Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 28 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: K: SPL Dynamics XTR380D2 pläriseb
PostitusPostitatud: 16.06.2011 10:57 

Tere!
Lugu siis selline. Lasin kuu poolteist tagasi paigaldada SPL Dynamics XTR380D2 15" 1000W/RMS elemendi autosse ja juba kaks kuni kolm nädalat teeb bassikas kõva plärinat. Bassi lööb aga ka samal ajal käib olenevalt kui kõvasti kuulad ka plärin läbi..just seal kus on see SPL embleem või asi on. Kui vaikselt kuulata, siis ei tee midagi, just siis, kui bassikas kõvemini tööd hakkab tegema käib plärin. Jube kehv on kuulata muusikat kõvemini kui ebameeldib plärin käib koguaeg. See oleneb ka mis lugu käib, kui käib pehmema bassiga lugu siis nii ei plärise, kui käib tugeva bassiga lugu siis teeb ka tugevat plärinat.
Vaatasin kõik selle nn. embleemi üle, kuskilt lahti ei ole, et see pläriseks...tunne on nagu seal sees oleks mingi asi mis kõva bassiga seal plärisema hakkab...aga mida mina ka tean....ehk teab keegi targem sellekohast nõu anda?? Seda plärinat on uumbes kaks nädalat teinud, bass on sama hea nagu alati, midagi kehvemaks pole läind aind see plärin on...kui kõlar oleks läbi siis ju bassi ka ei tuleks nii hästi??

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K: SPL Dynamics XTR380D2 pläriseb
PostitusPostitatud: 16.06.2011 11:42 
Kasutaja avatar

Ma pakun, et mähis on lahti. Ma olen sellist asja kunagi kogenud, käis kah selline väike plärin aga muusikat mängis ikka ja tuli välja, et mähis oli lahti.
Keegi oli arvatavasti natuke üle pingutanud volüümiga ja oli mähise vastu magnetit lahti peksnud, aitas ainult uuesti mähkimine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2011 11:50 

jarxz kirjutas:
Ma pakun, et mähis on lahti. Ma olen sellist asja kunagi kogenud, käis kah selline väike plärin aga muusikat mängis ikka ja tuli välja, et mähis oli lahti.
Keegi oli arvatavasti natuke üle pingutanud volüümiga ja oli mähise vastu magnetit lahti peksnud, aitas ainult uuesti mähkimine.

Hmm...ei tea...kõlar mängis rahulikult sisse umbes nädalake, siis kuulasin täisvõimsusel...põhja keerates ka heli ei moonuta, seda öeldi ka seal kus paigaldati. Ei oska öelda....enne seda oli veel üks sama element, mis sai algusest peale valu ja 3 aastaga andis alla, imelik et see uus sama element nüüd kuuga otsa saab...võib olla mingi praak? või kellest, millest viga otsida?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2011 11:54 
Kasutaja avatar

premka kirjutas:
jarxz kirjutas:

Hmm...ei tea...kõlar mängis rahulikult sisse umbes nädalake, siis kuulasin täisvõimsusel...põhja keerates ka heli ei moonuta, seda öeldi ka seal kus paigaldati. Ei oska öelda....enne seda oli veel üks sama element, mis sai algusest peale valu ja 3 aastaga andis alla, imelik et see uus sama element nüüd kuuga otsa saab...võib olla mingi praak? või kellest, millest viga otsida?

XTR seeria woofrid kannatavad tõesti väga palju ilma probleemideta. Võibolla oli praak jah, mine sellega tagasi kust sa selle ostsid ja las vaatavad üle, äkki saad garantiikorras uue.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2011 12:16 

Ennemgi kogenud sellist plärinat, sõbral oli. Samamoodi hakkas plärisema kui kõvemini kuulata. Garantiise saates ei tahtnud nad välja vahetada, kuna ei näinud elemendi sisse. Siis oli 2 varianti, kas võtta lahti või mitte, Lahti võttes pole selle elemendiga midagi teha. Ta lasi soomes garantiis lahti võtta ja tuli välja et 1 mähis oli läbi põlenud ja elemendiga pole midagi teha. See oli väidetavalt 1 harv juhustest kui SPL'il nii juhtub, kuid siiski. Sul võib sama probleem olla. Edu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2011 18:29 

4hti kirjutas:
Ennemgi kogenud sellist plärinat, sõbral oli. Samamoodi hakkas plärisema kui kõvemini kuulata. Garantiise saates ei tahtnud nad välja vahetada, kuna ei näinud elemendi sisse. Siis oli 2 varianti, kas võtta lahti või mitte, Lahti võttes pole selle elemendiga midagi teha. Ta lasi soomes garantiis lahti võtta ja tuli välja et 1 mähis oli läbi põlenud ja elemendiga pole midagi teha. See oli väidetavalt 1 harv juhustest kui SPL'il nii juhtub, kuid siiski. Sul võib sama probleem olla. Edu!

Aga kes selles süüdi oli? Tehaseviga?
Mulle öeldi, seal kus paigaldati, et kuula veel paar nädalat vaata mis teeb aga mida ma kuulan kui pläriseb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2011 23:39 
Kasutaja avatar

Kuula veel paar nädalat :D See on üsna nõme viis tüütu probleemi eest põgenemiseks seda määramatusse tulevikku lükates. Ära selle õnge mine - võibolla pärast öeldakse hoops, et ise oled süüdi, kuna kuulasid edasi katkist woofrit või garantii on hoopis läbi vahepeal saanud. Ma ei väida, et see on kindlalt garantiijuhtum, vaid seda, et plärina põhjus tuleb kindlaks teha esimesel võimalusel. Interneti teel ei ole see võimalik. Kui paigaldaja pole piisavalt pädev, siis pöördu pädevamasse kohta.

Tsiteeri:
Garantiise saates ei tahtnud nad välja vahetada, kuna ei näinud elemendi sisse. Siis oli 2 varianti, kas võtta lahti või mitte, Lahti võttes pole selle elemendiga midagi teha.
See on ka üsna absurdne situatsioon. Mismõttes ei näe elemendi sisse? Siis tulebki teha nö ekspertiis, mille tulemusena selgub, kelle süül element riknes ja kes selle (ning ekspertiisi) eest maksab.
Ma ise olen prakiseerinud garantiiprobleemidega sellist rusikareeglit - kui elemendi mähisel on ilmselgelt midagi viga, siis nuga julmalt sisse, sest uus element tuleb osta nagunii*. Kelle raha eest uus element tuleb, sõltub juba mähise värvist - kui kuldne, siis müüja raha eest, kui must/lilla, siis kliendi raha eest.

*Ei ole mina veel näinud mähitud elementi, mille võimsustaluvus oleks ligilähedane originaalile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2011 08:01 
Kasutaja avatar

Salupa kirjutas:
*Ei ole mina veel näinud mähitud elementi, mille võimsustaluvus oleks ligilähedane originaalile.

Eks see uuesti mähkimine ei ole jah kõige parem variant. Pigem tuleks siis otsida recone kit(ei teagi kuidas eesti keeles ta normaalselt kõlaks aga tähendab see uut mähist ja pehmeid osi :D ) juhul kui ikkagi on enda süü läbi see mähis otsa saanud. Ma ei ole päris kindel kas XTRile pakutakse neid üldse, SPL seeriale pakuti küll.

Ja see, et "kuula veel paar nädalat" on kindlasti jama. Kui see mähis lahti on ja pläriseb siis ta ise ennast maagiliselt külge uuesti ei liimi ja midagi paremaks seal ei lähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2011 19:01 

Jah..nüüd juba asi nii kaugel, et ragiseb ka vaikselt kuulates...kindel värk, et mähis läbi.
Eks esmaspäeval vaatan mis mulle räägitakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2011 12:40 

premka kirjutas:
Jah..nüüd juba asi nii kaugel, et ragiseb ka vaikselt kuulates...kindel värk, et mähis läbi.
Eks esmaspäeval vaatan mis mulle räägitakse.

lisan veel juurde, et ühel hetkel tegi aind piiks ja ongi kõik :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2011 22:03 

mismõttes piiks ?:D Kas teised kõlarid mängisid ikka edasi ? Kui mängisid siis mähisel läksid juhtmed katki. Aga kõige targem tegu ongi see noaga kohe kallale nagu too ütles. Kui on ilus kuldne mähis siis mine sellega poodi ja nad peavad uue woofri andma sulle nad ei tohi vastu ka vaidlema hakata kuna see oli praak. Aga kui mähis tõesti lillakas või must siis on see ilmselgelt sinu süü . Palju sellel jurakal üldse max võimus ja rms on ? Ja mis võimu kasutad ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2011 22:36 
Kasutaja avatar

ise ei tasuks ikka noaga kallale minna
<vahet ei ole mis võimendi seal taga on-kui mõistust ei ole võib iga võimendiga moonutama lasta ja asi pees.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2011 03:16 

Mähist peaks nägema ka ilma lahti võtmata. Tõmbad käega kõlari väljapoole ja siis vaatad valguse käes, magneti juures on õhutus avad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2011 23:39 

Kõlar mitte ei teinud piiks vaid prigiseb aind nüüd, kui volüümi keerata. Kõlar ei liigu sisse ega välja..täiesti kinni..
Njah, nüüd olen ilmselgelt ise süüdi, et kinni lasin, kuid enne kui tegi aind plärinat siis öeldi Tartu AUDIODESIGN is, et ei tea et sul vb kuskil akna peal või istme taga midagi pläriseb kuigi ilmselgelt oli aru saada, et see heli tuleb kõlarist..vaidlesin siis veel vastu et ei see tuleb kõlarist ning see peale öeldigi, et vaata, kuula paar nädalat mis teeb... Küsisin, et kas tsekid ja asjad kõik alles ikka et arvatavasti vaja garantiisse saata, siis öeldi et kõik olemas. Aga mina ka loll uskusin, et võtavad ette kui hullem juhtub ja nüüd lihtsalt ütlevad mulle, et ükski asi iseenesest läbi ei lähe jne... loogiline, et kuulasin muusikat kuigi plärtsus veidi, mille eest ma siis 900€ maksin (kast, woofer ja üks vidin veel) öeldi ju et kuula, ma muidugi ütlesin et ega see ju norm pole et pläriseb ja siis oligi see 2 nädala jutt et vaata mis teeb... Igatahes on nüüd kõlar kinni ja mind saadeti seal pikalt ja vaata ise nüüd mis teed. Kõik tööd otsast lõpuni tehti AUDIODESIGN is, reguleeriti kõik paika jne... isegi põhja keerates ei moonutanud kõlar seda kuulas üks nende töötaja ka ja kinnitas, kuid nüüd ajavad jahu, et mina ise lasin läbi ja ise olen süüdi jne... eks ma siis olengi, kuid seda kohta ei soovita mitte kellelegi kuna mulle tõmmati lihtsalt kott pähe normaalselt ütleme nii..kott pähe selles suhtes et läksin õigel ajal kohe kui väike plärin tekkis kohe sinna, et vaadaku üle ja saatku vajadusel garantisse ja mulle kergeusklikule lihtsalt öeldi et kuula veel paar nädalalt ja kui siis hullem vms siis vaatab edasi... ...niiet jah, selline lugu siis.
Tahan veel siinkohal seda öelda, et täpselt sama element, mul tampis pagassis üle 3 aasta, ja too kõlar moonutas korralikult, kuid pagasnikus oli ta element taha poole siis ei olnud seda kuulda oli aind bass...aga see uus element mängis salongi ja ilus hea puhas bass ja läks nüüd 1 kuuga läbi...lasin ilusti sisse mängida piisava aja jne....aga vanale andisn kohe pähe, ei mingit rahulikku kuulamist.. et otsi nüüd milles või kelles viga oli.. jääbki mõistatuseks kuna ma ju ise lasin uue elemendi lõpuni peesse..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2011 23:50 
Kasutaja avatar

Eneserahustuseks mine viska 1000 e väärtuses aknaid sisse seal poel .

Muud pole midagi aga endal vähemalt on hea tunne.

edit. tegelt , pane tarbijakaitsesse kaebus üles ja tõmba julmalt netis sitta kaela,kui muud pole siis midagi jääb neil ikka müümata. Ehk siis tavaline msn status+ facebook share+ muud jurad mida kaela tõmmata annab vähegi + signatuur igas foorumis... lisaks ma arutaks seda asja vähegi targema inimesed, firma juhatajaga ja tai püohh kui mingit kompromissi sealt ei tule. Lisaks võid veel kohtusse kaevata , kasvõi ainult selle klienditeenindaja kes sulla need lubadused andis. BTW, sellistel juhtumitel alati oleks hea kui jääb maha kirjalik märkus, ntx email lisaks suusõnalisele.

just for funsies

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 28 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis