Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 23.05.2025 02:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 27.09.2012 11:56 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Teine variant on ju õppimine pooleli jätta.
Hakkad lärmama ja kisa tõstma, siis riigikogu vaatab asjad üle ja paneb üldse kooli kinni, elu on nii näidanud

Siis paistab see meie idanaabritele nendesuguste taga kiusamisena ja sellest tekib veel suurem jant :D
Varsti hakkavad tangid Luhamaa kaudu Tallinna vallutama

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 12:08 
Kasutaja avatar

sul avanenud suurepärane võimalus saada kõva praktika keeles mille õppimisel on siiani olnud ilmselt valik viilida või kuidagi läbi vedada. kuid kui sul puudub igasugune huvi see ära õppida, siis lase sealt parem kohe jalga, muidu sa ei oska seda cnc-värki ka pärast. ministeeriumi peale ei tasu eriti loota 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 12:45 

Igal muul erialal ma pigem kalduks selle poole, et tegu on sigadusega, aga konkreetselt metalli ja masinaehituse alal võid Eestis endale ilma sujuva erialase (!) vene keeleta pmst kuuli pähe lasta. Nii et parem tõesti kasuta võimalust keel selgeks saada, pärast tööturul on valikuid rohkem.

Ma näiteks pean iga kord metalli ostma minnes joonistama, mida ma tahan :) Iseenesest poes jne saan keelega hakkama, aga no ei jää meelde kõigi profiilide ja asjade nimetused. Aga kuna niiöelda "umbkeelsed" müüvad sama asja näiteks kolm korda odavamalt, siis...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 13:03 

Eilsest väiksest õnnetusest metsas hakkas jalg täna niimoodi valu tegema, et ei saanudki tööle :( Samas olen õnnelik, et hullemini ei läinud. See, et täiskaalus pea kaheksakilose sae tagasilöögist 20" plaadiga piku jalga saades ka jalg alles jääb ja isegi erilist haava ei jäänud... ei alahinda enam kunagi turvavarustust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 13:46 
Kasutaja avatar

mees6 kirjutas:
Noniii, .....

Kool läbi saab siis tõmba eestist na..ui ja polegi seda venekeelt vaja.
Problem solved.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 14:34 
Kasutaja avatar

võib-olla juba isegi kohe kool pooleli jätta ja soome ehitama minna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 14:47 
Kasutaja avatar

Inimese tööd ikka mitte ehitama,

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 14:48 
Kasutaja avatar

jah, direktoriks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 14:57 
Kasutaja avatar

See kas ma end täendada tahan keele poolest või mitte on valikuline ju? Kui aga Eestis on Riigikeeleks Eesti keel siis peaks õppetöö ka vastavas keeles olema, kui sa mis iganes riiki lähed siis on iseenesest nagu mõistetav, et sa sealse riigikeele omale selgeks teed(kuna sul on siis suuremad võimalused) aga Venelased tulevad siia, neile tehakse ette taha kõik ära venekeelseks jne siis nad ei suvatsegi juu kunagi keelt ära õppida. Mis Kuradi maal me elame KAs suures venes või Väikses EESTI vabariigis. Ma pean õigeks, et antud juhul on küll igasugune õ'igustamine asjatu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 15:24 
Kasutaja avatar

Jesper kirjutas:
konkreetselt metalli ja masinaehituse alal võid Eestis endale ilma sujuva erialase (!) vene keeleta pmst kuuli pähe lasta.
Ma näiteks pean iga kord metalli ostma minnes joonistama, mida ma tahan :)

Oi kurat, kui vale arvamus :ouh
Kui venekeelsele õppele Eesti Vabariigis vaadatakse jätkuvalt läbi sõrmede, on varsti ükskõik mida ostma minnes vajalik vene keel. Selline vabandamine ja lipitsemine venekeelse ja meelse elanikkonna ees on loomuomane meie poliitikuile. Normaalne eestlane ei tohiks sellega nõustuda, et omaenda kodumaal on poodi minnes vajalik osata mõnd võõrkeelt.
Varsti olemegi sealmaal, et r-kioskisse suitsupakki ostma minnes irvitab sulle luugist vastu umbkeelne venelane ja annab mõista, et s*ttagi ne ponimaju, mis sa tahad.
Keelteoskus tuleb tulevikus kindlasti kasuks, aga mitte sellises pealesunnitud vormis. Vene keele tunnid koolides on igati õigustatud, aga mitte mingi eriala õppimine vene keeles. Metallitehnoloogia venekeelseid termineid võiks ikkagi selle kursuse raames eraldi tundides õpetada.

P.S : Ei vihka venelasi ja endalgi suht pool tutvusringkonnast vene rahvusest. Suheldes nendega pursivad nad aga iga hinna eest eesti keelt. Just nimelt selleks, et nad annavad endale aru, mis riigis elavad.
Tööalaselt jällegi pean vahest vene keeles suhtlema, aga see on Minu Valik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 15:29 
Kasutaja avatar

RäigeRäim kirjutas:
See kas ma end täendada tahan keele poolest või mitte on valikuline ju? Kui aga Eestis on Riigikeeleks Eesti keel siis peaks õppetöö ka vastavas keeles olema, kui sa mis iganes riiki lähed siis on iseenesest nagu mõistetav, et sa sealse riigikeele omale selgeks teed(kuna sul on siis suuremad võimalused) aga Venelased tulevad siia, neile tehakse ette taha kõik ära venekeelseks jne siis nad ei suvatsegi juu kunagi keelt ära õppida. Mis Kuradi maal me elame KAs suures venes või Väikses EESTI vabariigis. Ma pean õigeks, et antud juhul on küll igasugune õ'igustamine asjatu.

keegi polegi õigustanud seda. selline klass on põhjus mille algus on hoopis mujal, võiks öelda ka väikerahva "rõõmud" selle kohta. tuleb ise vahest paindlikum olla ja on hundid söönud lambad terved. ma ei räägi mingist teiste ees lömitamisest vms. ilmselt saad isegi aru, et meie ametlik nimetus siin võiks olla vabalt ka estonskaja oblast.
ja teadaolevalt pole juhtumit kus võõrkeele oskus oleks kahjuks tulnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 16:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei nimetaks seda kah lipitsemiseks. Mul tööpiirkonnaks kogu Baltikum (ja väikese reservatsiooniga ka Valgevene) ning midagi pole teha, poolte sealsetega räägin vene keele, kusjuures täiesti ilma vastumeelsuseta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 17:23 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
Ma ei nimetaks seda kah lipitsemiseks. Mul tööpiirkonnaks kogu Baltikum (ja väikese reservatsiooniga ka Valgevene) ning midagi pole teha, poolte sealsetega räägin vene keele, kusjuures täiesti ilma vastumeelsuseta.

Ma saan aru jah, ja see on täiesti aksepteeritav, et oskaksime ka võõrkeeli - soome, inglise,vene,tsuksi,saksa v jumal teab mis iganes ja see tuleb kasuks meile ajades äri välisriikides. see on normaalne ja ei ole selle vastu midagi (ka minul tuleb töö juures vestelda vene keeles, inglise keeles vahest ka soome keeles ) sellegi poolest ei pea ma sellist õpetamisviisi õiglaseks. Kuna mina eestlane lähen Eesti maal , Eesti kooli, siis ma sooviks saada ka sealt eestikeelset õpetust, see kui ma ise laisk olen ja vene keele tunnis vene keelt ei taha õppida ja pärast venelastega kuidagi suheldud ei saa, on see minu viga. "lipitsemise" all pidasin pigem seda silmas, et olid ala õigutamised, et kuna noomees vene keelt ei mõistnud, siis õppigu parem tema vene keel ära mitte, et õppetöö peaks ikka Eesti keeles olema.

Muidugi kogu see jutt on puhtalt minu arvamus ja nägemus asjade õigsusest.
PEACE !!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 17:46 

Rusikaga vastu rinda taguda on lihtne, kui oma raha ei põle. Kui sul on vaja Eestis midagi metallist valmistada end sealjuures vigaseks maksmata, siis on suht võimatu ilma vene keeleta hakkama saada. Kõik metallitöötlemisfirmad kus ma käinud olen, ka eestlastest omanikega, on tootmise poolelt 50-90% venekeelsed, noh ja sa ju ei lähe reaalselt mingi puksi või seibi jaoks kontorisse hinnapakkumist küsima, ikka katsud otse treialil nööbist kinni saada. Sealt järeldub, et ka sel alal töö otsijana on pilt ilmselt väga sarnane.

Ja no kuna ongi nii, et kooli tungib sel erialal 4 venelast ühe eestlase kohta, siis mina ei tea miks see nii on. Pragmaatiline olukord on, et keegi peab need puksid ja seibid ka valmis treima, kõik ei saa Soomes kipsi panna.

Aga noh igaühe omad valikud. Printsiibis ma nõustun sellega, et see päris normaalne pole, aga printsiibis peaks igal erialal koolis olema umbes 3/4 eestlasi ja 1/4 venelasi. Aga kuna treial olla pole eesti noore jaoks nii popp ja äge kui kipsimees, siis ongi tulemus selline nagu ülal kirjeldatud.

PS. Kui keegi tahab seda "nööbist kinni võtmist" kommenteerida, siis mainin igaks juhuks ära, et tavaliselt on haltuura osas firmades selles suhtes kord majas, et töömees maksab materjalid ja muud kulud firmale kenasti kinni, ei tee seda sellisel hulgal, et põhitöö kannataks ning loomulikult ei konkureeri oma tööandjaga. On ka muidugi kohti, kus üldse ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.09.2012 18:46 
Kasutaja avatar

mkb kirjutas:
ees paar puksi täiesti pehmed, väideti et kõik OK. Nojah siis... :)

See on täitsa normaalne et pehmeid pukse ei tuvastata, isa mb bussil oli sama et puksid nii läbi et räige kolin sees, aga üv-l ei tuvastatud midagi

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis