Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vanad trahvid
PostitusPostitatud: 26.07.2012 15:44 
Kasutaja avatar

Tervist,
Juhtus siis nii, et minevik tuli kummitama. 2010 aasta sügisel saadud leppetrahv ühisteenustelt jäi leppetrahviks olemise tõttu maksmata. Nüüd on auto müüdud ja inimesed eluga edasi läinud, aga ühisteenused pole siiani asjast veel üle saanud ja saatsid täna siis auto uuele omanikule teavituse, et trahv koodiga <000misiganes> on maksmata ja lisainfot saab parkimine.ee.
Tänapäeval saadud leppetrahvidest vist ei pääse, nagu ma olen aru saanud, aga sel ajal ju ei pidanud auto omanik teadma, kes tema autoga parasjagu sõidab, mistõttu saigi seda seaduselünka ära kasutada. Seaduseparandused aga tagasiulatuvalt ei toimi, nagu teada, seega ongi õhus küsimus, mis ma sellega tegema peaksin? Niisama ignoreerida vist ei saa päris, aga kui nendega ühendust võtta, siis millised paragrahvid ma neile ette võiks lugeda?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Vanad trahvid
PostitusPostitatud: 26.07.2012 19:47 

Eriline geenius. Kes sul seda ütles, et trahve ära maksma ei pea?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 21:32 
Kasutaja avatar

Justtäpselt. On neil õigus seda praeguselt omanikult välja nõuda kui ta ütleb, et see ei olnud siis tema auto? Või peab siis ütlema, kellele auto enne kuulus vms?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 21:39 
Eliit

Võta trahvi tegijaga ühendust. Ütle, et auto on müüdud ja sina ei tea asjast midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:00 

Kuna sa ütlesid, et selle "leppetrahvi" taga on Ühisteenused, siis tundub nagu sa parkisid eramaal. Igatahes seda posti kirjutades arvestan ma sellega, et selle taga on Ühisteenused. Kuigi olen täheldanud, et viimasel ajal kontrollivad ühisteenused ka munitsipaalmaal parkijaid - vast mingi sisseostetud teenus, MUPO ei saanud hakkama.

Leppetrahvi saab kergelt vältida: viska see minema. Nagu öeldud eelmises postis, saab määrata leppetrahvi sõiduki juhile, mitte sõiduki omanikule. Kahjuks on osa inimesi proovinud aga seda leppetrahvi vaidlustada. See on üsna rumal tegu. Seda sellepärast, et esiteks on nad avaldanud parkimisfirmale oma isikuandmed & tunnistanud, et nemad olid roolis. Siis saadetakse asi kergelt inkassose edasi.

Kui aga parkisid munitsipaalmaal, on tegemist viivistasuotsusega ja see pole niivõrd trahv kuivõrd maks.

Kui praegune autoomanik ütleb, et sina olid roolis ja annab su kontaktandmed, siis võid väita, et sa ei tea asjast midagi ning vale number.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:33 
Kasutaja avatar

mx7k kirjutas:
Kuna sa ütlesid, et selle "leppetrahvi" taga on Ühisteenused, siis tundub nagu sa parkisid eramaal. Igatahes seda posti kirjutades arvestan ma sellega, et selle taga on Ühisteenused. Kuigi olen täheldanud, et viimasel ajal kontrollivad ühisteenused ka munitsipaalmaal parkijaid - vast mingi sisseostetud teenus, MUPO ei saanud hakkama.

Leppetrahvi saab kergelt vältida: viska see minema. Nagu öeldud eelmises postis, saab määrata leppetrahvi sõiduki juhile, mitte sõiduki omanikule. Kahjuks on osa inimesi proovinud aga seda leppetrahvi vaidlustada. See on üsna rumal tegu. Seda sellepärast, et esiteks on nad avaldanud parkimisfirmale oma isikuandmed & tunnistanud, et nemad olid roolis. Siis saadetakse asi kergelt inkassose edasi.

Kui aga parkisid munitsipaalmaal, on tegemist viivistasuotsusega ja see pole niivõrd trahv kuivõrd maks.

Kui praegune autoomanik ütleb, et sina olid roolis ja annab su kontaktandmed, siis võid väita, et sa ei tea asjast midagi ning vale number.

Jah, eramaal parkides tegid ühisteenused trahvi. Ja nii saigi tehtud, et null kontakti ettevõttega ja nemad ei tea, kellelt seda raha nõudma hakata. Aga nüüd on nad ikkagi kuidagimoodi uue omaniku üles leidnud, kas temalt ei ole siis neil õigus kuidagi seda raha nõudma hakata ja tal sellest täiesti piisab, kui ütleb, et alles ostis auto? Või kelleltki hakkavad nad niiehknii raha nõudma, olgu see siis kas vana või uus omanik, neil ükskõik?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:58 

Sellepeale võiks öelda, et las lähevad kohtusse. tõendamiskohustus jääb neile. Ehk iga kell võib omanik visata teie ostu-müügi dokumendi lauda, öelda: "Näete, mina ei omanud seda autot siis. " Isegi, kui nad selle kaudu leiavad, et sa oled omanik võid öelda, et sa ei sõitnud sellel ajal autoga ja auto oli üldse töökaaslaste käes ja keegi ei mäleta, kes sõitis.

Muidugi, kui ei viitsi asjaga jageleda võiks tuimalt selle 32€ ära maksta ja näha muretult unenägusid...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 00:23 

kergelt võib öelda, ka ilma halbade unenäguteta, et sina ei tea asjast midagi ning ei mäleta ka kes oli roolis. Sama saab öelda uus omanik ja ka sina kuna esiteks nii palju aega on möödas sellest, et isegi hetkel kehtivate seaduste kohaselt pead hoidma alles aasta jagu tõendeid kes sõitis aga sellest on möödas juba 2 aastat seega sina pole trahvi näinud ja saata nad pikalt seenele või metsa mustikale ! peace

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 00:49 
Kasutaja avatar

Mulle tuli kevadel mingi aeg kahe eelmise auto kohta teavitused, et leppetrahv maksmata jms.. Ütlesin telefoni teel, et mul polnud tol ajal nende autodega mingit kokkupuudet, ning sellest piisas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 01:29 

FreeFaller kirjutas:
kergelt võib öelda, ka ilma halbade unenäguteta, et sina ei tea asjast midagi ning ei mäleta ka kes oli roolis. Sama saab öelda uus omanik ja ka sina kuna esiteks nii palju aega on möödas sellest, et isegi hetkel kehtivate seaduste kohaselt pead hoidma alles aasta jagu tõendeid kes sõitis aga sellest on möödas juba 2 aastat seega sina pole trahvi näinud ja saata nad pikalt seenele või metsa mustikale ! peace

Kas need tõendid (logiraamatuid, pead silmas?) ei pidanud olema vaid liisingautodel ja firmaautodel, mida jagatakse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 09:33 

seda ma täpsustada ei oska kas need nõuded kehtivad ainult liisingu autode ja firma autode puhul aga kindel on see, et isegi kui oleks tegemist liisingu autoga võiks pikalt saata kuna antud juhtumi puhul on möödunud piisavalt aega

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 10:27 
Kasutaja avatar

Tavaliste trahvide nagu nt Transpordiamet ja MUPO või politsei trahvide puhul, mis on tehtud alates aastast 2010 on aegumise tähtaeg 4 aastat, leppetrahvil 18 kuud.

edit: paistab, et vaatasin valesti,sest leian viiteid 3 aasta kohta kõvasti rohkem :oops:
"Tsiviilnõuete üldine aegumistähtaeg on 3 aastat ajast, mil nõue muutus sissenõutavaks"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 14:24 
Kasutaja avatar

maeiteaasju kirjutas:
Aga nüüd on nad ikkagi kuidagimoodi uue omaniku üles leidnud...

Kui uus omanik pargib kõneall olevat autot oma telefoniga, helistavad ja saadavad nad hoiatuse sinna numbrile. See siis niiöelda ainuke juhtnöör neil.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2012 23:38 
Kasutaja avatar

maeiteaasju kirjutas:
Aga nüüd on nad ikkagi kuidagimoodi uue omaniku üles leidnud, kas temalt ei ole siis neil õigus kuidagi seda raha nõudma hakata ja tal sellest täiesti piisab, kui ütleb, et alles ostis auto? Või kelleltki hakkavad nad niiehknii raha nõudma, olgu see siis kas vana või uus omanik, neil ükskõik?

Las see uus omanik saadab ostu-müügilepingu ja/või passi koopia, et tema ostis auto kuupäeval X ja see trahv on tehtud enne seda. Koos viisaka palvega see eeltoodust tulenevalt rulli keerata ja pista, kus päike ei paista.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis