kj kirjutas:
Sattus üks Iphone 3g kätte, kas see peabki nii aeglane olema, või vajab mingit tarkvara uuendust ? Mis S-il teistmoodi on, ja kuidas neil vahet teha ? Kust tasuta appe saada ? Arvutile peaks vist ka iTunes installitud olema, et sellega jaurata ?
3GS on tõesti, nagu eelmainitud, 2x kiirem. Välisel vaatlusel saab vahet teha ainult sellega, et 3GS-i kirjad on läikivad tagumisel kaanel, 3G-l mitte. Üldjuhul 3GS tapvalt aeglane pole, rakenduste avamiskiirus on see, mis võib vahel nukraks teha. Minu teada viimane iOS, mis töötab 3G-l on 4.x.x. Eks üksjagu appe jääb veidi kasutama, sest mõned nõuavad vähemalt iOS 5.x.x. 3G on päris aeglane. Veidike paremaks annab teha sellega, kui lasta kõik ebavajalikud appid maha. Mitte lasta igat saasta (muusika+pildid) peale, sest mida rohkem täidetud kettast, seda aeglasem on. Võid proovida taustapildi mustaks panna. Samuti tee topelt-klikk home nupul, alla peaks tulema lahti kõik appid, mis on avatud (et töötaks multitask). Tõsi, multitaskiga avab väga palju kiiremini, kui "cold-startina", kuid üldjuhul pole seal vaja hoida rakendusi, mida vaid korra päevas kasutad. Seega hoia ühel ikoonidest peal, hakkavad värisema ja pane kõik kinni.
Kui iMessage tuli, siis Messages on üks appidest, mis võtab päris palju mälu. Samuti söövad Waze, Facebook, Viber, WhatsApp (lisaks söövad ka akut).
Tasuta appe saab AppStore'ist. Varem sai ka jailbreakitud versiooniga tõmmata, kuid kõige usaldusväärsem butiik Hackulous pani uksed kinni mõned nädalad tagasi. Seega, kui sul just tulist vajadust jailbreak'i pole vaja teha (edasijõudnud kasutajad leiavad seal ühtteist kasulikku shortcuttide ja tweakide näol), ära tee seda. Arvuti nõuab jah iTunesi, mis on päris ressurssisööv programm. Samas olen ma siiski jäänud seda kasutama muusikat kuulates, sest kõige tüütum asi on omada mitut samat eesmärki täitvat programmi arvutis. Lisaks on aeganõudev igasuguste playlistide syncimine iTunesiga, seejärel telefoniga.