Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Udutulede, toonklaasi, sportsummuti jm teema
PostitusPostitatud: 13.12.2010 23:53 

Hahaaaa- udutulePeded lasti täna "oletatavasti" odavalt üle (täpne selgub ülehomme 15.12.2010) :D :D :D

Uus Liiklusseadus ei hakkagi 1.jaan 2011 kehtima. Et legaalselt teatavates oludes liigelda peab veel pool aastat ootama!
http://www.err.ee/ext/rpop.aspx?i=3251017&mode=0
http://uudised.err.ee/?06220815

Pe*sse- kaasaarvatud ka mina siis sellisel juhul... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2010 00:10 

see ei muuda midagi :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2011 15:10 
Eliit

Ma ei saa nüüd seadusest aru mis kehtib ennem 1jaanuari 1997 registreeritud autodele..

Tsiteeri:
2) võib kasutada ainult selle sõiduki variandi ehituses ettenähtud laternaid. Maanteeamet võib põhjendatud juhtudel lubada kasutada teistele sõidukitele ette nähtud laternaid tingimusel, et nende optilised elemendid, lambid ja laternate paigaldus vastavad nõuetele. Laternad peavad olema koostatud nende ehituses ettenähtud optilistest elementidest, lampidest ja hajutiklaasidest. Hajutiklaasid peavad olema pragudeta ning muude vigastusteta. Peegeldi (reflektor) ei tohi olla tuhmunud või korrodeerunud;

Sellest punktist ma saan aru, et kui NÄITENA Ford Sierral on ees originaal tuled siis neid vahetada ei tohi.. Kuigi pannes sinna ala Vaz 2106 ümargused tuled või nö "Morette" tuuningtuled siis ka väga probleemi pole.. Xenonitest pole haisugi

Tsiteeri:
3) laternates ettenähtud lampide asendamine vahetatavate LED valgusallikatega on keelatud. Laternale, milles kasutatakse LED valgusallika moodulit, peab olema kantud tähis MD;

Sellega langeb välja igasugusel Sierral või Kadettil park ja numbritulede asendamine LEDidega.. Arusaadav..

Ja nüüd kogu jutt lähituledest

Tsiteeri:
Kood 202. Lähitule laternad

Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukil peab olema kaks lähitule laternat. Lähitule laternate asetamine haagisele on keelatud. L kategooria sõidukil peab olema üks või kaks lähitule laternat. 1990. a või hiljem valmistatud M ja N kategooria sõiduki lähitule laternate paigutus peab vastama E-reegli nr 48 või direktiivi 76/756/EMÜ nõuetele. 1996. a või hiljem valmistatud L kategooria sõiduki lähitule laternate paigutus peab vastama E-reegli nr 53 või direktiivi 93/92/EMÜ nõuetele;

2) lähituled peavad lülituma põlema ja kustuma korraga ja võivad jääda põlema üheaegselt kaugtuledega;

3) lähitulelaterna kõrgus peab olema vahemikus 500–1200 mm maapinnast. Erandina on N3G kategooria sõidukil lubatud lähitulelaternad paigaldada kuni 1500 mm kõrgusele maapinnast. Lähitulelaterna kaugus sõiduki külgservast ei tohi ületada 400 mm. M2, M3, N2 ja N3 kategooria sõiduki lähitulelaternate vahekaugus peab olema vähemalt 600 mm, mida võib vähendada kuni 400 mm-ni, kui sõiduki laius ei ületa 1300 mm;

[RTL 2009, 1, 5 - jõust. 10.01.2009]

4) lähitule laternad peavad olema reguleeritud valmistaja juhendi kohaselt ja nad ei tohi pimestada vastusõitvaid juhte;

5) sõiduki lähitulede värvus peab olema valge või valikkollane;

Tuled ise on paigaldatud ja asetsevad nii nagu tehasest auto tuleb.. Aga mis värk HIDiga siis on ? Ennem 97a registreeritud autodele ma sellist punkti ei leia, et ei võiks kasutada gaaslahenduslampe..

Keegi tõesti tark võiks midagi kosta sellepeale.. Mingisugune möla, et hiina xenon pimestab ja on jama ja halb võiks siit ära jääda, seda teame me kõik nagunii..

Oma Sierrale ma HIDi paigaldada ei saa igaljuhul sest liiklusregistrisse on kantud mu Sierra 2000a.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2011 15:34 

Jumal, kus te võite näpuga järge ajada. Väga pohhui pole v? Viska ette, ja kui keegi ruigama hakkab kisu maha, lambikomplektid maksavad samapalju ka 2 osrami tavalist pirni. 95nda aasta bemmil oli lisavarustuses juba xenon, nii et pm saab olla kyll....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2011 16:44 
Eliit

Igavus keset laupäeva lihtsalt. Mul komplektid vanast ajast juba olemas kui käsiti aasta tagasi maha võtta aga isegi siis kui võiks kohapeal halogeenid tagasi panna tahetakse ikka veel lisaks erakorraline ja ala 600eek teha..

Ja siit meenuski mu järgmine mure.. et kui OV on võimalik autol kohapeal eemaldada kas siis on õigus ametnikel erakorralisele saata ? Toonkile näiteks..

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis