Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 22:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Abiks BASSIkasti ehitamisel
PostitusPostitatud: 01.07.2010 14:29 
Kasutaja avatar

Eastsider kirjutas:
On Pioneer TS-W3001D4 ja L pordiga kast mis tuunitud 33hz juurde, ostsin selle kasutatult ning ilmselt pole see ehitatud sellest teemast inspiratsiooni ammutades. Vähemalt minu jaoks on 33hz häälestus liiga madal, mitte et mulle madal bass ei meeldiks, väga meeldib, aga see kast ei mängigi üle ~40hz mitte midagi, pooled dnb bassiliinid jäävad kuulmata, ainult kõige madalam ots müristab korralikult.

Lasen igatahes uue kasti ehitada.

Kui oleks võimalik kasti mõõdud siia panna :)
Materjali paksus, mõõdud ja pordi pikkus ja laius, pilt kastist ei teeks ka paha. Sest praegusel hetkel on see "väidetavalt". Siiani olen aru saanud, et iga mees ei oska jooniseidki lugeda, veel vähem nende järgi lihtlabast kasti kokku meisterdada ...
Mis võimendit kasutad, mis autos see kompott mängib aja kindlasti ootan põnevusega uue kasti andmeid siia :beer

Terv

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 16:57 

40x39x80, 2 kordsest saepuruplaadist, ehk kokku seinapaksus u 3.6cm, esisein on vist isegi 3 kordne. Port on siis u 32 x 4cm, pikkust ei tea kahjuks.
Võimuks RF Power bd1000.1 ja autoks e39 touring. Sain tulemuse palju paremaks, kui paigutasin kõlari teisiti ehk luugi poole, samas sooviks ikka, et kast mängiks hoopis suurema ulatusega. Madalalt mängib väga hästi, aga väga kiirelt kukub ära, dubstepi ja dnb madalaid bassiliine laseb puhtalt ja väga korraliku rõhuga, samas house ja techno bassi ei mängi praktiliselt üldse. Ehk siis ma ohverdaks hea meelega natuke madalama otsa SPLi et ulatust juurde saada.

Lisaks tahan uut kasti kaldseinaga ja pagassi täislaiusega, et ruumi maksimaalselt ära kasutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 17:52 
Kasutaja avatar

Eastsider kirjutas:
40x39x80, 2 kordsest saepuruplaadist, ehk kokku seinapaksus u 3.6cm, esisein on vist isegi 3 kordne. Port on siis u 32 x 4cm, pikkust ei tea kahjuks.
Võimuks RF Power bd1000.1 ja autoks e39 touring. Sain tulemuse palju paremaks, kui paigutasin kõlari teisiti ehk luugi poole, samas sooviks ikka, et kast mängiks hoopis suurema ulatusega. Madalalt mängib väga hästi, aga väga kiirelt kukub ära, dubstepi ja dnb madalaid bassiliine laseb puhtalt ja väga korraliku rõhuga, samas house ja techno bassi ei mängi praktiliselt üldse. Ehk siis ma ohverdaks hea meelega natuke madalama otsa SPLi et ulatust juurde saada.

Lisaks tahan uut kasti kaldseinaga ja pagassi täislaiusega, et ruumi maksimaalselt ära kasutada.

Kui kõlari välja võtad, saad ka pordi pikkuse teada, seni ei saa kahjuks kommenteerida.
Mul omal autos 33hz peale häälestatud kast, sensor kastis siis näitab isegi 30hz max tulemust ja ei kurda ühegi noodi üle, suht stabiilne 36-52hz. Aga mul avant tüüpi kast ka...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 18:13 
Kasutaja avatar

Kusjuures mul tuttava e38 seitsmeses on 2 sellist Pioneer TS-W3001D4 ja ta lasi endale kuskil kasti kalli raha eest teha ja täpselt samamoodi ainult hästi madalat mängib kõvasti aga muud bassi absoluutselt ei ole. Ei tea kahjuks mis sagedusele to kast häälestatud on aga kuidagi veidralt mängis ja rõhutas väga tugevalt mingit hästi väikest sagedus vahemikku. Mulle tundus to kast tiba väike kah. See võib ka mingi sellist tüüpi elemendi viga olla, et kõrgemat bassi ja trummilööke ei mängi.

Mulle isiklikult meeldib kah natuke kõrgemale häälestatud kast, kõlavad kuidagi paremini minu kõrva jaoks ja minu kuulatava muusikaga, kuulan rohkem rocki ja DnB-d.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 18:51 
Kasutaja avatar

jarxz kirjutas:
Kusjuures mul tuttava e38 seitsmeses on 2 sellist Pioneer TS-W3001D4 ja ta lasi endale kuskil kasti kalli raha eest teha ja täpselt samamoodi ainult hästi madalat mängib kõvasti aga muud bassi absoluutselt ei ole. Ei tea kahjuks mis sagedusele to kast häälestatud on aga kuidagi veidralt mängis ja rõhutas väga tugevalt mingit hästi väikest sagedus vahemikku. Mulle tundus to kast tiba väike kah. See võib ka mingi sellist tüüpi elemendi viga olla, et kõrgemat bassi ja trummilööke ei mängi.

Mulle isiklikult meeldib kah natuke kõrgemale häälestatud kast, kõlavad kuidagi paremini minu kõrva jaoks ja minu kuulatava muusikaga, kuulan rohkem rocki ja DnB-d.

Nii palju kui lugenud olen inimeste kogemustest, siis see subbar pidigi madalaid "armastama" ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.07.2010 12:36 

Kasti ümberpaigutamisega (kõlar vaatab luugi poole) ja faasipööramislüliti õigesse asendisse panemisega saavutasin mäekõrguse vahe. Spl läks veel suuremaks ja mängib house bassi ka hästi, siiski osade dnb bassiliinide ülemise otsaga jääb natuke hätta. Jube suur on ka. Viivitan vist nüüd natuke uue kasti ostmisega ja tihendan selle vana ilusti ära, tuleb vist sellega leppida, et ei mängi kõrgemat otsa nii hästi kui nt eelmine alpine type r, samas madalam ots on jällegi parem ja helirõhk samuti. Tuleb ilmselt end kätte võtta ja kombod võimu taha ikka ära ühendada, ehk suudavad need natuke woofrit ülemises otsas abistada.

Veider on see, et eelmise bassikõlariga ei olnud rõhus absoluutselt vahet, kas asi on suunatud luugi või istmete poole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.07.2010 12:57 
Kasutaja avatar

Eastsider kirjutas:
Kasti ümberpaigutamisega (kõlar vaatab luugi poole) ja faasipööramislüliti õigesse asendisse panemisega saavutasin mäekõrguse vahe. Spl läks veel suuremaks ja mängib house bassi ka hästi, siiski osade dnb bassiliinide ülemise otsaga jääb natuke hätta. Jube suur on ka. Viivitan vist nüüd natuke uue kasti ostmisega ja tihendan selle vana ilusti ära, tuleb vist sellega leppida, et ei mängi kõrgemat otsa nii hästi kui nt eelmine alpine type r, samas madalam ots on jällegi parem ja helirõhk samuti. Tuleb ilmselt end kätte võtta ja kombod võimu taha ikka ära ühendada, ehk suudavad need natuke woofrit ülemises otsas abistada.

Veider on see, et eelmise bassikõlariga ei olnud rõhus absoluutselt vahet, kas asi on suunatud luugi või istmete poole.

Luugi poole reeglina kastid mängivadki paremini, suur on aga misasi sul seal ?, Kui kastist jutt, siis on see miinimum mõõtu ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.07.2010 15:24 

Kuna kaldseina pole jääb palju ruumi kasutamata, samuti võiks paar cm madalam olla, et mahuks ilusti katteruloo alla. Samas laius saaks oma 20-30 suurem olla. Eks millalgi kui raha mujale kulutada pole, lasen muidugi ära teha, vb paar Hz kõrgemale ainult häälestada ja natuke sujuvama sageduskarakteristikaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.07.2010 15:41 

Leidsin aasta või paar tagasi kuskilt ka euroopa mõõdustikus kastiarvutus lingi aga enam ei suuda tuvastada, ehk keegi teab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 12:19 

Olen ka kogu teema läbi lugenud, olen nüüd targem selles valdkonnas kuid küsiks veel mõned asjad üle..
Mis Hz peale häälestada ikkagi kast, kui enamasti on muusikamaitse dnb ja dubstep. Eespool kurdeti alles, et see soovitatav 33hz jääb liiga madalaks?
Subwoofer ise on lugemuse järgi suhteliselt kehvapoolne. Täpsemad andmed siit
Mõõtmeid mul veel ees pole, kuid ei oska ka otsustada millise pordiga teha (kasti tagasein tuleks auto tagaistme nurga all). Autoks luukpära golf.
Tänud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 13:23 

Ei madalaks ei jää kindlasti, mul oli probleem selles, et mängis madalale väga hästi, aga natuke kõrgemalt ei mänginud üldse enam, ulatus oli kehvavõitu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2010 20:18 

Tartz5 kirjutas:
Olen ka kogu teema läbi lugenud, olen nüüd targem selles valdkonnas kuid küsiks veel mõned asjad üle..
Mis Hz peale häälestada ikkagi kast, kui enamasti on muusikamaitse dnb ja dubstep. Eespool kurdeti alles, et see soovitatav 33hz jääb liiga madalaks?
Subwoofer ise on lugemuse järgi suhteliselt kehvapoolne. Täpsemad andmed siit
Mõõtmeid mul veel ees pole, kuid ei oska ka otsustada millise pordiga teha (kasti tagasein tuleks auto tagaistme nurga all). Autoks luukpära golf.
Tänud

Minul on 36hz häälestusega kast sedaan kerega bmw-s. Dubstepi mängib hästi küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2010 14:18 

Tahan L-pordi teha, kuid http://reaudio.com/speaker_box/LPort_Box_Calc.html selle kaudu tehes tuleb port kaldega küljele, kuid tahan teisele küljele porti panna, seega ei saa ma ju neid arvutusi seal kasutada? Tahan põhimõtteliselt sellist kasti nagu siin pildil on. Kui keegi saaks aidata L-pordi mõõtudega siis kast ise oleks mõõtudelt: kõrgus:42cm(max), laius:55cm(ka laiemaks ei tahaks), sügavus: 48cm( sellega võib natuke mängida) ja üks ots oleks kaldega 65 kraadi(tagaistme järgi)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2010 06:35 
Kasutaja avatar

Kuidas ma saan kasti mõõdu välja arvutada ja kuidas te häälestate hz-si ?
Kast pole ruudu ega ristküliku kujuline ja on kaldus nurgaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2010 23:58 

infenro kirjutas:
Kuidas ma saan kasti mõõdu välja arvutada ja kuidas te häälestate hz-si ?
Kast pole ruudu ega ristküliku kujuline ja on kaldus nurgaga.

Mina mõõdan kasti mõõte välja programmiga Bassbox pro. Hz häälestame inverteri toru muutmisega.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis