Homer5 kirjutas:
Kas transiitnumber on oluline, kui auto on ostetud sakslase eraisiku käest? Autol saksa numbrid ilusti küljes. Tasub see ära, kuna kindlustus ju tegelikult ei kehti? Hakkab poola, leed, läti külge saksa numbritega autole?
Saksa eraisik annab sulle oma numbrid kaasa? Väga ei usuks, neil see arvelt mahavõtmine tundub suht tähtis teema enne auto müüki. Mulle pole küll keegi kunagi andnud.
Kui kindlustust pole, siis võib "anaali" saada küll. Ma viimati pidin Poola ametnikke 15 euroga toetama, kuna mul ei olnud kirjutatud kindlustusele kuupäevi ja nn transiitide tehnilisse passi olid auto andmed täitmata + tulekustutit polnud. Öeldi et iga rikkumine 50 zlotti ja kas lähme sulaautomaati otsima, kuna mul zlotte polnud. Lõpuks öeldi et teema 15 euri ja lähme laiali. Mingi kviitung anti ka, aga selles natuke kahtlen

. Passisid kiirteel kohe peale maksuputkat pinokliga ja mulje jäi, et korjatigi ainult välismaa nr-tega ja transadega. Minu taga sõitnud sõbra magasin õnneks maha, tal jäid load Eestisse, kuna uue seadusega ju enam rahakoti vahel ei pea kandma. Seal vist nii odavalt poleks saanud.
Mul auto juba ostetud. Numbrid ilusti ees ja ostuleping koos dokumentidega taskus. Tõenäoliselt tulen siis nende numbritega Eesti. Kui kõik hästi läheb- ilma trahvita, siis peaks transiitnumbrite arvelt päris palju kokku hoidma.