Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:27

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 87 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Palju õnne automanikud ja tulevased autoomanikud. UUs se
PostitusPostitatud: 05.06.2013 14:32 
Kasutaja avatar

saarlane kirjutas:
Roudreidz kirjutas:
Vanasti sai küll auto arvelt maha, kui autotki enam olemas ei olnud. Miski avaldus tuli teha, et asi varuosadeks võetud, või midagi taolist. Eks targemad kärsad täpsustavad.

Peale seda uut liiklussadust mis jöustus 1.juuni 2011 vist, ei saa enam autosid maha kanda, mille kohta pole lammutustöendit. Kui keegi on seda ilma lammutustöendita teinud ütleme lähima aasta jooksul, siis andke teada kus ja mismoodi.

Ma ise olen ühe korra pidanud seletuskirja kirjutama, aga see oli kindlasti enne 2011 aastat.
Põhimõtteliselt käsitletakse igat juhtumit eraldi.
Huvi pärast helistasin ARK´i ja sealt öeldigi alguses, et vaja on lammutustõendit. Selgitades, et pole ametlikult lammutatut ja pole sellist paberit ja ei ole üldse mingeid pabereid enam ega reg numbrit siis küsiti konkreetse sõiduki andmeid, mida tahetakse registrist kustutada ning siis oleks saanud edasi asja ajada. Kuna mu hinge peal ühtegi surnud sõidukit ei olnud siis seal maal vestlus lõppeski. Niipalju sain targemaks, et registrist kustutamine võib olla lihtsam vanareg. tunnistusega/vanemate sõidukite puhul. Samas ust nagu nina ees kinni ei löödud ja tundus, et lahendamatuid olukordi ei ole.
Vanasõiduki arvelt mahavõtmine ei ole üldse mingi probleem. Lähed teed lihtsalt taotluse, et oled loobunud sõiduki kasutamisest

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.06.2013 14:43 

Mina ei tea... kiretakse vist natuke palju sel teemal. Mul maal kaks autot+traktor, ühelgi pole ülevaatust ega kindlustust, mosse pole vist 10 aastat arvel juba, sidrun kuskil 3 ja traktor vist on vabariigi algusest saati dokumentideta ja tööd teeb ikka ära. Siiani pole keegi kannist kinni hammustanud kah ja väga ei usu, et hammustatakse ka. Point on selles, et jah- seadus mõjutab paljusid aga kontroll seaduse üle on minimaalne (nagu enamike seaduste puhul Eestis).
Mina olen vb keskmisest pohhuistlikum ka riigi suhtes, kui keegi küsima hakkaks, viskaks talle ilmselt numbrimärgid laua peale ja ütleks, et tee mis tahad nendega, autosid njetu, raha njetu, mis seal ikka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.06.2013 14:54 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
saarlane kirjutas:
Roudreidz kirjutas:
Vanasti sai küll auto arvelt maha, kui autotki enam olemas ei olnud. Miski avaldus tuli teha, et asi varuosadeks võetud, või midagi taolist. Eks targemad kärsad täpsustavad.

Peale seda uut liiklussadust mis jöustus 1.juuni 2011 vist, ei saa enam autosid maha kanda, mille kohta pole lammutustöendit. Kui keegi on seda ilma lammutustöendita teinud ütleme lähima aasta jooksul, siis andke teada kus ja mismoodi.

Ma ise olen ühe korra pidanud seletuskirja kirjutama, aga see oli kindlasti enne 2011 aastat.
Põhimõtteliselt käsitletakse igat juhtumit eraldi.
Huvi pärast helistasin ARK´i ja sealt öeldigi alguses, et vaja on lammutustõendit. Selgitades, et pole ametlikult lammutatut ja pole sellist paberit ja ei ole üldse mingeid pabereid enam ega reg numbrit siis küsiti konkreetse sõiduki andmeid, mida tahetakse registrist kustutada ning siis oleks saanud edasi asja ajada. Kuna mu hinge peal ühtegi surnud sõidukit ei olnud siis seal maal vestlus lõppeski. Niipalju sain targemaks, et registrist kustutamine võib olla lihtsam vanareg. tunnistusega/vanemate sõidukite puhul. Samas ust nagu nina ees kinni ei löödud ja tundus, et lahendamatuid olukordi ei ole.
Vanasõiduki arvelt mahavõtmine ei ole üldse mingi probleem. Lähed teed lihtsalt taotluse, et oled loobunud sõiduki kasutamisest

Saab ka ilma lammutustõendita. Endal sama tee läbi käidud umbes poolteist aastat tagasi.
Tegin taotluse, et sõiduk on keskkonnasõbralikult hävitatud.
Sai arki töötajatega enne päris pikalt vaieldud selle teema üle. Lasin neil seaduse välja printida ning tõmmasin joone alla, saadeti mind tookord minema ja lubati tagasi helistada, sest juhatajat ei olnud kohal. Poole tunni pärast tuli kõne, et jah meie viga saab küll nii maha kanda, tulge tagasi.
Seadusepunkt mille alusel siis toimisin on liiklusseaduse paragrahv 77 lõige 6 punkt 4, kus on selgelt kirjas et sõiduki võib registrist kustutada: mootorsõiduki või selle haagise omaniku või tema esindaja taotluse alusel, millega kinnitatakse, et mootorsõiduk või haagis on hävinud, keskkonnasõbralikult hävitatud või selle kasutamisest on loobutud; POLE NÕUTUD LAMMUTUSTÕENDIT.

Endal oli mul kaasas tookord ainult auto tehniline pass.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.06.2013 19:41 

oskab keegi selle seaduse riigiteatajast välja võtta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.06.2013 20:01 
Kasutaja avatar

v6sa kirjutas:
ryblik1 kirjutas:
Mõne inimesega on räägitud kes opositsioonis on.
...
Uurinud asja sisu ja suhelnud.

Ainus silmahakanud sisuline muudatus (mis ei pruugi üldse halb olla) on see, et edaspidi meneteleb varalist kahju oma ja mitte süüdlase säästukindlustuse pakkuja. Juriidilise hariduse puudumise tõttu ei suutnud muid olulisi erisusi tuvastada...

See pole hea, et su enda kindlustus su autot kinni maksab. Usas on see kasutusel, texases vähemalt.
Kui sa ütled oma kindlustusele, et keegi sõitis su 100k eurose mersu mahakandmisele siis kindlustus pakkuja lihtsalt loobub sinust kui kliendist. Või edaspidi paneb su kuumaksetele üüratu protsendi külge.
Seda olen mina sellise töötava kindlustus seaduse kohta teada saanud.
Muidugi ei tea kuidas see eestis tööle hakkab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.06.2013 21:39 
Kasutaja avatar

kaltsyum kirjutas:

Kui sa ütled oma kindlustusele, et keegi sõitis su 100k eurose mersu mahakandmisele siis kindlustus pakkuja lihtsalt loobub sinust kui kliendist. Või edaspidi paneb su kuumaksetele üüratu protsendi külge.

Ja loogika selle taga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.06.2013 22:07 
Kasutaja avatar

Et jääd oma heast kindlustusest ilma. Osadel ei ole kindlustus mõrvav kohustus. Osadel on see odav ning hea abimees auto parandamisel õnnetusjuhtumi korral(ning ei huiata surnuks nagu suuremosa odavamate kindlustupakkujatega on).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.06.2013 13:12 
Kasutaja avatar

ryblik1 kirjutas:
mida iganes tavalise meinstriimi kodanik...

nunuhh. kui nüüd hästi järele mõelda siis ma olin mõni aasta tagasi samuti vectraB omanik nagu sinagi. Õigemini oli neid isegi lausa 2 tükki samal ajal. Ehitasin praktiliselt nullist ülesse ühe neist. Lisaks oli mul samal hetkel üks omega käkk ja 2,9l accord + tsikkel. Ma ei tundnud küll ennast kuidagi erilisemalt nendest, kes omasid ainult ühte autot.
usakat pole olnud ja kui tulebki siis ma küll oma naabrimehe peale viltu ei vaata, et focusega sõidab. Auto meest ei riku ja paremaks ka ei muuda. Mölakas on iga masina roolitaga mölakas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2013 00:15 

Jälle on riigiisad teinud vale lükke...

Minumeelest tuleks kehtestada lubade maks. Vahet pole mitu autot sul on.
Iga inimene kes soovib kehtivaid lube omada peab kord aastas arki tooma x summa ning tema load kehtivad.
Kui summat ära ei maksa siis ei kehti.
Kogu moos. Ei pea autode registreerimise ja muu jamaga tegelema.
Kui ummikuid on palju siis kehtestada aastamaksuks 500 euri.

Ummikuid on kohe vähem või siis tekib kõvasti võimalust kasseerida lubadeta sõitjatelt ning lõivu tasujatelt.
Milleks seda arvelt maha võtmist praktiseerida...

Mul on veel palju häid ideid!

Eestlane on nagunii nii tuim vend, et kui kehtestatakse kindlustuse nõue, siis maksame. Kui kehtestatakse "lubademaks" siis makstakse ka. Kirutakse küll, aga makstakse.

Kogu neid allkirju palju tahad, aga see mõtetult väike hulk inimesi kes viitsivad sinna alla kirjutada ei ole kellegi jaoks mingi näitaja.

Kui riik teeb kõik, et rahval oleks siin raske elada, siis tehke ometi riigile teene ja minge siit minema!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2013 09:39 

Njah, sellega on probleem. Eile just ühe noormehega juhtusin vestlema sel teemal ja jõudsime ühisesse punkti kokku, kus leidsime et keskmine eestlane on kahjuks täiesti tavaline hall mass, kes toimib süsteemi järgi, ise eriti selle üle järele mõtlemata. Kui süsteemi tuleb uuendus, ärgatakse korraks üles, kuid vajutakse kiiresti tagasi, sest ruttu tuleb peale üksikisiku ängistus stiilis "mida mina ka korda suudan saata, savi sellega". Tuleb kuidagi edasi elada. Süsteem on katkine ja ei toimi igas eluvaldkonnas, sinna pole midagi teha. Oleks, kuid selle jaoks peaks üle 50% Eesti rahvastikust tõsist rahulolematust üles näitama. Mujal, kui internetis, ma ei pea siin silmas SR foorumit in particular, nt delfi kommentaarium on ikka juba vingatsite kokkutulek. Mida need inimesed reaalses elus teevad? 9-17 tööd alla keskmise eesti palga, kuidagi ots-otsaga kokku ja kui jõulupreemia saavad, on maru õnnelikud. Mida tehakse selle olukorra muutmiseks? Suurt midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2013 13:18 

Siin ka veel sellest tiba juttu
http://www.tarbija24.ee/1264444/uus-sea ... -kihutajad

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2013 17:18 
Kasutaja avatar

Nende "keskkonnasõbralikult utiliseeritud" lausetega autode kohta, mis on edasi müüdud ja saatust ei tea, tasuks ettevaatlik olla. Üks hetk tahab uus omanik seda arvele võtta (küll ju siin foorumis neid teemasid olnud, kus mitu aastat remonditakse ja vaadatakse, et kas saab asja ja selleks ajaks on omanikul võlad kaelas ja kõik arestitud) ja enam ei saagi, kuna auto on imeväel maha kantud. Sellisel juhul on aga juba valeandmete esitamine riigiasutusele ja politsei tahab kindlasti rõõmsalt ühe väärteo ära vormistada ja raha sisse kasseerida.

Kuskil vahepeal jäi ka silma, et mõnel seisavad vanad autod juba aastaid arvel kindlustust maksmata. Lepingud ikka maksevabaks on tehtud? Sealt võib ka üks hetk korralik rahanõue tulla LKF-ilt ju.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 87 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis