selle üldteema mõttes lowbassi "mängima"

MarkoC kirjutas:
3. Kumin kui selline, inimestel on erinev arusaamine BASSIST, on inimesi, kes on mul PSis kaebanud, et Tõnise tehtud kast absoluutselt bassi tema autos ei mängi ja Tõnis olla väitnud, et selline peabki olema sellise elemendi ja autoga see bass ja teema. Peale siinseid näpunäiteid oli poiss väga rahul oma uue kastiga.
Kumin lahtiseletatult on ebaühtlane ja ebaselge bass, mis ei ole konkreetne ja selgelt eristatav. Ehk samuti nauditav. Ehk sa tood mõne näite oma uhketest PS'idest? Huvitav on asjaolu, et mõni aeg tagasi küsisid sina minu käest alandlikult PS'is, kuidas kaste teha, nüüd oled aga ise suureks õpetajaks hakanud. Juusiis mul on vastavalt taandareng toimunud, et ma enam kaste teha ei oska.

MarkoC kirjutas:
4. Jah igaüks teeb oma valikud, mis muusikat ta kuulab ja keda ta kuulab, mina ei pretendeeri absoluutsele tõele, aga nende vihjete järgi olen ma kõik oma kastid ise teinud ja rahul olnud, ka kogu UK bassimaailm kasutab samu valemeid. Aga kindlasti on alati kliente, kelle ootused osutuvad tegelikult teiseks ja ei ole esialgse tulemusega rahul. Träänsimeestel soovitan kastid sinna 38-40hz juurde häälestada ja pole põhjust Tõnise juurde kaebama minna :beer
Võibolla sa ei ole siis paremini mängivat kasti kuulnud. Muidugi on kaks erinevat asja hea muusika ja kõva lärm (sõltumata sagedusest). Olen nõus faktiga, et kliendid on erinevad, samuti nende soovid. Huvitav on see, et enamus träänsi lugusid on bassiga üle 45hz sageduse ja 40Hz häälestatud hiiglaslik slot port ei mängi kuigi meeldivalt selliseid lugusid. Põhjus on väga lihtne - kuna slot port tehakse siinse õpetuse alusel hiiglaslikult suur, siis võimendatud sagedus on suhteliselt julm muhk üldises sageduskarakteristikus, mille puhul 40Hz sagedusega lugu kõlab kordades valjemalt, kui 45Hz sagedusega lugu. Omakorda suur port võib kaasa tuua ka kõrgemate sageduste kõrvalejäämise hoopis.

MarkoC kirjutas:
Siiani on minule isiklikult VÄHEMALT 10 positiivset tagasisidet tulnud just tänu sellele teemale ! Võibolla ka rohkem, aga kahjuks on mu postkast alatasa väga täis just muusika teemadel ja 5-6 korda olen pidanud kasti tühjaks tegema peale selle teema tegemist ...
Kõigest 5-6... hmm... arvestades lugejaskonda, nagu vähevõitu?

MarkoC kirjutas:
5. Kui sul tööd rohkem tänu sellele teemale, siis mis mõte on siin soiguda või on teine aspekt hoopis ? Kliente pole enam ? :D
Asi ei ole üldsegi töös ja valdav enamus siinseid lugejaid on need kellele meeldib asju ise teha, siis oleks tore, kui loetav ja soovitatav teema oleks ka laiatarbeliselt pädev, mitte ei hõlmaks vaid tumedanahalisi geto vendasid ja nende muusikat.

Sinuga vaidlemise lõpetuseks:

MarkoC kirjutas:
Minu 2 x SPL Dynamics kast on häälestatud 33hz peale, sensor kastis mängis kõige valjemalt 30hz juures, autos mängib kast kõige valjemalt 42 juures, nagu auto enda rexonants sagedus ette näeb ja db joon on ühtlane 38 hz-st kuni 52hz-ni ! Kõikumine on + - 1 db kus 42hz on lagi ! Ja kogu selle teema juures me teame, et mida kõrgemale HZ lähevad, siis sama db juures tundub auto oluliselt valjem.
Ma võin julgelt arvata, et RTA'ga mõõtes on erinevused kordades suuremad. Autos saavutada +-1dB on kahjuks ka kõige parimate asjaolude kokkulangemisel väga harv juhus.

MarkoC kirjutas:
Lõpetuseks, selle asemel et siin masuaja kibestumust väljendada, anna teada, mida konkreetselt sa nende kolme kasti juures ümber tegid või teisiti !

1.) Esimene kast Alpine S elementidega ja sedaan kerega autosse, kus häälestus oli ca. 32Hz. Kasti maht oli okei. Seal sai slot port ümber tehtud toru pordi peale, inverteri pinda vähendatud tunduvalt ja viidud häälestus 43-44Hz'i peale. Arvutuslikult langes muhk 4-5dB, kuid reaalselt hakkas kast kordades täpemalt, puhtamalt, selgemalt, laiahaardelisemalt ja mis huvitav, ka valjemalt mängima.
2.) Teine kast oli Pioneer TS-W308D elementidega, luukpäras, kus kasti maht oli okei, häälestus oli mingi väga ulmemadal, isegi räppi ei tahtnud eriti mängida. Omanik oli teinud kasti kandilise ja autos jäi kasutamata ära istmekaldest tekkinud vaba ruum, siis sooviti juba uut kasti, mis oleks pagasiruumi sõbralikum. Uue kasti tegin isegi 5l väiksema ja häälestuse tõin seekord kliendi muusika soove silmas pidades ca. 43Hz'i juurde, kus samuti vähendasin oluliselt inverteri pinda. Arvutuslikult palju kenam ja ühtlasem sageduskarakteristik, mis hiljem kajastus ka mängima pannes.
3.) Kolmas kast oli tehtud Pioneer SPL3002 elemendile, kus kasti maht oli naljakas 50l ja port oli niii suur, et see moodustas 85l kastist 35l. Häälestus oli samuti mingi elevandimuusika. Algul mängima pannes tundus, et woofer ei töötagi, kui getoma loo panin hakkas kostuma ka mingit bassi. See kast sai ka uus tehtud, kus sai tehtud ka slot port, kuid seekord häälestus toodud sinna 43Hz'i kanti. Siiski kõige paremini see kast hardstylet ei mänginud, osaliselt tingitud ka elemendi eripärast, kuid arvestades algset elemendi muusikat, sai kast kiire, täpne, jõuline ja valjem.
4.) Juhuslikult mõõtin NV Rapla tümpsuvõistluse raames mingit sedaankerega BMW E34, kus oli sinu arvutatud kast sees, vähemalt nii omanik väitis. Kahjuks tuli sealt väga kummalist elevandimuusika eripära. Ehk siis sedaankerega autos kõlas 39-41Hz'i kõige paremini, mis E34 puhul on kummaliselt madal. Auto enda kere võimendab 46 ja 55hz'i. Hiljem paluti, et kas ma saaks öelda, mis valesti on, kuna kast peale räpi midagi ei mängi. Pagassist vaatas vastu lahmakas kast, kus port oli üüratu ja meeter pikk... suht seff.

Ma ei tea, mis muusikat te seal UK's kuulate, kuid meie kuulame siin vist siiski natukene erinevat, kuna valdavale enamusele tundub meeldivat kast, mille bassilöök on selge ja mõnus, seda ka kõrgemat bassi sisaldavate muusikapalade juures.

Teema on igati hariv ja ehk niimoodi jõuab asi ka ükskord tõeni. Kuid ilmselge on see, et kast tuleb teha ikkagi individuaalne, vastavalt autole, muusikastiilile jm soovidele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2010 09:56 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
1.) Esimene kast Alpine S elementidega ja sedaan kerega autosse, kus häälestus oli ca. 32Hz. Kasti maht oli okei. Seal sai slot port ümber tehtud toru pordi peale, inverteri pinda vähendatud tunduvalt ja viidud häälestus 43-44Hz'i peale. Arvutuslikult langes muhk 4-5dB, kuid reaalselt hakkas kast kordades täpemalt, puhtamalt, selgemalt, laiahaardelisemalt ja mis huvitav, ka valjemalt mängima.
2.) Teine kast oli Pioneer TS-W308D elementidega, luukpäras, kus kasti maht oli okei, häälestus oli mingi väga ulmemadal, isegi räppi ei tahtnud eriti mängida. Omanik oli teinud kasti kandilise ja autos jäi kasutamata ära istmekaldest tekkinud vaba ruum, siis sooviti juba uut kasti, mis oleks pagasiruumi sõbralikum. Uue kasti tegin isegi 5l väiksema ja häälestuse tõin seekord kliendi muusika soove silmas pidades ca. 43Hz'i juurde, kus samuti vähendasin oluliselt inverteri pinda. Arvutuslikult palju kenam ja ühtlasem sageduskarakteristik, mis hiljem kajastus ka mängima pannes.
3.) Kolmas kast oli tehtud Pioneer SPL3002 elemendile, kus kasti maht oli naljakas 50l ja port oli niii suur, et see moodustas 85l kastist 35l. Häälestus oli samuti mingi elevandimuusika. Algul mängima pannes tundus, et woofer ei töötagi, kui getoma loo panin hakkas kostuma ka mingit bassi. See kast sai ka uus tehtud, kus sai tehtud ka slot port, kuid seekord häälestus toodud sinna 43Hz'i kanti. Siiski kõige paremini see kast hardstylet ei mänginud, osaliselt tingitud ka elemendi eripärast, kuid arvestades algset elemendi muusikat, sai kast kiire, täpne, jõuline ja valjem.
4.) Juhuslikult mõõtin NV Rapla tümpsuvõistluse raames mingit sedaankerega BMW E34, kus oli sinu arvutatud kast sees, vähemalt nii omanik väitis. Kahjuks tuli sealt väga kummalist elevandimuusika eripära. Ehk siis sedaankerega autos kõlas 39-41Hz'i kõige paremini, mis E34 puhul on kummaliselt madal. Auto enda kere võimendab 46 ja 55hz'i. Hiljem paluti, et kas ma saaks öelda, mis valesti on, kuna kast peale räpi midagi ei mängi. Pagassist vaatas vastu lahmakas kast, kus port oli üüratu ja meeter pikk... suht seff.

Ma ei tea, mis muusikat te seal UK's kuulate, kuid meie kuulame siin vist siiski natukene erinevat, kuna valdavale enamusele tundub meeldivat kast, mille bassilöök on selge ja mõnus, seda ka kõrgemat bassi sisaldavate muusikapalade juures.

Teema on igati hariv ja ehk niimoodi jõuab asi ka ükskord tõeni. Kuid ilmselge on see, et kast tuleb teha ikkagi individuaalne, vastavalt autole, muusikastiilile jm soovidele.

1. on teema BASSIkastid ? Träänsmuusika ei kuulu just bassimaailma valdkonda, see selleks, pealkiri on just nii tehtud.

Mis puutub nüüd sinu näidetesse, siis:

1) Kas tegid iga kastiga db mõõtmisi alates 35 hz + 52hs, et oskad surmkindlalt öelda, mis sagedused hakkasid valjemini mängima ja millised mitte ? See on siililegi selge, et kui bemmi sisse ehitada kast ja häälestada 46hz peale, siis sinu mõistes tümakas 55hz peal on oluliselt valjem, kui 33hz peale tuunitud kastis, vaidled vastu ? Ei, samas, kui valjult aga nüüd 46hz peale tuunitud kast madalaid sagedusi mängib ?

Mul tabel välja toodud Kickeri kastiga. Algselt oli kast tjuunitud just pegoo 305 jaoks 52hz peale, teema leiad siit http://streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=28&t=26547

Nüüd aga pordi pindala juurde, 10 sq inch per cuft on ammu tõestatud parim bassi pordi pindala ja mitte algselt isegi UKs. DD soovitab 10-20 sq inchi olenevalt subbarist ja teadu pärast nende subbarid väga madalat ei armasta aga punch on maailma parim. Nüüd kui sina väidad, et pordi pindala sai OLULISEL vähendatud, siis nojahhh .... KUI palju vähem ? Võin teha ka pildi siin garaazis vedelevast kastist, kus port on oluliselt väiksem ja krt, see kast tuhiseb ju (on vist 45 liitrit, häälestus 42hz ja 10"le elemendile)

Kokkuvõttes: Kui siin teemas on keegi teinud omale kasti ja tagumise kalde jätnud kasutamata, HALLOOO RE kasti kalkulaator on ka sellega arvestanud, st annab selle võimaluse see kalle sisse arvutada !
Kui keegi on kasti teinud 85 liitrise ja pordi sellest 35 liitrit HALLOOO, kas siin teemas ON selliseid õpetusi ? :kill

Kui siin keegi on midagi valesti aru saanud, siis on ka üle küsinud, hetkel mulle ei meenu, et keegi selliste elementidega oleks mult eales nõu kasti tegemise kohta küsinud. Ma ei võta ei vastutust kellegi oma vigase tehtud kasti eest. Kas peaksin su süüdistusi nüüd tõsiselt võtma ?

Tulles nüüd tagasi ülal välja toodud Kickeri kasti juurde, siis DB langus 42hz juurest kuni 52 hz-ni oli sujuv ja mu mäletamist mööda 2 db piires. Mul see vana kast siin alles ja port on hetkel petlik, jällegi võin õhtul pilte teha kastist.

Mina ei häälestaks mis iganes kasti tehes pordi pindalaks vähemaks kui 10 sq inch per cu ft, oma kogemustest võin julgelt öelda, et tuhisev muusika ei ole bass. Samas kui 100-200w kõigest kasutuses ... Ei krt, ka siis on see vuhin kuulda :D

Mis puutub nüüd Cracki lausesse, siis osavalt pareerisid sa selle kõrvale, 35hz juurde tjuuning ei ole raketi teadus, mida erilise andega vennad ainult oskavad.

Ja mis puutub su kuminasse, siis koputa mis iganes port tüüpi kasti peale ja see kumiseb :D

ldiselt hüppasid sa mulle kraesse hetkel kolme imelise installiga :P
Kas see teema on näpunäiteid andnud sellisteks kastideks, mille oled sa pidanud ümber tegema ?
Paar kasti teemat mis mul siin tehtud on, sellised peaks siis kasti sisemused ja arvutused umbmäärase4lt välja nägema, järgmine kord tee palun pilti ka 30 liitrisest pordist 85 liitrises kastis :D
Suts inetu nagu minu kaela see halvasti algav nädal veeretada ?

Ja sinu iga aastasele viitele, kes kellelt midagi küsind on kastide tegemise kohta, siis viimati pöördusin sinu poole nõuande saamiseks, mille eest ka raha sai makstud, vist 4 aastat tagasi ? Selle ajaga on palju vett mere voolanud ;) Aga üldiselt oled sa koguaeg Liivimaa parim ratsutaja olnud, ja ma ei pretendeerigi sult seda "tiitlit" võtmast. Bassikastil ja SPL suunitlusega bassikastil on suur vahe minu jaoks, see kui su täpselt bassilööki tümistav kast 55hz juures valjemat DB-d mängib, jumala eest, ma pole absoluutselt selliste kastide vastu, kui rahvale selline meeldib, siinne teema on just BASSIkastide jaoks tehtud ! Minu tehtud 33hz kastid mürisevad mõnusalt, on suht täpse bassilöögiga ja on ühtlaselt valjud 36-52 hz !

Ah ja ei tasu mainimata jätta, et 140 db @ 50hz "kostab" ju alati valjemalt kui @ 38hz ? Samas kui kast ongi 46hz juurde häälestatud, mängib ta küll 52hz juures 1-2-3db valjemini, aga 40hz juures 5-6db vaiksemalt, mis on nii madala sageduse jaoks VÄGA suur vahe ! ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 20:27 
Kasutaja avatar

C4V6 kirjutas:
Vsjo või :D ?

See on teema kus lõpliku tõde pole olemas, ehk et siis vaidlused kestavad, iseasi kas Tõnis oskab midagi enam vastata v oskab enam nö "ära panna" :D

Üks asi juurde, see mis teravamat kicki nö bassile autos juurde peaks anda, kas pole mitte midbass ja üldse komponent kõlarite teema ?
Ja teine asi mis mind huvitab on see "kast kumiseb"
Keegi saaks selle kumina kunagi videosse võtta ja täpselt lahti seletada selle mõiste ?
Ega see pole see, kui inverterkasti eripärad toovad KÕIK bassinoodid esile ?

Kes otsib teravat kicki ja "kasti kuminast" ehk et siis igasugu madalatest kicki järeltoonidest lahti tahab saada, neile on ju SQ ja kinnised kastid täiesti välja töötatud ?

Või kuidas saab bassi nimetada "ebatäpseks" ?
Bass kas on või ei ole, kas ta müriseb vastaval sagedusel valjemalt või mitte, kas tema järelbass on olematu nagu kinniste kastide puhul, kus kast lihtsalt ei too bassi esile või on see port tüüpi kast nii ehitatud et kõik bassinoodid tulevad esile.

Sry, aga ma ei saa lihtsalt m]nest asjast siin aru, mida Tõnis juba aastaid raiub ja oma muusia eelistusi pühaks peab ... Enda tehtud kastidest rääkimata ...
Tore oleks muidugi, kui need tegelased ka siin avalikult sõna võtaks, kes umbluu peale siin teemas midagi kokku tegid ja siis Tõnis kui püha samariitlane neile mitte just odavad kastid valmis tegi ja millega Tõnis nüüd rahul on ... Sry, aga kuradi kahtlane on see Tõnise sõnavõtt siin antud hetkel ...
Selline tunne jääb, et masu aeg ja see teema on talt viimasedki kliendid röövinud ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2010 01:29 
Kasutaja avatar

Üldiselt on mul Tõnise kakast juba siiber.

Mind täitsa huvitab, kes on Tõnise juurde selle teema põhjal järgitud kaste läinud ümber tegema ?
Väidetavalt juba viies minu ARVUTATUD/TEHTUD kast on tema juures juba ümber/uueks tegemises :D
'Need inimesed võiks ise siia mõne kommentaari hoopis lisada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2010 22:58 

Küsiks ka siit nõu.
Kast on tarvis teha Hertzi ES300 elemendile mida hakkab toitma Autostudio BC 5.50.
Hetkel olen BBP midagi üritanud teha kuid ei teeks halba kui keegi ehk enne asja siiski üle vaataks.
Konkreetse faili saab SIIT
Ehk saan mõne hea näpunäite enne kui ehitama hakkan kasti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 00:11 
Kasutaja avatar

axxel666 kirjutas:
Küsiks ka siit nõu.
Kast on tarvis teha Hertzi ES300 elemendile mida hakkab toitma Autostudio BC 5.50.
Hetkel olen BBP midagi üritanud teha kuid ei teeks halba kui keegi ehk enne asja siiski üle vaataks.

Sry, kahjuks ma kaste arvutada ei oska, aga ma tean, mida markoc soovitaks - häälesta kast 30Hz'i peale ja tee kindlasti korralikult suuuuur port :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 00:16 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
axxel666 kirjutas:
Küsiks ka siit nõu.

Sry, kahjuks ma kaste arvutada ei oska, aga ma tean, mida markoc soovitaks - häälesta kast 30Hz'i peale ja tee kindlasti korralikult suuuuur port :bs

:kill

Sa plika tead ikka mõnusalt palju :D

Suur port mis siin teemas ehk siis esimeses postituses on BASSIkastidele soovitatud on MIINIMUM, SPLi jaoks peaks pordi pindala olema 2 x suurem. Aga kui see port on liiga suur, siis tasub alati basssoundmani juurde minna ja vuhisevaid kaste omale norm raha eest tellida :D Aga võibolla on ka vuhisev bassistiil eestis või tema klientidele meeltmooda ...Ei ole see kloun omale isegi selgeks teinud kasti sisese õhuliikumise, pordi pindala ja selle miinimum reglemente, ainuke asi mis ta silmad punnis näeb on arvuti ekraanil vilkuva BBP programmis olevat "muhku" :D, aga kilkab sii üsna aktiivselt viimasel ajal, nagu oleks leib suust ära võetud selle teemaga :kill
Ei ole lilleke see BBP bassikastide elu ja alus, aga sellest aru saamine võtab sinukesel veel aega, ehk vast nii palju, kuiu kordki elus ka ühe normaalselt mängiva bassikasti valmis teed :) Tõnisel on see 17cm vs 7 cm fenomen, kus üritatakse tüestada, et 7cm on ikka tegijam, nagu alaväärsus kompleks või nii vist :D
Jätkuvalt sa Tõnis hoidud kommenteerimast Cracki tehtud kaste, mis üle 35hz ei ole tal kunagi tjuunitud, kas tegemist on samasuguse sosssepaga nagu mina, või ..... ?

Kokkuvõttes Tõnis kilkas mul PSis et tal siin tehtud üle 2000 projekti-kasti jne ... No mis sest et siin aint 5000 kasutajat on, see selleks, aga keegigi võiks ju tema tööd hinnata avalikult foorumis ... Negatiivset olen juba kord v kaks kuulnud, kas midagi veel ? :D

Selle asemel et siin koera moodi kiunuda, arvuta 1 kast siin härrastele välja ja ma arvutan teise, mõlemate kastide joonised ja ehitus kulg avalikult ülesse ja siis samad kastid samasse autosse mängima. Termlab taha ja keskmine MUUSIKA kuulmis nootide keskmine üles ja ongi kõik selge, kui musikaalsed need 45+ db peale häälestatud kastid on :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 10:50 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
axxel666 kirjutas:
Küsiks ka siit nõu.

Tsiteeri:

Kuna midagi arukat sa suust välja ajada ei oska, hakkad sõimama - tüüpiline kõvataja!

Tsiteeri:
Suur port mis siin teemas ehk siis esimeses postituses on BASSIkastidele soovitatud on MIINIMUM, SPLi jaoks peaks pordi pindala olema 2 x suurem.

Pordi pind ei ole kindel reegel, et see peab üüratult suur olema. See peab igas konkreetses lahenduses just õige/vajaliku suurusega olema. Kui on tegemist väikse kastiga, siis ilmselgelt ei saa port olla lahmakas. Samas mida ma sinu puhul veel tähele pole pannud, et sa julgelt soovitad kaste, uurimata mis klient soovib oma kastiga teha, kas elevandi muusikat kuulata või pop-muusikat kuulata või soovib äkki üldse midagi muud. See sind ei huvita üldse - sest ilmselt sa pole veel endale selgeks teinud, et erinevad muusikastiilid on erineva bassisagedusega. Võibolla oleks siin koht sul ennast harida?

Tsiteeri:
Aga kui see port on liiga suur, siis tasub alati basssoundmani juurde minna ja vuhisevaid kaste omale norm raha eest tellida :D Aga võibolla on ka vuhisev bassistiil eestis või tema klientidele meeltmooda

Huvitav on asjaolu, et sa mu "vuhiseivad kaste sinna UK'sse ära kuuled. Mul on hea meel selle üle, vähemalt mängivad nad üle euroopa :D "

Tsiteeri:
...Ei ole see kloun omale isegi selgeks teinud kasti sisese õhuliikumise, pordi pindala ja selle miinimum reglemente, ainuke asi mis ta silmad punnis näeb on arvuti ekraanil vilkuva BBP programmis olevat "muhku" :D, aga kilkab sii üsna aktiivselt viimasel ajal, nagu oleks leib suust ära võetud selle teemaga :kill

Kahjuks midagi arukat sa suust välja ajada ei oska, hakkad sõimama - tüüpiline kõvataja! Mis puutub minu teadmistesse, siis vastavalt sinule on mul teadmised isegi diplomitööga kaitstud antud konkreetsel alal ja ilmselgelt ei piirdu see sellisel puhul programmi kasutusoskusega, mida sinukohal kiita ei saaks, tuueks kasvõi aluseks sinu uhkusega tehtud kickeri kasti, kus isegi programm polnud õiges seades :D

Tsiteeri:
Ei ole lilleke see BBP bassikastide elu ja alus, aga sellest aru saamine võtab sinukesel veel aega, ehk vast nii palju, kuiu kordki elus ka ühe normaalselt mängiva bassikasti valmis teed :)

Kahjuks seda ei juhtu, kuna mulle ei meeldi kast, millega saab kuulata ainult basstest plaadi pealt madalamaid episoode. Bassikast peaks väga hästi mängima ka muusikalugusid, kus madalamad otsad ilusti ja jõuliselt edastatud on, kuid samas suudab teha ka kiiremaid ja jõulisi lööke kõrgemas otsas. Vana hea näide: Lil Jon - get low , kus on mõnus madal ots ja sees on ka sagedusi kõrgema löögi osas. Ehtne bassikast peaks suutma ka neid edastada, mida kahjuks sinupoolselt juhendatud viimati kuulatud kast ei mänginud. Võibolla hakkan ma vanaks jääma ja ei kuule hästi :D Kuid samas bassikast peaks suutma ka väga jõuliselt edastada trummibassi N: Tina Turner - Steamy Windows. Samuti seda lugu sinu juhendatud BASSIKAST ei mänginud kohe mitte natukene ka. Kurb oli asjaolu, et inimene oli sinuga konsulteerinud ja sellist kasti ta just soovis, mis suudaks sellist sort bassitrummi sagedusel olevaid lugusid mõnusalt ja jõuliselt mängida.

Tsiteeri:
Tõnisel on see 17cm vs 7 cm fenomen, kus üritatakse tüestada, et 7cm on ikka tegijam, nagu alaväärsus kompleks või nii vist :D
Jätkuvalt sa Tõnis hoidud kommenteerimast Cracki tehtud kaste, mis üle 35hz ei ole tal kunagi tjuunitud, kas tegemist on samasuguse sosssepaga nagu mina, või ..... ?

Siin on vist sinu viga, et sa lugeda ei oska, et ma eelpool kommenteeisin craci tehtud kaste.

Tsiteeri:
Kokkuvõttes Tõnis kilkas mul PSis et tal siin tehtud üle 2000 projekti-kasti jne ... No mis sest et siin aint 5000 kasutajat on, see selleks, aga keegigi võiks ju tema tööd hinnata avalikult foorumis ... Negatiivset olen juba kord v kaks kuulnud, kas midagi veel ? :D

Kahjuks piirdub sinu elu foorumi lugejaskonnaga nagu näha, kuid soovitan silmad lahti teha, elu ja inimesed on mujal ka! Kui võtame 2000 kasti ja 2 tk neist ei ole rahul, teeb see ju 0,1%, mis oleks nagu äärmiselt hea näitaja. Sinu puhul ma oletan, et oled projekteerinud ca. 100 kasti, kus isiklikult minu kõrv ja silm on näinud mitte rahulolevaid kliente 5, siis see teeb ju suisa 5%, ehk siis 50 korda rohkem rahulolematuid kliente...WOW!

Tsiteeri:
Selle asemel et siin koera moodi kiunuda, arvuta 1 kast siin härrastele välja ja ma arvutan teise, mõlemate kastide joonised ja ehitus kulg avalikult ülesse ja siis samad kastid samasse autosse mängima. Termlab taha ja keskmine MUUSIKA kuulmis nootide keskmine üles ja ongi kõik selge, kui musikaalsed need 45+ db peale häälestatud kastid on :)

mis asi see 45+ dB kast veel on? Kast mis mängib valjemalt kui 45dB...???
Kahjuks on mul oma vaba aja ja rahaga midagi arukamat teha, kui seda sinusuguse õpetamiseks kulutada. Kuid kui mulle peaks sobilikul ajal see element kätte juhtuma, siis kindlasti ei jäta võimalust kasutamata ja kast RTA ja termlabiga üle mõõta konstantselt ntx. 100W võimsuse juures... aga sinu jaoks oleks see vist natukene ulme, kuidas mõõta täpselt 100W :D Nii, et see tuleks siiski ebaaus, sest sa võtad mingi ulmelaheda võimendi ja hakkad elemendi kummi venitama. :D

Aga, ei, tegelikult oled sa tore poiss, mulle täitsa meeldib, ainult vahest natukene liiga entusiast jagama teistega oma harimatust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 11:31 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
..
Ei ole see kloun omale isegi selgeks teinud kasti sisese õhuliikumise, pordi pindala ja selle miinimum reglemente, ainuke asi mis ta silmad punnis näeb on arvuti ekraanil vilkuva BBP programmis olevat "muhku" :D, aga kilkab sii üsna aktiivselt viimasel ajal, nagu oleks leib suust ära võetud selle teemaga
..
Selle asemel et siin koera moodi kiunuda..

Mõni noorem lugeja ehk ei teagi, aga Tõnis aitas kunagi headel foorumi algusaastatel su Calibrasse subwoofri kasti ehitada/arvutada, siis limpsisid sa küll Tõnise kannikat ikka isuga ja kiitsid siin foorumis igas teemas, kui suur professionaaaal Tõnis on. Nüüd aga kiunud nagu eit iga tema sõna kallal ja üritad jälle kõigile "ära panna", teema sisu ehk kastide ehitamine on ammu juba tahaplaanile jäänud. Odav vend oled.
Kunagi oli üks hea ütelus: ära hammusta kätt, mis sind toidab :wink:.

Tõnu

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis