Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kiire küsimus
PostitusPostitatud: 01.01.2012 14:55 

head uut aastat kõigepealt!
Asi selline, et sain täna kuupäeva järgi 18 aastaseks. ARKis on load olemas, kuid täna ARK kinni. Kas elektrooniliselt kuskil on need mul juba olemas ja kas ma võin sõita, või pean ilmtingimata minema homme neile järele?
tänud

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: kiire küsimus
PostitusPostitatud: 01.01.2012 15:12 

Kui autokooli tunnistusele sulle mingit märget ei tehtud, et võid sõita, siis pead järgi minema, enne nad ei aktiveeri kui annad allkirja, et oled kätte saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.01.2012 16:43 
Kasutaja avatar

Esmaste lubadega on selline keiss , et juhtimis6igus kehtib koos juhilubadega. Pole lube pole ka juhtimisõigust. Nimelt lasti mul mingiaeg rahakott vuuki ja siis lasin lolli peaga oma load ka kadunuks tunnistada. Esimene kord peeti kinni jaoldi m6istvad , aga teine kord oli teine patrull , kes koostas selle kohta protokolli. Käisin seal vaidlemas ka ja selgus et juhtimisõigus kehtib sama kaua kui ka load on kehtivad. Päris lubadega seda muret ei ole , need jäävad ka siis kehtima kui need ära kaovd v6i varastatakse ja lased kehtetusk muuta. Selline loll seadus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.01.2012 18:15 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Päris lubadega seda muret ei ole , need jäävad ka siis kehtima kui need ära kaovd v6i varastatakse ja lased kehtetusk muuta.

Kui sa nii tark oled, siis ehk viitaksid ka konkreetse õigusakti punktile mis sellise asja sätestab? Ilmselgelt tavalisi saunajutte sa foorumis nii tõsiselt ju ei levitaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2012 01:52 
Eliit

Kui load kaovad või ära varastatakse siis sõita ei tohi niikaua kuni saad uued load.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2012 02:19 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Kui load kaovad või ära varastatakse siis sõita ei tohi niikaua kuni saad uued load.

Miks? Kui mul on load kadunud ja ma pole arki uue taotlust sisse andnud, siis võib ju sõita isikut tõendava dokumendiga uue seaduse järgi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2012 03:23 
Eliit

Seljuhul küll jah kui sa ARKis teada ei anna aga sa oled kohustatud seda tegelikult tegema kohe kui avastad et load on kadunud või varastatud sest siis su need juhiload tühistatakse ning näiteks varas või leidja ei saa neid kuritahtlikult kasutada (õigemini saab kindlasti kuidagi, aga hiljem välja tulles pole see siis enam sinu asi)

Ja nii kui ARKi lähed ja ütled et tahad uusi lube kuna vanad kadunud vms siis peatatakse sõiduõigus koheselt niikauaks kuni ARKist uued load kätte saad ja allkirja paberile alla paned.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2012 07:12 

Millest te jahute?
Pole lube juba aastaid kaasas kandnud ja erinevates linnades politeseiga kokku puutund, ja öelnud, et sry jäid koju ja kysitakse kas auto on sinu oma ja lastakse minema, mõni usinam vaatab arvutist järgi ja see ka kõik. Pole mõtet õlekõrt lõhki ajada, kui suhtud normaalselt sinistesse ja sõidad ilusti siis vaevalt et anaali saad sellise asja eest....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2012 09:36 
Kasutaja avatar

Mina ei jahu , lube ei pea kaasas olema kui sa suudad ennast ära tuvastada või on mõni muu dokument.
Iff kirjutas:
Ja nii kui ARKi lähed ja ütled et tahad uusi lube kuna vanad kadunud vms siis peatatakse sõiduõigus koheselt niikauaks kuni ARKist uued load kätte saad ja allkirja paberile alla paned.

ESMASTE lubadega on see keiss , et kui lased arkis kehtetuks tunnistada(varastatud , kadunud) , siis peatub automaatselt ka juhtimisõigus. Näidati vastavaid punkte ja ka politsei arvutis tuleb suurelt ja punaselt kiri , et puudub juhtimisõigus.

Aitab see , kui ajutised load tellida , aga need on päris kirve hinnaga ja kuna mul ühtegi deist dok. ei olnud , siis pidin alguses kuu aega id-kaarti ootama ja siis alles sain uued load tellida. Ja ajutised saab teha alles sellest hetkest , kui uued load on juba tellitud. Selles suhtes m6tetu , kuna load saab kätte niiikuinii paari päeva jooksul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.01.2012 17:29 

Härrased. Lugege küsimust uuesti.

Küsimuse esitajal polnud ennem lube olnudki.
Küsimus oli, et kas arvuti näitab, et tal juba on load või ei näita. Vastus on, et ei näita, aga võid sõita, kui varasemalt lasid enale märke teha autokooli tunnistusele, et sõidu ja teoorjaeksam läbitud. Nii käis see asi, 7 aastat tagasi, ja nii käis see ka 1 kuu tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.01.2012 00:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Küsimuse esitaja võiks vähemalt mingi mõistliku pealkirja panna oma küsimusele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.01.2012 00:58 
Kasutaja avatar

sõida sõida...ma tegin samal päeval sõidueksami ära,siis läksi rooli polnud polnud ei autokoolitunnistuse värki ei miski,vaatas arvutis ja helistas ja sis sai teada ,et olen sooritanud eksamid ja et juhtimisõigus on olemas
nii vähemalt oli 2atagasi

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis