Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 21:32

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Sõiduauto pukseerimine haagise abil.
PostitusPostitatud: 29.12.2008 03:14 
Kasutaja avatar

Teema selline, et vaja liigutada ühte sõiduvõimetut autot paarsada km. (Omega B, automaat.).
Köiega pukseerida ei saa, kuna automaatkast. Mõtlesin siis, milline oleks parim variant. Minu käsutuses on konksuga sõiduk, mille suurim lubatud piduritega haagise mass on 1600 kg. BE kategooriat pole. Kui võtan rendist autotreila, siis riskin võimalusega saada trahvi vastava kategooriata sõidu ees ja/või käru suurima lubatud massi ületamise eest. Kui võtan ühesillakäru, siis peab olema pukseeritaval masinal ÜV/Kindlustus, mida pole. Samuti tuleks kogu tee sõita mitte kiiremini kui 50 km/h. Seega riskiksin taas potentsiaalselt nende kahe punkti rikkumise eest karistada saamisega. Nokk kinni - saba lahti. Kes on teemaga kokku puutunud, äkki soovitab parimat varianti? Ja kas Omega tagaots ees selle pukseerimisrakendi peale läheb üldse nii, et keerata ka annaks pärast selle kooslusega?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Sõiduauto pukseerimine haagise abil.
PostitusPostitatud: 29.12.2008 03:19 
Site Admin
Kasutaja avatar

ridariass kirjutas:
BE kategooriat pole. Kui võtan rendist autotreila, siis riskin võimalusega saada trahvi

See võimalus on praegusel ajal väga suur. Miilitsad kontrollivad päris agaralt kärumehi, ja oskavad isegi arvutada :wink: Arvan et kõige lihtsam variant oleks BE lubadega sõber leida ja treila rentida. Kui maksumus oluline pole, siis on parim variant muidugi laibakas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:01 
Kasutaja avatar

puksiirauto, kuid see maksab 2000-4000kr.
kas tänapäeval peab slepis ülevaatus olema, minu teada ei pea, peab vaid kindlustus olema? Lisaks peab auto rool ja pidurid töötama, ja vastav märgistus olema köiel, kui köiega vead.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:40 
Kasutaja avatar

Ülevaatust ei pea olema sõltumata pukseerimisviisist, kui öelda, et pukseeritakse remondikohast garaaži (või tagasi).

Kindlustus peab olema, kui sõiduk "osaleb teeliikluses", s.t. mõni ratastest veereb mööda maad. See kehtib ka selle üheteljelise pukseerimishaagisega vedamise korral.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:05 
Kasutaja avatar

kerghaagis on haagis, mille registirmass, ehk siis tühimass+veos on kokku 750kg, üle selle on vajalikud juba pidurid ja tavaliselt on ka kaks telge, aga see ei omagi tähtsust, ühesõnaga selline haagis vajab lube.
Selline haagis tekib juhul, kui sul on sõiduauto treiler, kuhu peale käib teine sõiduauto täies ulatuses.
Küll, aga kui kasutad sellist käru, kuhu peale käib ainult üks sild, siis on tegemist kerghaagisega ja võid vedada teist autot tavalise b kategooria lubadega.

Kui haagis oma registrimassilt pole kerghaagis, ehk siis ületab 750kg, siis olenemata selle koormamisest sa sõita sellega ilma vastavate lubadeta ei tohi.
ei tohi ju ka veokaga inimene sõita, kel on ainult b kategooria, hoolimata sellest, et veokas on tühi ja kaalub koos juhiga kuni 3500kg.

Registrimass on kõige võti, mida ei tohi ka muidugi tegelik mass ületada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:12 
Kasutaja avatar

Või võta ühendust kasutajaga hanter23 memberlist.php?mode=viewprofile&u=12788

Saate kindlasti kokkuleppehinnaga asja tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:23 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
Kui haagis oma registrimassilt pole kerghaagis, ehk siis ületab 750kg, siis olenemata selle koormamisest sa sõita sellega ilma vastavate lubadeta ei tohi.
ei tohi ju ka veokaga inimene sõita, kel on ainult b kategooria, hoolimata sellest, et veokas on tühi ja kaalub koos juhiga kuni 3500kg.

Tohib küll - juhul, kui haagise registrimass ei ületa sõiduki tühimassi ja sõiduki + haagise registrimasside summa jääb alla 3500kg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:31 
Kasutaja avatar

mhh, ma ei tea kas asi on ära muudetud.

B
auto, mille registrimass ei ületa 3500 kg ja millel peale juhikoha ei ole rohkem kui kaheksa istekohta; sama auto koos kerghaagisega

B-kategooria auto koos haagisega, mis ei ole kerghaagis, kui haagise registrimass ei ületa auto tühimassi ja autorongi registrimass ei ületa 3500 kg

BE
B-kategooria auto koos haagisega, mis ei ole kerghaagis, kui haagise registrimass ületab auto tühimassi või autorongi

arkis on asi nii igatahes.
huvitav, kas autotreilerit, siis tohib vedada, kui see ei ületa su auto tühimassi, varem ma tean, et üle kerghaagise ilma be lubadeta sõita ei tohtinud, minu mäletamist mööda.
Igatahes autotreiler, kuhu võtad teise auto täiesti peale, ületab su auto enda tühimassi, mistõttu on ikkagi BE lube vaja. Autotreileri registrimass juba ületab su auto tühimassi, mida ei tohi aga olla B lubadega, vaid BE.

see värk ei pea mitte alla 3500kg jääma, vaid peab piirduma 3500kg ja seda ka vaid juhul, kui su enda auto tühimass seda võimaldab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:38 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
B
...
B-kategooria auto koos haagisega, mis ei ole kerghaagis, kui haagise registrimass ei ületa auto tühimassi ja autorongi registrimass ei ületa 3500 kg

Just see.

Tsiteeri:
Igatahes autotreiler, kuhu võtad teise auto täiesti peale, ületab su auto enda tühimassi, mistõttu on ikkagi BE lube vaja. Autotreileri registrimass juba ületab su auto tühimassi, mida ei tohi aga olla B lubadega, vaid BE.

Sõltub. "Universaalsed" autotreilerid pannakse jah enamasti täiskandevõime ja sellest tuleneva registrimassiga, mistõttu nad B sisse mahtuda ei taha. Samas mitmed inimesed, kes omal isikliku treilaga konkreetset võistlusautot veavad, on suutnud massidega täpselt mängides tekitada situatsiooni, kus kogu kompott B sisse jääb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 14:44 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:
part1 kirjutas:
B
...

Just see.

Tsiteeri:

Sõltub. "Universaalsed" autotreilerid pannakse jah enamasti täiskandevõime ja sellest tuleneva registrimassiga, mistõttu nad B sisse mahtuda ei taha. Samas mitmed inimesed, kes omal isikliku treilaga konkreetset võistlusautot veavad, on suutnud massidega täpselt mängides tekitada situatsiooni, kus kogu kompott B sisse jääb.

Asi pole mitte selles, et sa ei kasuta selle kandevõimet ära, vaid selles et passis olev registrimass ületab su auto tühimassi.
Seega, pead ta võtma arvele väiksema registrimassiga, siis ehk saad jah b-ga hakkama.
pigem rallimehed, tavaliselt teevad omale BE.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 15:23 
Kasutaja avatar

usku kirjutas:
Mis aga puudutab Omega pukseerimist, siis mina vedasin uue Passati ja pukseerimishaagisega Omega A 2.6 automaati ca 5 km. Kuna automaat, siis panin haagisele omega tagumise silla. Omegal aga on nina nii raske, et pukseerimishaagis seda kurvides märjal asfaldil kuidagi otsena hoida ei suuda ja isegi raske Passat seal ees on sellise ebaühtlaselt jaotunud koormaga hädas. rääkimata siis jääst ja talvest!?

Üldiselt see fakt vist paneb asja paika, ülevaatuse räägiks ära ja kindlustuse saab ka päevaks teha, aga sellegi poolest näiteks musta jää peal ma tantsida ei tahaks selle tranduletiga. Võtan suure treila ja tulistan ise järgi. Vedava auto tühimass on muidu 1480 kg. Kui nüüd käru on alla selle, siis "juriidiliselt on kõik korrektne" ja vaevalt miilits soovib oma aega raisata minu kaadervärgi kaalumise peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 15:35 
Kasutaja avatar

täismassid kokku liidad siis oled ikkagist omadega ummikus :)
vahele jäädes saad trahvi nii või naa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 15:52 
Kasutaja avatar

Ei ole ju. Käru registrimass paberites ~1500, autol 1840. 1500 + 1840 = 3340, mis jääb alla 3500 kg piiri. Trahvida saaks mind siis vaid käru liigse koormamise eest. Seda karistust ei annaks ilmselt võrrelda juhtimisõiguseta sõidu eest saadavaga ja samuti on suurem võimalus ära rääkida kui tõesti peaks maha võetama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 17:22 
Kasutaja avatar

lahja käru ju, kui reg mass nii väike.. ma olen vedanud treilaga millel reg mass mingi 2250kg.
Treila ise juba kaalub mingi 700kg. plus auto peale(lubatud siis mingi 1500kg autot vedada).

Ja Usku sa lähed oma juttu rappa ju : treileri registrimass on 1500 kg ning registreerisin ta selliselt seepärast, et mu vedava auto registrimass on 1505 kg.

Treileri REGISTRIMASS ei tohi olla suurem, kui vedava auto TÜHIMASS.

Parandage kui eksin aga mina olen asjadest nii aru saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 18:43 
Kasutaja avatar

freelander kirjutas:
lahja käru ju, kui reg mass nii väike.. ma olen vedanud treilaga millel reg mass mingi 2250kg.
Treila ise juba kaalub mingi 700kg. plus auto peale(lubatud siis mingi 1500kg autot vedada).

Ja Usku sa lähed oma juttu rappa ju : treileri registrimass on 1500 kg ning registreerisin ta selliselt seepärast, et mu vedava auto registrimass on 1505 kg.

Treileri REGISTRIMASS ei tohi olla suurem, kui vedava auto TÜHIMASS.

Parandage kui eksin aga mina olen asjadest nii aru saanud.

Sul on täiesti õigus.
ehk siis, kui treileri registrimass on 1500kg, siis pead sinna ette panema näitks bmw 535, või 728. Mikrobussid kõlbavad ka nagu ford transit näiteks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis