Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Liisingualane õigusküsimus
PostitusPostitatud: 17.09.2009 20:23 

Tere! Nimelt oleks mul kiiret vastust vaja küsimusele, millele ehk keegi siit oskab vastata. Plaanis soetada auto, mis on Ühisliisingus. Kuna liisinguga suheldes õeldi mulle kindlalt ära, et minu sissetulek ei ole nende jaoks piisav, siis tuli mõte, et äkki jätkaks eelmise omaniku liisingut nii, et tema jääks liisingusubjektiks ja vastutavaks kasutajaks. Mina aga tasun liisingut ja sõidan autoga. Küsimus on aga selles, et millise lepingu peaksin sõlmima, vältimaks asjaolu, et ühel hetkel tuleb vastutav kasutaja ja nõuab autot tagasi. Kas piisab lihtsast omavahelisest lepingust kuhu märgime ära, et juhul kui tema nõuab auto tagasi, maksab tema leppetrahvi ja juhul kui mina ei täida lepingu tingimusi, maksan mina ja veel selle, et kui liising on tasutud on tal kohustus kirjutada nt. 5 tööpäeva jooksul auto minu nimele. Sest õigust autot kinni pidada mul ju teoreetiliselt ei ole, kuna auto on liisingu oma ja liisingu järgi on tema auto kasutaja. Ses suhtes, et oleks suht jama kui olen maksnud ära pea kogu summa ja tema tuleb ja nõuab auto tagasi. Kogemus selliste asjadega täielikult puudub ja kiire on ka asjaga, seetõttu ei osanud kusagile mujale pöörduda. Ehk on kellelgi kogemusi.

Mõistvale vastusele lootes,
Mirko

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Liisingualane õigusküsimus
PostitusPostitatud: 17.09.2009 20:33 
Kasutaja avatar

Mis aga juhtub kui poole aasta pärast sa ei soovi maksta, auto on hooratud
ning turuväärtus oluliselt madalam kui liisingu jääk? - Vastutajaks jääb ikkagi tema ning
pank nõuab temalt maksmist.
Ainuke lahendus leia endale käendaja...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2009 20:49 
Kasutaja avatar

Kui sa saad kellegagi kokkuleppele, et annab sulle autot kasutada ja sina maksad liisingut ja kaskot, siis see on ülihea diil, isegi kui "kasutaja" auto sinu käest ükspäev ära võtab. Olen kuulnud, et nii mõnedki hädasolijad on selliseid kokkuleppeid sõlminud.

Ühesõnaga, mingit lepingut pole vaja. Kui, siis vaid selle kohta,et annad lepinguga auto "kasutajale" 3000 eek kindlustusjuhtumi jaoks. Kui pauku ei pane, saad raha tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.09.2009 21:08 
Kasutaja avatar

Tegelikult on siin veel üks aga, mis saab siis kui praegusel liisijal hoopis kehv seis on ja tahetakse auto ära võtta :). Sina võid ju talle raha maksta, aga kui see liisingule ei jõua, siis jah. Pigem siis selline kokkulepe, et maksad ise arveid otse liisingusse. Ega neid ju ei huvita, kust raha tuleb.

Aga jah, pigem kardan, et sa ei leia inimest, kes oma liisingu sulle üle annaks. See on pigem liisinguvõtjale liiga suur risk. Kui sina autoga ära kaod, siis sellise lepinguga politseisse minnes ei lähe see asi ka varguse alla ja kindlustus ei maksa ka midagi.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis