Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 01:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mobiiltelefoni kasutamine autoroolis
PostitusPostitatud: 14.04.2012 04:00 

Tegin ühes teises foorumis samasuguse teema (tegelikult ongi siinne teema kopi-peist), kus valdav vastukaj oli negatiivne.

Mobiiltelefoni tähelepanuhajutavast mõjust ma niiväga arutleda ei soovigi, ma ise roolis telefoniga käedvaba süsteemita ei räägi ja tegelikult minu autos paiknev, üle sinihamba töötav süsteem seda ei võimaldagi, kuid...
eellugu:
Ma ei saa ütelda, et ma kodulinna Keila militsionääride tegevusega väga rahul oleksin. Olen mitmel korral abi saamiseks avaldusega pöördunud keila politseinike poole. Abi 0, reaktsioon avaldustele 0, reaktsioon väljakutsele 0. Selle kõige valguses julgesin juhtida miilitsajaoskonna juhi tähelepanu pidevalt valesti parkivale politseisõidukile, mispeale mulle konkreetselt ähvardati tappa anda... Aastal 2010, mitte 1980.:D
Korra on juhtunud, et Keila keskväljaku pargist (endine surnuaed) lendas keset päist päeva kiviaia tagant, kõnniteed mööda sõiduteele kohalike miilitsate juhitud sõiduk, kui ma ei oleks kiirelt vastassuunavööndisse põiganud, oleks olnud kokkupõrge vältimatu. jne jne...

Aga kõigest sellest ei tahtnud ma rääkida.
Nimelt, rahulolematuna politsei tegevuse ja eriti selle suhtes, et nad vaid liikluse binoklist jälgimisega tegelevad, otsustasin lugeda läbi liiklusseaduse, seejärel ostsin Rõõmu kaubamajast mobiiltelefoni sarnase mänguasja mille asetasin autosse mugavale kohale oma aega ootama.
Aeg saabus 13'ndal märtsil, kui keila liikluspatrull otsustas põhja tänaval patrullida. Nägin juba hommikul, kui koeraga õues käisin, et tänava teises otsas sinine vilkur töötas- selge jälle binokliga daamid kohal. Pool tundi hiljem, kui ise autorooli jõudsin, olidki nad parajasti menetluse lõpetanud ja sättisid binokli fookust just minu autole. Kuna meie autod olid pmst pea kohakuti siis ilmselt tekkis neil binokli fokusseerimisega mingi teema ja punased vilkurid süttisid alles pärast minu möödumist. Sellegipoolest jäin ma seisma- äge oli vaadata politseimammide reaktsiooni, auto keerati pmst kohe risti teele, mis sest, et sellega tekitati ohusituatsioon, hea, et miilitsaautole keegi sisse ei sadanud.:D
Naismilitsionäär tuli minu juurde ja väitis, et ma kasutasin mobiiltelefoni ilma HF'ta. Ma muidugi kohe vastu, et ma autos ilma HF'ta telefoni kasutada ei saagi, näitasin talle kohe ka keskkonsoolil paiknevat mänguasja, ning ka seda, et mu enda telefon paiknes hetkel jopeluku all rinnataskus, kuha ma teda nii kähku ei oleks saanud peita.
Militsionäär oli tõre, üldse mind ei kuulanud, ütles vaid, et "siis vormistame üldmenetluse...".

Pidasin loogiliseks, et kogu lugu lõpeb sedaviisi, et militsionäär saab asjast aru ja lendab oma teed, kuid sellegipoolest vormistati mulle väärteoprotokoll mängutelefoni "käedvaba" süsteemita kasutamise eest.

Miks ma selle teema siia tegin. Seepärast, et ülimalt suure tõenäosusega on tulemas pretsedent kus mängutelefoni siiski lubatakse roolis kasutada. Teise võimaliku variandina olen süüdi ja käin pärast ,häbinägu ees, linnapeal ringi ja väldin inimesi.:D

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Mobiiltelefoni kasutamine autoroolis
PostitusPostitatud: 14.04.2012 04:04 

milleks nu**ida?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 04:18 

hentz kirjutas:
milleks nu**ida?

Kellel sellised üldfilosoofilised küsimused tekivad, neil soovitan vaadata viimast pealtnägijat.

Edit: minu nu..imise mõte on ennekõike ikka selles, et kunagi kellegi jaoks midagi paremaks läheks.

St minu protesti mõte, nagu ma ka üheselt avaldanud olen avaldub:

1. Ma ei ole nõus, et politsei tegeleb vaid üksikute rikkumiste tuvastamisega, st sellistega millega neil mugav tegeleda on. Seetõttu, et miilits aastate vältel vaid üksikute rikkumistega on tegelenud, ongi meie tänane olukord liikluses niivõrd hull...

2. Ma ei ole nõus sellega, et riiklikul tasemel määratud ametnikud mitte midagi ei tee. Ma soovin seadusekuulekalt elada/sh ka liigelda, kui ma pöördun põhjendatult ametnike (politsei ja maanteeamet) poole siis ma soovin, et minu poolt põhjendatud küsimusega tegeletaks, mitte mind täiesti põhjendamatult ei mõnitata pöördumise vastuses. Juhtides politsei ja maanteeameti tähelepanu asjaolule, et paldiski mnt fooride töötsükkel ei võimaldagi puhtfüüsiliselt seadusekuulekalt käituda, sain ma vastuseks vaid ebamäärase mula, mitte mingisugust reaktsiooni...Mitte mingit muutust siiamaani...

3. Ühelainsal korral olen pöördunud (Keilas) politsei 110 poole palvega kiiresti reageerida, tänaval ketiga vehkiv tõmmu agressiivne härra osutus ohtlikuks. Mitte mingisugust reaktsiooni väljakutsele ei järgnenud. 20 minutit hiljem, kui olukord oli kohalike elanike abil lahendatud, 110 tagasi helistades mõnitati vaid, et ahsoo, olukord lahenes, ega me siis ju patrulli ei hakka üldse saatmagi...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 08:01 

Lugesin varahommikul kogu selle teksti läbi, aga ei saanud aru, milles seisneb sinu küsimus või probleem?
Jabur on see kindlasti, et selle nn. mängutelefoni eest mingit menetlust alustatakse vms.
Samas siin mängib jälle rolli see osa, et poleks sa seda lelu endale armatuurile pannud, poleks seda olukorda üldse tekkinud.
Ammu ilma teada, et politsei "võib" parkida seal kus tahab ja enamus ajast on neil ka õigus, ning nendega lollitamine ja ära panemine ei vii pahatihti mitte soovituni vaid vastupidi paberkandjal numbriteni.

See on umbes samalaadne tegevus, et vala viinapudel vett täis ja mine sõida mööda linna ringi...(et seda ilustada, fantaseeri ise..).
Kuid see turvavööde passimine pinokliga ja telefonide passimine.. selles osas olen ma ka küllaltki skeptiline..ja võiksid kasutada nad seda aega targemalt, püüda roolijoodikuid, SUURI kiiruse ületajaid ja muidu lambaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 08:34 
Kasutaja avatar

Tähelepanuvajadus?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 10:26 
Kasutaja avatar

Ma nüüd ei viitsi otsida, aga juht ei tohi tegeleda häirvate asjadega uue seaduse järgi. seega võid isegi piruka õgimise eest trahvi saada, kui politseil on n'ssimise tuju

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 10:40 
Kasutaja avatar

Ma arvan et kibestumus ja koolinorimine on tekitanud sinus kättemaksu himu ja arvad et miilitad veel nõrgemad ja et neid võib norida.
Mõtetu nu**ida miilitsatega kui tead et nad keeravad ikka ära millegi eest kui tahavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 11:17 

5. jagu
Juhi liiklusreeglid
§ 33. Juhi üldkohustused

(11) Juhil on keelatud:
1) tegeleda juhtimise ajal toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liiklusolude tajumist, sealhulgas kasutada telefoni ilma käsi vabaks jätva vahendita, sõiduki liikumise ajal hoida telefoni käes;

Täitsa õige asja eest said trahvi. Samuti võib antud punkti kontekstis käsitleda mainitud "telefonina" nii mängu- kui päristelefoni, kui on isu juuksekarva lõhki ajada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 12:07 

Vaba aega pole sugugi, pigem vastupidi. Kipub olema rohkem nii, et tallun tulevastele vaidlejatele rada ette. :o

Kas siin foorumis mõni roolis suitsetaja on? Või mõni selline kes sõidu ajal nina nuusanud? Limonaadi ehk keegi joonud ilma, et auto teeäärde pargitud?

Kuidas multifunktsionaalse rooliga jääb selle seaduse valguses? Ilmselgelt võib selle nuppude näppimine tähelepanu hajutada. Tohib siis sellist rooli sõidu ajal käega katsuda või mitte? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 12:58 
Kasutaja avatar

Asukoht: Tallinn Pääsküla Telefon: 58150468 enrico.tamm@gmail.com
Sinu eksperimendi järgi (juhul kui nüüd trahvist pääsed) võiksid kõik roolis telefoniga rääkida, kui hoida auto konsoolis laste mängutelefoni mida vajadusel politseinikele näidata. :D
Politseinike tillist tõmmata pole mõtet. Üldjuhul on nad kibestunud inimesed, kes hea meelega tava inimestele sitta keeravad ja nalja ei mõista.

Ma räägin autoroolis telefoniga iga päev ja minu silmis võiks automaat kastiga autoga see isegi lubatud olla. Samas kui vahest pean mõne manuaaliga sõitma, siis linnaliikluses on telefon küll häiriv. Roolis telefoniga rääkides peab lihtsalt tähelepanelik olema ja politseinike märgates tuleb telefon endale sülle kukutada ja kõrva edasi sügada :-D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 13:04 

Eks osa koolis peksa saanud tegelastest läks kättemaksuks politseikooli. Kes isegi sinna ei kvalifitseerunud hakkasid vabakutselisteks n*****teks. Loodetavasti tuleb siit kena maksimum, sest nii rumalad inimesed on ühiskonnale koormaks ja teistele ohuks :kill . Järgmiseks võib mõni jobu mängupüstoliga koolitundi minna või kirvega kaubamajas ringi jalutamise õiguse eest võitlema hakata.
Mobiilikasutajate peetimine on suht mõttetu tegevus, aga kui see seadusega keelatud, siis ei näe probleemi, kui sellega ka aegajalt tegeletakse. Ilma binokli ja vaatluseta selliseid rikkujaid nagunii ühtegi tabada ei õnnestu ja olukord ei parane. Kui aga keegi sulle tagant sisse kütab, sest jäi hetkeks mobiili vaatama või näppima, siis hakkad ka seaduse mõttest aru saama. Seda enam, et igasugused HF-d on tänapäeval vägagi kättesaadavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 13:06 
Kasutaja avatar

ferdinand kirjutas:
Tegin ühes teises foorumis samasuguse teema (tegelikult ongi siinne teema kopi-peist), kus valdav vastukaj oli negatiivne.

Paistad muidu mõistlik mees, aga see algus teemale paneb selle küll täiesti uude valgusse. Su enda jutt tulevastele vaidlejatele tee rajamisest paistab üsna poseeritud, pigem paistab välja pettumus - mitte kõik maailma inimesed ei valanud sind feimi ja sulliga üle peale esimest teemat. Siis tegid siia teema, äkki arstib siinnse kasutajaskonna kiidulaul haiget hinge.

Aga asjast endast - mina ei arva, et sa õige asja eest trahvi said. Aga ma ei hakka oma arvamusi kõikidesse foorumitesse kopi-peistima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 13:08 
Kasutaja avatar

Aga kuidas on reguleeritud lällarite kasutamine rekkadel näiteks? Tahad miskit öelda , siis pead tee äärde kinni?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 13:32 

Kuidagi hale on vaadata vendi, kes lähevad ise norima ja pärast "punase ninaga" hakkavad kituma ja õigustust otsima, et neile on liiga tehtud. Eks siin toimu tõeline protest "politseiriigi" vastu jah, tubli!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 13:35 

Ma juba tegelikult imestasingi, et siia foorumisse pole see teema veel jõudnud. Ja näed, ongi täitsa olemas. Suht mõttetu hala tegelikult ju, julgesid rikkuda, julge vastutada. Pmst võiks ka öelda, et ise küsisid laksu, said kah. Märgid ka, et teises foorumis oli vastukaja negatiivne suures osas, kas siin lootsid siis kaastunnet ja pooldajaid leida? Kindlasti tõenäosus selleks on siin suurem, olen nõus.
Siin teemas eriti arutada ei viitsi midagi, kõik see on juba öeldud /tuleb vajadusel ütlemisele teises foorumis. Kuid kasutaja Tõnis_S võttis selle teema siin ilusti kokku, nõustun 100% :hail

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis