Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 17:11

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Auto ümberkirjutamine juhul kui ma olen alaealine.
PostitusPostitatud: 28.10.2011 13:37 

Tahaksin nüüd vahetada oma auta(puuduvad paberid tüv jne) teise auto vastu millel on kõik eelnevad asjad olemas. Aga kuna ma olen alaealine (16), siis kas on võimalik see auto ka minu nime peale kirjutada või on vaja vanemate nime peale kirjutada.
Ja kuidas see asi välja näeks, kas me vormistame ostu-müügi lepingu ja siis läheme arki ja kirjutame auto minu nimele(palju see maksta võib), ja see ongi kõik? Ja kui mingiaeg tüv ja kindlustus läbi saavad kas ma pean raudselt neid uuendama, või võib jääda ta niikaua tiksuma kuni ma 18 saan? Ja kui autol puudub tüv aga ta on arvel kas siis peab maksma ka sundkindlustust vm sellist? Ühesõnaga, et kui ülevaatus ja asjad läbi saavad kas, siis ma pean ikkagi veel midagi maksma?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Auto ümberkirjutamine juhul kui ma olen alaealine.
PostitusPostitatud: 28.10.2011 14:37 
Kasutaja avatar

Ise just kirjutasin ühe auto oma nimele (olen 15), muud polnud nagu vaja kui vanema luba. Ostumüügi lepingus oli ka vastutava vanema allkirja vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2011 15:52 

Alaealine saab enda nimele kirjutada vanema kirjaliku volituse alusel.
TÜV ei ole kohustuslik.
Kindlustuse puhul on kohustuslik TASUTA kindlustusleping, mis peab olema. Liikluses osalemiseks on vaja lisaks teha tasuline kindlustuspoliis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2011 14:06 

Pane tähele: Kui peaks tekkima vajadus seda autot müüa enne täisealiseks saamist tuleb taotleda kohalikult omavalitsuselt luba. Sina kirjutad lakooniliselt, et "Palun mul lubada müüa minule kuuluv auto" ja vanem kirjutab "Palun minu pojal/tütrel lubada müüa talle kuuluv sõiduk...." Tegu on alaealise huve kaitsva seadusega. Käisin ise sama tee läbi. Kui ARKi töötaja pole piisavalt haritud laseb ta selle jah läbi aga üldjuhul pead ikka nimetatud tõendi saama. Debiilne, aga nii ta on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2011 15:05 
Kasutaja avatar

Peaks piisama ostu-müügi lepingus oleva esindaja osa täitmisest vanema poolt või siis lihtsalt vanema avaldus, tegin ka just paar kuud tagasi sama kammajaa läbi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2011 22:25 
Kasutaja avatar

Trax kirjutas:
Pane tähele: Kui peaks tekkima vajadus seda autot müüa enne täisealiseks saamist tuleb taotleda kohalikult omavalitsuselt luba. Sina kirjutad lakooniliselt, et "Palun mul lubada müüa minule kuuluv auto" ja vanem kirjutab "Palun minu pojal/tütrel lubada müüa talle kuuluv sõiduk...." Tegu on alaealise huve kaitsva seadusega. Käisin ise sama tee läbi. Kui ARKi töötaja pole piisavalt haritud laseb ta selle jah läbi aga üldjuhul pead ikka nimetatud tõendi saama. Debiilne, aga nii ta on.

Siis on asju kõvasti karmimaks keeratud. Sellel perioodil, kui mina kunagi alaealisena autosid pidasin (1993-1995) ei olnud ostmiseks midagi vaja, müümiseks pidi vanema ARKi kaasa tarima. Esimene auto sai koju toodud niimoodi, et "arvake, mis mina täna ostsin" ja viskasin oma nimega tehnilise passi elutoas lauale :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis