Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:36

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Räägime dash cam'idest
PostitusPostitatud: 08.02.2011 00:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Jaaa isegi vaataks midagi. Ma olen neid uurinud, mis iminapaga saab kinnitada. Siis kena kuskile auto küljele panna vahest vöi kiivri peale vms.

Siiamaani tundub see köige vingem - http://cgi.ebay.com/CONTOUR-HD-GPS-HELM ... 35afd4d3a4

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 00:35 
Kasutaja avatar

tegelikult kui juba selline teema, siis kellel kogemust rääkige ka rallikaameratest. kuskohast? mis hinnaga? kus oleks köige parem asetus ( nii vibratsiooni/värina puhul kui ka avarii korral, et vöimalikult terveks jääks). vabandan, ei taha teemat solkida, aga kaamera jutt seegi.

muidu tartus eelmise aasta algul oli oomipoes ka mingisugune komplekt sees. vb sealt uurida?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 00:48 
Kasutaja avatar

Ralli masina puhul oleks loogiline valik kinnitada kaamera turvapuuri külge mingise bolt on süsteemiga...

... aga time laps on essentsi poolest videomaterjal, mis on kiiremini käima pandud. Kui sul on mõni videotöötlusega tegelev tuttav, siis iseenesest ei võta toore videomaterjali kokku panek ja kiirendamine eriti palju aega.

Kaamera puhul tasub kindlasti jälgida kinnitusi, et pilt võimalikult vähe võbeleks; video kvaliteeti, mis võiks soovitatavalt olla 1080p mis on sisuliselt HD video - sellega on sul ka hiljem midagi peale hakata; mälukaardi võimalust - video "kaalub" palju ja kui vahepeal aega kaamerast arvutisse kraami importida ei ole, siis on kõige mugavam lihtsalt teine mälukaart külge istallida.

Variante kuidas ja mis kaameraga salvestada on palju - ma isiklikult valiks mingi normaalse tavalise videokaamera ja lisana siis auto külge mountimiseks mingise aparatuuri (mida pole ka väga keeruline ise valmistada mõne vana statiivi jäänustest näiteks).

Näiteid lahendustest mida julgeks toimivaks nimetada (juhul kui kohad mille külge kinnitada on ise jäigad):
Kõige suurem probleem istme külge kinnitamisel on ilmselt see, et iste asendi muutmisel muutub ka video nurk.
Pilt
Pilt
Pilt

Viimase ehitamisest foorumipostitus siin: http://www.norcalcivic.org/forum/viewto ... f=8&t=1064
ja video sellest kuidas toimib: http://www.youtube.com/watch?v=E7UWpEGDB8w

Kui timelapset teha, siis see väike võbelus ei jää ka näha.

Miks ma ei soovita kaamerat esiklaasile kinnitada on lihtne: igasugu pask, mis klaasile pritsub on palju selgemini näha kui siis kui kaamera on klaasist kaugemal. Auto kere külge kinnitamisel sama keiss - tuulega putukad, vihm jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 01:25 
Kasutaja avatar

Mul oli üks mingi noname hiinakas. Suutis 1024xmidagi videot salvestada, üpris korraliku värvigammaga isend oli, ka öisel sõidul tehtud videost sai pärast helkivaid põdrasilmi teeäärest avastatud. Salvestas SD kaardile, 8GB SDHC kaarti igatahes sõi probleemideta. Kinnituseks oli 3 iminappa esiklaasile või siis armatuurile. Salvestus algas siis kui 12V pesast voolu sai - võis lisaks ka liikumise peale käivitamise määrata. Salvestas järjest, st vanad failid salvestas üle. Kui ma ei eksi siis oli ka timelapse võimalus, aga ma ei kasutanud seda. Hind oli stiilis 60 taala, toodi see riistvarapiraatidelt otse Hongkongist.
Midagi sarnast on ka Ebay-s liikumas, samas soovitaks Hiina imemasinate tootjaid piiluda - mõnikord saab superdiili välja kaubelda (toll võib jälle iniseda euromärgi puudumise pärast ja pakki tuleb N+1 korda saata kuni joppab).

Igasugustest webcamidest ja mudruehitamisest pole mõtet rääkida - see hiinakas oli piisavalt kompaktne (ca diktofoni suurune), et ajas asja kenasti ära ja millestki puudust küll ei jäänud.

Samas igasugused asjandused armatuuril või klaasil tekitavad räiget huvi pättides - mingi pisike kaamerasilm võiks olla tahavaatepeegli alla istutatav - see ei meelitaks akent puruks lööma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 02:50 

Ralli filmimisest saab infot: http://rallyvideos.net/forum/ -> Tehnika :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 10:39 
Kasutaja avatar

Ma olen paigaldanud neid, tavaline autosse mõeldud videosalvesti kuskile armatuuri alla, pagassi, istme alla või kuu iganes, 120 gigase kettaga salvestab pea kuu aega. Kaamera valikuid on ka erinevaid, puksiiridele sai peale pandud tavalisi väiksemaid valvekaameraid, sõiduautodele väikseid mida saab peita(ka juhti ja teed samal ajal filmima)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 10:40 
Kasutaja avatar

saarlane kirjutas:
Jaaa isegi vaataks midagi. Ma olen neid uurinud, mis iminapaga saab kinnitada. Siis kena kuskile auto küljele panna vahest vöi kiivri peale vms.

Siiamaani tundub see köige vingem - http://cgi.ebay.com/CONTOUR-HD-GPS-HELM ... 35afd4d3a4

Sellist saan isegi äkki sellel nädalal natuke näppida. Sõbraga soetasime, hetkel küll tema käes olnud ja ma pole veel proovida saanud, seega ei oska öelda mis confis tema proovis. Igatahes mäletamist mööda oli seal praegu vist mingi väike kaart (äkki 2Gb ja sai 8 minutit salvestada, nüüd sai 32 Gb kaart ära tellitud). Ehk siis selle arvutuse järgi peaks saama kuskil 2h salvestada tulevikus. Seda varianti mõtlesin ise ka, et äkki saaks otse arvutisse tõmmata, aga sellise salvestuse juures jääks sul peagi ka arvuti kõvakettast väheseks. Paari video olen näinud ja ka öösel linnas oli kvaliteet täitsa hea + kui arvutis net taga, siis jookseb googlemaps kohe kõrval ka.
Aga autosse sa ei pea ju selleks 220V ehitama, olemas ju ka läppari sigaretilaadijad. Lenovol on olemas kohe spetsiaalsed asjad, FSil on päris paljude universaalsete otstega (olen ise kasutanud nii vanema IBM kui ka HP pihuka laadimiseks) jne.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 11:29 
Kasutaja avatar

Eestis pakub midagi sellist autokaamera.eu, hinnast muidugi rääkima pole mõtet hakata, kuid lehe allosas on ilus tabel, et kaua erinevate resodega erineva suurusega mälukaardile salvestab http://www.autokaamera.eu/et/page/view.html?id=3

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 11:47 
Kasutaja avatar

mul on mingi aipteki hd kaamera mälukaardiga, aretatud iminapaga esiklaasi külge.
16 gb kaardiga saab ikka mingi 6-7 tundi salvestada, aku(kestab umbes 3-4 tundi) saab enne igaljuhul tühjaks.
laadimine käib läbi usb, niiet kui mingit auto usb laadijat kasutada, siis saab ka autos laadida.
kaamera sain 800 eesti krooniga kunagi ja mälukaart oli miskised sajad juurde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 12:29 

Ma küll rallist ei tea midagi, aga me kasutame oma võidusõiduautodes sellist komplekti:

* Kodak Zx1 kaamera, hind Amazonis oli eelmine kevad 1000 krooni ringis, filmib 720 rida ja 60fps.
* Manfrotto Superclamp paigaldamiseks puuritoru külge: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 3718596591
* mingi Manfrotto ball-head, mis võimaldab pilti suunata
* peotäis 4GB kaarte, pärast iga filmimist läheb igaks juhuks tühi kaart sisse
* võistlusstartides käib kogu kupatus veel eraldi trossiga auto küljes, et kui miski peaks lahti loksuma, siis ei saa piloot momentaalselt vastu pead selle kolakaga

Näidis: http://www.youtube.com/watch?v=B9gW6OtNwvs

Minuarust tänapäeval on ilusast hüper-hd-full-xl pildi tegemisest palju raskem nii huvitavalt sõitmine, et keegi seda videot pärast vaadata ka viitsiks :)

Mis puudutab time-lapse'i, siis mina teeks seda läpaka ja webcami või arvuti teel juhitava fotokaga, on miljon korda lihtsam kui kaameraga. Nädala jagu full-HD videot 30fps kaalub ilmselt terabaitides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 14:49 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
saarlane kirjutas:

Sellist saan isegi äkki sellel nädalal natuke näppida. Sõbraga soetasime, hetkel küll tema käes olnud ja ma pole veel proovida saanud, seega ei oska öelda mis confis tema proovis. Igatahes mäletamist mööda oli seal praegu vist mingi väike kaart (äkki 2Gb ja sai 8 minutit salvestada, nüüd sai 32 Gb kaart ära tellitud). Ehk siis selle arvutuse järgi peaks saama kuskil 2h salvestada tulevikus. Seda varianti mõtlesin ise ka, et äkki saaks otse arvutisse tõmmata, aga sellise salvestuse juures jääks sul peagi ka arvuti kõvakettast väheseks. Paari video olen näinud ja ka öösel linnas oli kvaliteet täitsa hea + kui arvutis net taga, siis jookseb googlemaps kohe kõrval ka.
Aga autosse sa ei pea ju selleks 220V ehitama, olemas ju ka läppari sigaretilaadijad. Lenovol on olemas kohe spetsiaalsed asjad, FSil on päris paljude universaalsete otstega (olen ise kasutanud nii vanema IBM kui ka HP pihuka laadimiseks) jne.

Nii, nüüd siis natuke proovida saanud. Kõige kõrgemas resolutsioonis saab 1GB peale 8 minutit, kui kvaliteet maha keerata, siis 30 minutit. Hetkel kasutada 32Gb kaart, nii et midagi peaks mahtuma. Eile sai karti sõites kasutatud ja õhtul ka linnas väike video tehtud. Üle taksopargi risti sõitis üks heleroheline tuning E36 mis nägi päris rõve välja. Kahjuks oli ta siiski liiga kaugel, et sellest head fotot välja võtta. Proovisin samas muidugi kõige kõrgema resolutsiooniga, peab vaatama mis ta madalamaga teeb. Muidu on aga kvaliteet täitsa mõnus, ees sõitvada autod jne näeb väga hästi ära. Miskit näidiseks täna veel panema ei hakka, sest ma suutsin 180 kraadi valet pidi eile filmida. Homme uuele katsele juba õiges asendis. .

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis