Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 23:51

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Juhiloa vahetus ja e-tervistõend
PostitusPostitatud: 30.12.2014 13:11 

Tere

Uurin siit käidavast foorumist kas keegi on selle asjaga kokku puutunud ja teinud protsessi läbi?

Alustasin siis teavitusest Maanteametilt, et juhiluba aegub kuu aja pärast, ehk praeguseks aegub ta mul see nädal praeguse seisuga uuel aastal :D

Okei, sai siis http://www.digilugu.ee tehtud tervisedeklaratsioon (mingid punktid ja küsimused mida ise täidad) ning see ka digiallkirjastatud - hetkel näitab, et on kehtiva staatusega, seejärel läksin enda perearsti vastuvõtule. Juba seal oli neil tõrge. Siis kohapeal kauplesin end nende tööarvutisse ID-kaardiga käppelt uuesti sisse logima digilugu saidile. Nii ja seal oligi siis vaja ka alustada selle reaalse tõendi taotlemist millele siis see tervisedeklaratsioon tuli kaasa justkui maili attachmendina lisada. Siis oli pererastil mingid klikid edasi võimalik teha oma infosüsteemis ja uuringute tulemused ka sinna sisestada mida ma ka ise nüüd näen. Nad palusid mingi kinnituse mul teha portaalis, aga arusaamatuks jääb kus ja mida veel vaja klikkida :?
Ahjaa, 20 euri sulas sooviti ka saada.

Edasi aga on müstika - e-maanteametist https://eteenindus.mnt.ee näitab sisse logides, et ikka ei ole e-tervisetõendit. Digilugu support palus oodata ööpäeva kuniks andmebaasid syncivad. Täna ikka täpselt sama tühi seis. Saaks selle linnukese roheliseks maantemaetis oleks väga lihtne edasi, juhiloa saadavad nad postiga koju ja ARK-i kohale minna poleks vaja.

Kui ma vaatan tervisetõendite lehe alt digilugu.ee-s on see justkui pooleli vms. "Edasi" nuppu vajutades minnakse tagasi sinna alglehele kust tõendit vaadata või uut alustada saab.

Saatsin perearstidele nüüd e-maili, vaatab mis saab.
Kuul räigelt koos, ise veel igapäevase IT taustaga.

Mingi sellise lingi kaevasin ka välja:

http://www.sm.ee/sites/default/files/co ... 111114.pdf

Tuleb ilma juhiloata kruiisida edasi siis mõne päeva pärast :rokib

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Juhiloa vahetus ja e-tervistõend
PostitusPostitatud: 30.12.2014 14:00 
Eliit

Tegin MNT.ee lehel iseteeninduses ühe e-avalduse mitu kuud tagasi, praeguseni on veel vaikus. Ei käi siin e-maailmas asjad veel nii nagu vaja, köige kinldam teha köik ise ära ja külastada teatavaid asutusi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2014 15:03 
Kasutaja avatar

Ma tegin omale just ära, pooleldi läbi veebi. Kõigepealt tegin ka digilugu.ee-s selle ankeedi täitmise, aga mul ei õnnestunud seda ära allkirjastada ja pärast ma ei saanud ka aru, kuidas seda ankeeti uuesti saaks avada. Igatahes läksin perearsti juurde ja pidin sama ankeedi paberil üle kirjutama, arst täitis ise arvutis. Muud arstitoimingud juurde ja 25€ kassasse ja juba oli kiri meilboxis, et e-tervisetõend on maantemetisse saadetud. Kodus paar klikki, pilt ja allkiri ID andmebaasist, 20€ ülekanne riigile ja luba läks trükki. Ja nüüd nädal aega hiljem tuli kiri et võib järgi minna, vahepeal olid veel jõulud. Ehk siis reaalselt 3 tööpäeva läks kogu protsess. Päris mõnus. Vahepeal pidin ainult nädala ilma kehtiva loata olema, kuna ma hakkasin protsessiga peale viimasel loa kehtivuse päeval.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2014 15:22 

Käisin arsti juures. Arst tegi mis tegema peab ja vajutas arvutis vastavat nuppu. Trepist alla minnes läksin telefoniga maanteeameti lehele seal olid kõik rohelised linnukesed olemas, tegin paar klikki veel ja luba oli kolme päeva pärast postkastis. Pool tundi peale arsti juurest lahkumist tuli ka meilile teavitus tervisetõendi olemasolust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2014 17:28 

Aitäh kõigile vastajatele.

Tuli õhtul e-mail, et ikkagi perearstl oli seal mingi klikk tegemata
Nad ise ütlevad, et neile ka see väga uus asi.
Tegelikult on see kuskil kellegi tegemata töö, et perearstid pole pädevalt koolitatud uuele süsteemile :waah No selles riigis ikka juhtub meil :D

Kuna see teema on 2015 aastast niigi aktuaalne, siis usun, et paljud leiavad siit teemast vajaliku info.

Meedias on seni ainult detsembrist mingisugun ERR nupuke olnud ja kuskil Terevisioonis räägiti ka.
Üldiselt eeldatakse, et paberkandjal asjaga ei mässata edaspidi.

EDIT: Case korras ja e-maanteametis kõik linnukesed rohelised viimaks :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2014 19:51 

Ühesõnaga, kui ID kaarti pole, on siiski võimalik see tervisetõend ära teha?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2014 19:55 
Eliit
Kasutaja avatar

Üldiselt iga kord, kui mingi nuss on olnud, olen helistanud ja õiendanud. Millegipärast siis hakkavad ka eri ametkonnad üksteisega jube kiiresti suhtlema ja saab ka manuaalselt nende poolt asju sisestada.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis