Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 10:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Car VAT Marginal
PostitusPostitatud: 01.12.2013 13:09 
Kasutaja avatar

Hommik!

Äkki keegi oskab seletada nüüd Eesti keeles ja lühidalt mida tähendab "Car VAT Marginal" ?
Jutt käib autode oksjonist .
Ja kuidas sellega on ,et kui ma firmana ostan EU-st auto väljaspool Eestit siis ostan ta KM 0 ja Eesti arvele võtan maksan 20% KM-i riigile .

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Car VAT Marginal
PostitusPostitatud: 01.12.2013 13:35 

Eestis arvele võttes kohe ei maksa käibemaksu, vaid alles siis, kui edasi müüd.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2013 13:46 
Kasutaja avatar

jah seda ma tean aga kuidas ikkagi selle maksuga on ?st. mis selle tähendus on ,tavaline käibemaks ta ei ole igatahes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2013 10:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Mõnel pool on autode käibemaks erinev kui Eestis. Siin ei ole vahet, kas ostad autot või piima, seega on tavaline käibemaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2013 11:12 
Kasutaja avatar

Teoorias peaks jah EUst ostes saama käibemaksuta osta. Praktika sõltub müüjast. Olen kuulnud legende, et Eesti maine pole selles osas väga hea ja paljud ei taha müüja käibemaksuta. Lisaks võib ju müüja veel nõudmisi kehtestada. Mõned aastad tagasi Saksast ühe ostsin endale, siis müüja tahtis et templi kaasa võtaksin, mille peame kindlasti kõikidele dokumentidele alla panema jne. Lõpuks oli ikka midagi puudu tema arvates ja pidin kohapeal kõik ära maksma. Pärast kandis käibemaksu osa mulle kontole, kui olin talle siit veel pabereid järgi saatnud. Miks aga halb maine on pigem selles, et siin mõnes teemas ju ennegi kahtlustatud KM pettust. Ehk sama auto maksab Saksa kuulutuses rohkem kui Eesti kuulutuses. Seega saab seal olla ainult see point, et Saksas ostetakse see Eesti firmale, aga vahepeal võltsitakse uus Ostu-Müügi leping ja siin on ta juba eraisiku või muu omaniku oma. Kui nüüd Saksamaal maksuamet hakkaks asja kontrollima, siis müüjal üksjagu peavalu pärast. Mul siin mõne muu Sakast ilma käibemaksuta asja kohta on pärast müüja palunud lisadokumente saata, et sellised tehingud ikka toimusid (allkirjastatud paberid postiga siis).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis