Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 40 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis toimub liikluses?pimedates kurvides möödasõitjad.
PostitusPostitatud: 02.06.2013 00:52 
Kasutaja avatar

Ilmselgelt sõidab sul keset tallinnat mingi tegelenae 140ga? Halloooo tule oma pilve otsast alla

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 00:53 
Kasutaja avatar

Westcoast kirjutas:
Ilmselgelt sõidab sul keset tallinnat mingi tegelenae 140ga? Halloooo tule oma pilve otsast alla

Kas sa nii väheste teadmistega, maailmast oledki?

Kas on vähe selliseid õnnetusi olnud tallinnas, kus keegi tugevalt kiirust ületab?
50 pole üldse nii väike kiirus avariiks, kui sa arvad pealegi ma ütlesin, et inimene võib bussis väga õnnetult kukkuda ka järsu pidurduse korral, 40-50ga tehtavast avariist siis rääkimata.

Noh, kas ei sõideta näiteks 130ga?
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=28800781

http://www.reporter.ee/2013/05/09/traag ... s-inimest/

http://tartu.postimees.ee/220804/tartu_ ... 142057.php

Siin siis linnavahel jälle vähe ohtlikumalt sõidetud.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=65619558

Siin siis uudis, kus buss äkkpidurduse tegi ja inimene kukkus bussis ja sai viga, avarii oleks aga veel järsem pidurdus.
http://www.tallinncity.ee/1247610/akkpi ... sija-viga/

Viimati muutis Part2, 02.06.2013 01:07, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:02 
Kasutaja avatar

Pealkirja lugedes esmane mulje oli küll, et mida jälle :D Kuid tundub väga hea arutelu.
Ma siis kirjutan siia, mis on õige ja mis mitte!
Pokemoni video- Seda on raske kommenteerida, sest kiirused on piisavalt suured ja arvestades kaubiku peeglisse jäävat pimedat nurka, siis võis see olla kokkusattumus. Sõna t.... mis tuli mitu sekundit hiljem, näitab seda ebakindlust möödasõidul, mida omakorda tõestab möödasõidud teelõikudel, kus teekattele on märgistatud pidev-, pidev topeltjoon.
Möödasõidul tuleb arvestada kõikide olukordadega, sest SINA oled see, kes kasutab vastasuuna ettejõudmiseks teistest autodes, SINUL on parem vaade, parem olukord ohutekke hinnanguks.
Enesekindel autojuht suudab teha möödasõidud selleks lubatud kohas, ta on alati valmis pidurdama või sooritama manöövrit, et ärahoida õnnetust.
Siinkohal ei mõtle ma ainult kasutajat Pokemoni!
Näited edukatest ja ohtlikest möödasõitudest teistes riikides ei ole üldse siinkohal kohased. Läti, Leedu, Poola- seal ollakse harjunud sellega ja arvestatakse sellega! Näete- autojuhid MÕTLEVAD!
Kui poolakas tõmbab teeäärde, siis on tal seal pinnas mis kannab autot. Lätlastel on piisavalt laiad teed mahutamaks nelja autot kõrvuti ja seda ka juhul kui mõlemas suunas on ainult üks rida. Leedukad hoiavad kiirteel pimedas teeserva, sest arvestatakse kiiremaga, kes võib keskelt tulla. .... ja nii riikide kaupa edasi.
Ka Eestis on maantee piisavalt lai enamuses osas, mahutamaks kolme autot kõrvuti. Probleem on aga teeservades, mis on pehmed ja/või on piisavalt järsu kaldega, kitsad!

Üks seltskond on reisibussijuhid ja rekkavennad. Üks kangekaelsem ja rumalam kui teine. Olukordi kus reisibuss sõidab rekkast mööda või rekka rekkast.... Neid olen ma näinud piisavalt ja alati tekitanud piisavalt suure pikkivahe, juhuks kui ees laks ära käib. Bussijuhist ma ei saa üldse aru... See vastutus elude eest!!! Rekkajuhid, kas nad pidurdavad või aeglustavad sellises olukorras??? EI !, neil on vaja kangekaelselt hoida oma kiirust. Kõige selle tipuks on veel kohad kus tehakse möödasõite, tõusud millel on piiratud nähtavus... Need kõik kannavad Eesti Vabariigis registreeritud sõidukite numbrimärke!

Igas riigis on omad tavad, harjumused mida tuleks järgida. Eestis on liikluskultuur puudulik, nagu loete ka ise! Möödasõit ei ole õigustatud kui kiirus on 85-90km/h. Vihastada sellepeale, kui keegi ei pane Sind tähele? Kes siin rikub reeglit?

Teine üldlevinud reegel on see: Andes tavalisele inimesel kätte auto, mis ületab tema ostu/liisinguvõimalusi ning kui selleks on Saksa autotööstuse luksuslikum toodang, siis see tavaline autojuht muutub kõige targemaks meheks liikluses. Tõestatud ja nähtud!
Bemmiga rusikas püsti ja ropud sõnad lendavad, Opeliga oled samasugune rumal kui teised!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:06 
Kasutaja avatar

Ja mida see sinu teadmine annab nüüd sulle? Tõesti kujutad endale ette, et koheselt liikluskultuur muutub?
Vähe sellest on bussides liiklejatel kohustus kinni hoida vastavalt postidest mitte töllata käed lahti ja kubet näppida.
Ja tallinna tänavad on niivõrd halvas seisukorras, et üle 30 km/h lasta on ilmselge auto tapmine rääkimatta ummikutest kus sa samuti ei saa mitte mingisugust tapvat kiirust aretada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:08 
Kasutaja avatar

Westcoast kirjutas:
Ja mida see sinu teadmine annab nüüd sulle? Tõesti kujutad endale ette, et koheselt liikluskultuur muutub?
Vähe sellest on bussides liiklejatel kohustus kinni hoida vastavalt postidest mitte töllata käed lahti ja kubet näppida.
Ja tallinna tänavad on niivõrd halvas seisukorras, et üle 30 km/h lasta on ilmselge auto tapmine rääkimatta ummikutest kus sa samuti ei saa mitte mingisugust tapvat kiirust aretada.

Kuule, kiiruste osas ei usu sa ise ka oma juttu, on kõvasti autojuhte, kes lõhuvad oma autosid ja kimavad ikka, lisaks ei ole need tallinna tänavad nüüd nii hullud ka, sõitsin seal siis, kui oli kõige hullem olukord ja kohti oli küll, kus oleks kimada saanud.

Kinni hoida? Nagu näha, ei tea sa avarii jõududest mitte midagi.
Kui käib üks paras pauk, seda ka linnakiirustel, siis tekivad nii suured g jõud, et ei hoia sa midagi enam kinni.
Veel enam, sa ei hoia ju bussis sõites täie jõuga kramplikult kinni sellest postist ja kui tugevad need postidki on?
Lisaks ära unusta asjaolu ,et bussides reeglina ei ole turvavöid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:10 

Nagu rahune maha, tegid nüüd suure avastuse et möödasõite nii tehakse? Oo tore internet kus on palju avariidest pilte/videoid, nagu keegi ei teaks seda.
Nagu mida sa siin saavutada üritad kui sa hädaldad siin nagu ma ei tea kes. Perefoorumis leiad ma usun rohkem mõttekaaslasi kui hädaldada niiväga tahad.
Muidugi nõustun, et ei ole mõistlik pimedas kurvis mööda sõita aga ma ei tea kust sa nüüd ärkasid ja niisuure probleemi tekitasid sellest. Suck it up! See on elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:13 
Kasutaja avatar

Olen neid möödasõite ammu näinud, aga viimasel ajal näen ja kuulen neist pimedates kurvides möödasõitudest nagu eriti palju veel.
Mul sai neist kopp ette ja otsustasin teema teha.

Kui sa oled ohtlike möödasõitudega nõus, et need on valed, siis milleks üldse see ülejäänud jutt sul?
Su suhtumine pole vist ikka päris korras liikluses.

Ei saa suhtuda, et see on elu, ei saa, vaid tuleb midagi teha.
Õnneks avati nüüd üleestiline liiklusliin, loodetavasti hakkab sinna teateid tekkima ohtlikest liiklejatest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:15 

:D Okei, ma ei hakka isegi oma pead rohkem vaevama. Pole mõtet vaielda kui sa nii ekstaasis oled seal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:17 
Kasutaja avatar

TemK kirjutas:
:D Okei, ma ei hakka isegi oma pead rohkem vaevama. Pole mõtet vaielda kui sa nii ekstaasis oled seal.

Tahaksin tervelt koju jõuda ja sama ka mu lähedastele.
Ole liikluses korralik ja kõik on ok.

Nagu ütlesin, asi ei ole möödasõitudes, vaid selles, kuidas neid tehakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2013 01:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Teate ma panen selle Pardi monoloogi lukku. Vähemalt kuni esmaspäevani.
Ma ei õigusta pimedaid möödasõite ,aga see mis siin toimub on pehmelt öeldes juba naljakas.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 40 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis