Colt kirjutas:
dellu, mul on ka ML 320 CDI, tahaksin näha seda borat, mis väidetavalt kiirem auto on.
Vabandust, et ma jälle tüli majja tõin. Ei ole mul mingit 2.8t istumise all. Masuudipress on. Tegelikult teed sa suure tõenäosusega oma mõttemaailmas ühe suure vea, et oh mul on ju 3 liitrit, mingil Volkaril pole ju nii suurt. Palju rohkem aga maksab siin kaal, mis on teatavasti kiiruse surm. MLi tühimass on 2085, Boral 1270. See on pea kahekordne vahe. Mootor on mul dislade üks võimsamaid 96kw (kuigi olemas ka 110kw, aga Eestis suht vähelevinud), mis on jyrisoo abiga saanud +22kw, ehk teoorias 118kw. Ja kaal mängib tõesti suht palju, sest ma olen püsikaid paigaldades ka päris mitme 96kw Passatiga ka sõitnud ja need on kordades uimasemad, kui minu oma.
Tulles nüüd andmete juurde, siis ML peaks 100ni minema 8.6 sekundit, see on "paberil".
Minu autol on g-techiga möödetud 8.656 (400m 16.299) - paar suvalist katset nii et hunnik kaupa oli pagassis ja paak ka suht täis. SR Avalaksul sain 15.9 400m peale samas konfis velgedega ja ametlikel kiirendusvõistlustel (küll 15" velgede ja sisuta) ka 15.5 sek 400m. Seega võib arvata, et ideaaltingimustel võiks 7 sek lõpp ka sajani olla.
Selles mõttes oli väga lahe kiirendushooaeg, et mina sõitsin kohale alla 5 liitri 100le ja võistlusel ei läinud ka suht midagi. Teised oma ameeriklastega said maanteel üle 10/100-le ja Riias käigu peale oli ikka rahaline võit suht korralik juba seega. See aasta tuli lõpuks kaua oodatud EMV etapi võit ka ära (2-si kohti oli juba jalaga segada).
Mis ML ja naisteautosse puutub, siis ega midagi head pole selle kohta kuulnud ka. Vähemalt esimene põlvkond. Sõber siin vahepeal plaanis seda, aga tagasiside oli kehv, et laguneb kui kes teab mis asi. Kui ikka maastur, siis G, mitte ML. Lisaks kuulnud sama inimese käest lugu kus JETi veest välja tõmbamisega ML samuti hätta jäi ja lõpuks veel ML samuti välja tuli tõmmata.
8 sekundit on muidugi suures plaanis aeglane, aga linnapildis 90% autodest kiirem.