Jesper kirjutas:
konkreetselt metalli ja masinaehituse alal võid Eestis endale ilma sujuva erialase (!) vene keeleta pmst kuuli pähe lasta.
Ma näiteks pean iga kord metalli ostma minnes joonistama, mida ma tahan
Oi kurat, kui vale arvamus
Kui venekeelsele õppele Eesti Vabariigis vaadatakse jätkuvalt läbi sõrmede, on varsti ükskõik mida ostma minnes vajalik vene keel. Selline vabandamine ja lipitsemine venekeelse ja meelse elanikkonna ees on loomuomane meie poliitikuile. Normaalne eestlane ei tohiks sellega nõustuda, et omaenda kodumaal on poodi minnes vajalik osata mõnd võõrkeelt.
Varsti olemegi sealmaal, et r-kioskisse suitsupakki ostma minnes irvitab sulle luugist vastu umbkeelne venelane ja annab mõista, et s*ttagi ne ponimaju, mis sa tahad.
Keelteoskus tuleb tulevikus kindlasti kasuks, aga mitte sellises pealesunnitud vormis. Vene keele tunnid koolides on igati õigustatud, aga mitte mingi eriala õppimine vene keeles. Metallitehnoloogia venekeelseid termineid võiks ikkagi selle kursuse raames eraldi tundides õpetada.
P.S : Ei vihka venelasi ja endalgi suht pool tutvusringkonnast vene rahvusest. Suheldes nendega pursivad nad aga iga hinna eest eesti keelt. Just nimelt selleks, et nad annavad endale aru, mis riigis elavad.
Tööalaselt jällegi pean vahest vene keeles suhtlema, aga see on Minu Valik.