Lugu siis selline, et prooviti mind kaasata petuskeemi. Nimelt kirjutas mulle inimene, et on huvitatud minu autost ja tahab seda ära osta. Kuna isik eksisteeris ja aadressid kõik klappisid, siis peale kõheda tunde ei osanud midagi karta. Minu vestluskaaslaseks oli Antonia George Inglismaalt (meiliaadress
antoniaconor@gmail.com). Esimene kiri oli selline:
Nimi: Antonia
Kommentaar: Hello Dealer.Do you still have this car available for sale? Payment will be made through Bank to Bank transfer.and pick up will be arranged.
Antonia...Pärast seda uurib ostja kere seisukorda ja siis tahab, et räägiksid temaga Yahoo messengeris edasi või siis google chatis. Transport toimub läbi firma, mis kuulub tema tuttavale (hiljem nö firma meilit tuleb teade, et tegu GSC shippinguga. Samuti on Teile tehtud deposiitmakse, mille peate lähimas Western Unioni kontoris kinnitama. Tuleb ka teade Bank of Englandist makse andmetega, mis tunduvad täiesti normaalsed. Pärast põhjalikumat lugemist tuleb välja, et pead kandma transpordifirmale 500€, mis on samuti koos auto maksumusega deposiidis, mis vabaneb pärast seda, kui sa oled ülekande sooritanud ja firma on selle vastu võtnud. Seejärel kontrollisin meiliaadresse Bank of England-i omadega ja pärast infopäringut selgus, et mingit ülekannet ei ole, meile ei eksisteeri, ametlikud meilid on hoopis teistsuguse struktuuriga ja et transpordifirma ei tegele autode transpordiga! Rahvas, olge ettevaatlikud! Lisage enda kogemusi ka kindlasti, kui olete mingi supi sisse sattunud. Aitäh