Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 07:51

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 13.11.2010 21:51 
Eliit

DeLaBig kirjutas:
Naljakas on muidugi põhjendus, et kasutatakse udukaid xenonite säästmiseks. :D
Xenonpirnid ei maksa ulmeraha ja xenonpirnide eluiga on ka nagu päris pikk (minu autol tehasepirnid 8a juba valgustanud).
Ehk peaks üldse parkidega kärutama, ka udukate pirnid kuluvad. :)

Isiklikult eelistan udu+parktuld (eriti sügisel/kevadel) päevasel ajal vaid seetõttu, et säästa klaasipesuvedelikku.
Nimelt lähitulede põledes aknale vett lastes rakenduvad ka tulede survepesurid, mis ühe sutsakaga pool liitrit vedelikku elimineerivad.

Naljakas on ka see, et udutuled pidavat pimestama ? Vaadake kui väike reflektorpind neil on ning hajutiklaasi omapärast on nende valgusvihu ülemine serv järsk. Lähituledega peaks vabsee pimedaks tegema siis juba.. AGA.. miks lähituled üldjuhul ei pimesta ? Sest nad on reguleeritud ? Seadus näeb ette ka seda, et kui autol on udutuled, peavad ka need reguleeritud olema.

Ja muidugi mis on veel naljakam - udutuled pidavat teeääred valgeks tegema ? Jah teeb küll aga 90kmh sõites reageerite kraavis hängivale kitsele siis kui sellest ammu möödas olete. Ega udutuled teil 100m kaugusele teeääri valgeks ei tee vaid max 15m. Mõelge mitu meetrit jõuate 90-100kmh liikudes läbida :D

Mina olen udutulede osas täiesti erapooletu.. ei oska neid kiita ega laita.. Samas jah, ma natuke usun sellesse Xenonite säästmise osasse aga see ei saaks olla määrav. Teisaks, osad arvavad, et udukad võtavad vähem voolu.. 55w H1 udutuli võtab täpselt samapalju kui 55w H4.. vahet pole.. Ainuke asi mis voolu ja xenonit tänapäeval säästab on 21w päevasõidutuli. Ja LED lahendused ka..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2010 21:53 
Kasutaja avatar

Harry_R kirjutas:
Daun, proovi korra lähitulesid ja udukaid koos. Siis näed ise ka, et sul on kaugele nähtavus, lisaks on sul ka teeäär valgustatud.

Reaalselt ei ole nii - udukad tekitavad auto ette heleda laigu ja sealt edasi näed tegelikult kehvemini. Kunagi alarmsõidukikoolitusel demonstreeriti meile konkreetse loomkatsega - pimedas pandi auto ette inimene nii kaugele, et pooltuledega veel nägi. Udukad juurde, ja inimest enam ei eristanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2010 21:59 
Eliit

tfr kirjutas:
Harry_R kirjutas:
Daun, proovi korra lähitulesid ja udukaid koos. Siis näed ise ka, et sul on kaugele nähtavus, lisaks on sul ka teeäär valgustatud.

Reaalselt ei ole nii - udukad tekitavad auto ette heleda laigu ja sealt edasi näed tegelikult kehvemini. Kunagi alarmsõidukikoolitusel demonstreeriti meile konkreetse loomkatsega - pimedas pandi auto ette inimene nii kaugele, et pooltuledega veel nägi. Udukad juurde, ja inimest enam ei eristanud.

Sama asja mõtlesin ma ka paar päeva tagasi sõites autoga millel on H4 lambid esituledes, ehk kaugtuledele üle minnes lükkab lähid välja kuid kangi nö vilgutamise asendis hoida põlevad nii kaugtule niit kui lähitule niit ning nähtavus on halvem kuigi ninaesine on tunduvalt valgem.

Tööbussil '06 MB Vitol on aga lükkab udukad ise välja kui kaugtuled lülitada juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2010 23:10 

tfr kirjutas:
Harry_R kirjutas:

Ei hakka vaidlema, aga minu jaoks pole kaugele nähtavus sellega küll muutunud. Pole loomkatset ka teinud muidugi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 01:16 
Kasutaja avatar

mis lõpuks hakkab ka meie ahvidele kohale jõudma ,et enamustel uutel autodel päevasõidu tuledeks on tehase poolt udukad :)
:rokib sellest riigist võib veel assja saada kui külm ära ei võta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 01:30 
Kasutaja avatar

Saag tõmmati käima jälle, igas teemas on mingi udukate jutt.

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 01:59 

Harry_R kirjutas:
Ei hakka vaidlema, aga minu jaoks pole kaugele nähtavus sellega küll muutunud. Pole loomkatset ka teinud muidugi.

Igaks juhuks copyn juba eelmisele lehele kirjutatud teksti mis seda nägemisulatust ehk nati seletab...

Udutuled valgustavad natuke laiemalt ja valgusvoog on suunatud alla, seega tekitab udutuli auto ette hästi valgustatud ala, mis pole kuigi pika ulatusega. Silma pupillile mõjub aga see halvasti, ereldalt valgustatud ninaesise tõttu, muudab pupill on suurust ning nägemisväli lüheneb. Need ohud mida Sa ilma udutuleta sõites oleks varem märganud, märkad Sa udutuledega sõites märksa hiljem ning siis võib otsuste tegemiseks juba aega liiga väheks jääda. See on ka põhjus miks näiteks pimedas sõites ei soovitata roolis suitsetada, hõõguv sigaretiots mõjub silmadele täpselt samamoodi.
Lisaks ehk nati seletab seda ka see, et kui toas näiteks tule ära kustutad, siis läheb ka aega enne kui pimedusega harjud ja midagi jälle seletama hakad. Ei ole ju nii, et klõps ja oled kohe pimedusega harjunud.
Võlusõna on PUPILLI suurus...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 07:10 
Kasutaja avatar

20vT kirjutas:
Need peavad küll lausidioodid või kaskadöörid olema, kes öösel uduka ja parktulega sõidavad :kill

Sõbraga sai sõidetud Tartust Häädemeestele ja sealt Pärnu ainult parkide ja udukatega öösel. Ei saanud kurta küll, et väga midagi ei näeks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2010 15:37 
Eliit

T2F kirjutas:
mis lõpuks hakkab ka meie ahvidele kohale jõudma ,et enamustel uutel autodel päevasõidu tuledeks on tehase poolt udukad :)

Pigem on eraldi pirn päevasõidu jaoks. See asub jah udukaga samas korpuses,aga ei valgusta nii palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2010 17:15 
Kasutaja avatar

Paratamatult tuleb mul sellise "tagastange oli puudu, rehvid siledad, +35 radarisse, ÜV läbi ja lube polnud ja siis tra tehti 6k trahvi :kill " mentaliteedi peale meelde see video - 0:56-1:10 :D http://www.youtube.com/watch?v=uj0mtxXEGE8

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2010 18:39 

ega teile uus teema ei paku huvi?
NT: udutuled koos muude tulede ja ilma muude tuledetta??

Teemasse ka veits:
Sõidan mina oma lömmis sigulliga saku suurhalli ett külg ees libisema, tules paraja hooga külg julmalt ees, panin paar pirukat maha, jäin seisma ja otsa vaatab politsei.
Seisime seal natuke aega tõtt vahtides.
Sõitsid vaikselt mööda et nr. kontrollida.
Hakkasin minema ja kohe tisko taga.
Akna juurde tuli noor mees konstaabel.
Juhiload ja muu pläägu pläägu.
Tulge palun meie autosse,
Läksin masinasse.
P:kus sa ronid selle masinaga?
M:Poodi.
P:mis sa see kell poest tahad (21:45)?
M: Rummi.
P:mine ütle sõpradele et nad poodi jookseks siis muidu ei jõua.
M: tegelt?
P:jajaa!
Läksin siis oma autosse tagasi ütlesin et politsei käsib rummi ostma minna, et udivekk nüüd(sõbrad läksid poodi).
uuesti politsei autos
P:näed sa üldse sellest kõverast peeglist ka midagi?
M:teid ju nägin(naljaga).
P:naljatilk!!haha(naersid päris sudamest kohe).
P:mis me teeme siis sinuga(rikkumisi kokku oli 10)
M:kõigeparem lahendus on see, et trahvi ei saa ja lähen koju rummi jooma?
P:EI EI, nii lihtsal ka ei saa(selle lause ajal läks üks pollar autost minema)
M:halb ju?
P:on on.
P:kirjuta alla et sõitsid ilma vahtralehtedetta kogematta, sest sul tegelt teine auto.
M:vaatasin protokolli läbi, kirjutasin alla ja sain hoiatuse.
P:Kui ma sind veel selle, ma ei taha seda sõna öelda, see on nii kole.Kui veel korra näen viime parklasse.
M:aitäh, kena õhtu jätku.
P:Ohutut koduteed.

Vot selline lugu juhus minuga,
Väga toredada politseinikud olid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2010 01:29 

Mina imestan, et poiltsei ei suuda autot tuvastada, kui ütlen et must E36 kere bemm ja nr 854 ja tähed läksid meelest ära. Nimelt juba veebruaris keeras üks selline mulle Paikusel ette ja avarii vältimisks sõitsin lumehunnikusse. Mu aastane ja kahene laps pidid siis istuma pool tundi autos, kuni ma auto välja kaevasin. Päris nina ees hakkas tagasipööret tegema ja pani siis tuld. Põhjakaitse sai kannatada, õnneks muud ei juhtunud. Läks aega, mis läks, aga täna nägin masinat enda ees sõitmas ja panen siia häbiposti ka:
854 AVB
Liigub siis Pärnu kandis, loodan, et lõpetab varsti puu otsas nagu ikka mustad bemmid politseisaates :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2010 01:56 
Kasutaja avatar

Vaat selline situatsioon on lihtsalt nii loll. Ma olen 2 korda põgenenud nii. Esimene kord tõmbasin külje ette ja vastutulija oli noorem juht ja otsustas kraavi keerata, tegelt oleks me teele ära mahtund. (Lõpus klaarisime ikka sõbralikult ära)

Ja teine kord oli ülenurme kooli ees. Siiani ei tea mis sest sai. Igaljuhul rääkisin telefoniga ja jälgisin teed.(Sõbrad joodikud veel olid kaa autos) Ees oli auk ja keerasin lompi, aga et neiu seal seisis seda ma ei näinud. Neiu sai läbimärjaks ma ma esimese hooga häbist ei julgent seisma jääda. Kui tagasi sõitsin umbes minut hiljem, siis teda enam ei olnud. Samas ma arvan et see neiu arvab siiani et see oli tahtlik tegu.

Ma olen muidugi hiljem tagasi sõitnud ja proovind klaarida, aga esimene reaksioon on ikka see, et ÄKKI ei näinud. Selle tüdruku peale olen mõelnud suht palju, rikkusin ta reede õhtu ikka täielikult ära :oops:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2010 01:57 
Kasutaja avatar

punast kuubikut ei taha talle parkida autosse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.12.2010 14:01 

oi kus eile vedas Politseidega, kuna mul veel piiramata B kat lube pole. käisin Golfiga libistamas ja poole libisemise ajal näen, et politsei tuleb kortermaja hoovist autoga välja. ega midagi, golf sirgeks ja vilkureid ootama. võetigi maha ja mõlemad härrad tulid kohe ukse juurde, üks küsis auto dokumente ja siis nime, teine pani puhuma. kui ära puhusin anti dokumendid tagasi ja head teed.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis