Jesper kirjutas:
Elektrit pole mingi probleem sellise raha eest ära kütta, isegi kui korter on mõistlikult soojapidav (uued aknad jne), eriti kui võtta aluseks viimaste talvede krõbedamad perioodid. Keskkütte puhul on see muidugi liig.
Osades kohtades on ühistu võtnud mingeid suuri laene maja renoveerimiseks ja muidugi tahavad omanikud nende tagasimaksed sujuvalt "kommunaalide" alla panna, kuna need tulevad ju ühistu arvega. Mina ei ole sellise asjaga kunagi nõus olnud, sest maja renoveerimine on siiski investeering pikas perspektiivis korteri väärtuse hoidmiseks või kasvatamiseks, mitte jooksev kulu. Ehk siis üürnik, kellel on valida kahe muidu võrdse korteri vahel, ei saa midagi selle eest rohkem või vähem, kui ühel majadest näiteks 10a pärast katus minema lendab ja teisel mitte.
Aga noh lõpuks taandub kõik ikka sellele, et kas sinul on seda korterit rohkem vaja kui omanikul sind sinna elama või vastupidi. Nagu ikka turumajanduses.
See " remont" kommunaalide arves ongi mul kõige suurem summa. Kõik muu on huinjaa. Ja krt, ma ei pannud seda tähele kui lepingut sõlmisin. Muidugi pärast nägin ja uurisin ka,et üüriline ei pea seda maksma,sest nagu ütlesid,tema ei saa sellest mingit kasu. Tegin ettepaneku korteri omanikule,et võiks selle summa pooleks teha kuid tagantjärgi ei olnud ta sellega nõus ja saatis viisakalt sinnasammusesse

Kui aastane leping läbi saab, otsin uue koha ka