Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 08:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Ökopunn vs nafta hävitaja
PostitusPostitatud: 18.01.2011 10:52 
Kasutaja avatar

Mul on selline tunne , et ma suudaks isegi aygo kütuse kulu 10+ liitri kanti sõita.
Tegelikult ostavadki väikese riistaga tegelased väikesid autosi häbenedes oma füüsilist puudust suure ja võimsama isendiga reeta. Ja lisaks unistavad nad , et kõik autod oleksid kabariidtidelt ja võimsuselt võrdsed siis ei saaks ka keegi teisele näpuga näidata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 11:27 

Ma küll ei oleks nõus sellise väikese punniga maanteel igapäevaselt 150km läbima, isegi see ei motiveeri sellisega maanteele ronima, et kütusekulu väike. Keegi hull peaks mulle mingi 10 aastat vana luksusklassi autoga mingil imelikul põhjusel kümnesse tulema, siis ilmselt saab mind koos selle punniga maha matta.

Seepärast ostan pigem juba enda ohutuse nimel suurema ning vanema peresedaani, millest ehk on natukene suurem lootus elusalt välja tulla. Enda elu ei ole küll koht, kust sente kokku hoida. Tallinnas võibolla Lasnamäelt Mustamäele kannatab küll tööle sõita, ei vaidle vastu, aga maanteele sellistel punnidel küll asja ei ole.

Ise liigun hetkel 90 lõpu Ameerikamaa toodanguga, millel keskpärase suurusega 3.4 liitrine bensiinimootor. Kütust võtab piisavalt, kuid mitte liiga palju, kuu lõpus ei pea kalapulki kah mikrouunis soojaks ajama, seega ei näe ma ühtegi põhjust, miks peaks ma ostma selle väikese punni, kus on ebamugav ning ohtlik liigelda. Ning arvestades, et minu auto turuväärtus on 3000 euro ringis ja ostsin ta 3500 euroga, siis seda enam ei saa ma aru, miks peaks ostma ~8000 euroga ebamugava auto, mille hind autoturul kukub 3 aastaga ilmselt 4000 euro peale. Siis tuleb välja, et kurat, näe, polnudgi nii odav sõita, kui alguses tundus, sest auto väärtus kukub iga aastaga kolinal.

Läbisõit on mul aastas samuti keskpärane, ei sõida vähe ega ka meeletult palju. See aasta tiksub näiteks 25000km täis. Arvestades et kütusekulu on ümmarguselt 10 sajale, siis olen kulutanud 2500liitrit maamunalt ära viimase aastaga, lisaks veel hulganisti rehvisuitsu taevasse lastud. Nüüd ilmselt saab kuulata jälle pikki loenguid, kuidas ma ikka meie Maakera hävimisele oma tegevusega kaasa aitan. :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 11:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Vaevalt küll, Black66, et Sind nüüd väga ründama hakatakse.

Mitmekesisus ongi ju huvitav. Mõelge, kui igav oleks, kui kõik sõidaks kas hästi suure ja võimsa autoga või siis, vastupidi, mikromasinatega. Igaühele oma, vastavalt võimalustele ja/või huvidele.

(Mul isa näiteks ei taha enam madala masinaga sõita, samas kui vend ainult erilisi ja madalaid autosid omabki üksteise järel. Nad eriti ei tülitse selle pärast, millega üks või teine sõidab.)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 11:49 

Umx kirjutas:
Vaevalt küll, Black66, et Sind nüüd väga ründama hakatakse.

Mitmekesisus ongi ju huvitav. Mõelge, kui igav oleks, kui kõik sõidaks kas hästi suure ja võimsa autoga või siis, vastupidi, mikromasinatega. Igaühele oma, vastavalt võimalustele ja/või huvidele.

(Mul isa näiteks ei taha enam madala masinaga sõita, samas kui vend ainult erilisi ja madalaid autosid omabki üksteise järel. Nad eriti ei tülitse selle pärast, millega üks või teine sõidab.)

Ründamise osas mõtlesin pigem Computechi ennast, kes varsti jälle meeleheitlikult üritab selgeks teha, et kõik kes maailma kütust põletavad ja suurte autodega sõidavad, on lollid.

Ise olen samuti mitmekesisuse poolt ja saan ka nendest aru, kes mõnes Eesti suuremas linnas sõitmiseks kasutavad väikest punni, millega suure häda korral ka maanteele kannatab minna. Võtab vähe kütust ning mahub alati linnas igale poole ära, kuigi siiani olen ka enda elajaga mahtunud Tallinna parklatesse parkima ilma erilise vaevata ja seega pole minu jaoks väikse auto lihtne parkimine eriline argument. Samas ei mõista ka neid hukka, kellel on linnas liikumiseks mõni meeletult suur auto. Inimesed on erinevad ning iga inimene ostab auto vastavalt enda vajadustele ning võimalustele nagu just ka mainiti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 12:26 

Igapäeva sõiduks võtaks mingi öko golf diisli + lisaks v8 mootoriga pühapäeva pilli (Mõne Alpina bemmi ntx) mille hind on tõusvas joones ja mida garaazis poleerimas käia kui lapsed ning naine kopa ette viskavad ja kuhu kõik ülejäänud raha matta mis ökopilli kütusest üle jääb. Aga ma ka ei saa nendest aru kes mõne mädaneva audi a8 raipe ostavad ning igal kuul 15k kütuse alla panevad, vb ma lihtsalt kade :(

Oi kui tore :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 12:57 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Seda siis omalpoolt äkki ,et kas ja kui palju nüüd mõjutab siiski normaalse auto omamine firma heaolu , olgu autoks pisem või suurem ma usun ,et see selline asi mis tegelikult ei tohiks nagu midagi väga hullult mõjutada firmas,või siis firma ripub juuksekarva otsas näiteks.Väikse ,lihtsa masina omaine firmat luues võib kasulik kül olla kuid see kogu olukord nätuke kahlane ,et kas aetakse õieti asja või mitte.
Enda tunde kohaselt lihtsamad,väiksemad autod siiski on odavamad üleval pidada ja seda suuremalt jaolt ka siis kui tekivad mingid probleemid.Kuid ja kui suur vahe korrlaikult toimivatel eriklassi masinate omamisel kuus võib välja minekutega tekkida ja kas selelsty mingeid järeldusi vaja teha või elu,harjumusi muuta see igaühe oma mure .
Huvitav oleks kellegi personaalset näidet näiteks kuulata mingite toodete kulude kohta 1kuus võrdlusel ala toyota agyo vs toyota avensis paneme aasta 2004 oma vs camry 2003 a näiteks ja muidu paneks lexuse aga võtame mingi nii öelda levinuma margi bmw 2003 a 745,735 umbes ming isellise võrdluse kas keegi sarnast võrdlust suudab ka teha pädevat enda kohta seda e itea aga jah masinaid võib muid ka võrdlusesse kaasata jne.Lallaaaa.
Tõusvatest masiante hindadest seda ,et kas selline värk igas riigis bńiiväga kehtib või asi toimub vastupidiselt hoopis.Väike masinad kuda hind hoiavad osad on igaühe oma vaade

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 13:19 

Black66 kirjutas:
Ma küll ei oleks nõus sellise väikese punniga maanteel igapäevaselt 150km läbima, isegi see ei motiveeri sellisega maanteele ronima, et kütusekulu väike. Keegi hull peaks mulle mingi 10 aastat vana luksusklassi autoga mingil imelikul põhjusel kümnesse tulema, siis ilmselt saab mind koos selle punniga maha matta.

Seepärast ostan pigem juba enda ohutuse nimel suurema ning vanema peresedaani, millest ehk on natukene suurem lootus elusalt välja tulla. Enda elu ei ole küll koht, kust sente kokku hoida. Tallinnas võibolla Lasnamäelt Mustamäele kannatab küll tööle sõita, ei vaidle vastu, aga maanteele sellistel punnidel küll asja ei ole.

Kust tuleb arvamus, et 10a vana peresedaan on turvalisem kui uus väikeauto?
Pead ennast euroncapi inseneridest targemaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 13:26 

Ma tegin väikese arvutuse, et palju maksab 2008 Aygo soetus ja km maksumus. Keskmiseks 2008 aasta masina hinnaks võtsin 7500 euri ehk 117375kr, 60 kuu liising, min esimene sissemakse 10172 kr + 2112 kr kuu ehk 35500kr kokku. Liikluskindlustus harjumaal peaks tulema 2000kr kanti aastas ja kasko esimene suvalise arvutusega näitas 5000kr, bensiini kui 5 liitrit sajale ja 19kr hinnaga, siis 23750kr – seega 66250kr kokku. Lisaks siia 1000kr ühe õlivahetuse teenuse, siis tuleb 67250kr jagada 25000km ja tulem peaks olema 2.69kr läbitava kilomeetri kohta.
Tehnoülevaatust ei arvestanud meelega, sest see peaks järgmise aasta mure olema ja järgmise aasta arvestus läheb ka tegelikult odavamaks, sest sissemakset enam tegema ei pea.
Kilomeetri maksumuse arvutamine on üldse üks tänamatu töö, sest kunagi ei tea palju läheb ootamatusteks ja palju saad tagasi kui kunagi auto maha oled müünud.
ps. kui arvutustega väga mööda panin, siis ole lahked parandama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 14:01 

4wd kirjutas:
1. Igapäeva sõiduks võtaks mingi öko golf diisli + lisaks v8 mootoriga pühapäeva pilli (Mõne Alpina bemmi ntx) mille hind on tõusvas joones ja mida garaazis poleerimas käia kui lapsed ning naine kopa ette viskavad ja kuhu kõik ülejäänud raha matta mis ökopilli kütusest üle jääb.
2. Aga ma ka ei saa nendest aru kes mõne mädaneva audi a8 raipe ostavad ning igal kuul 15k kütuse alla panevad, vb ma lihtsalt kade :(

Oi kui tore :rokib

Esimese poolega olen vägagi nõus, aga teine pool on väga vale.
Kas oled omanud a8-t või lihtsalt arvad?
Sõbral on selline, aga võib olla on tema oma lihtsalt väga heas korras, et keskmine 9-10l/100km kanti jääb. Olen ise sellega sõitnud, nii et tean kommenteerida. Seal sees on möödasõidud kuni 200-ni ja üldiselt ei ole väga kerge jalaga ka. Minu 2.5 bensukas Omega võtab sama palju igatahes kui mitte rohkem isegi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 14:03 

Mrk kirjutas:
Black66 kirjutas:

Elu on lihtsalt näidanud, et uues väikeautos surma saada on palju tõenäolisem, kui seda mõnes 10 aastat vanas suures pereautos, mis soovitatavalt võiks olla Saksast, Rootsist Või Ameerikast pärit. 10 aastat vanasse suurde prantslasesse enam sellise kindlusega ei istuks.

Euroncap on üldse tegelikult puhas mull, kuidagi peab ju uut autot kah müüma, et sinusugused ikka ostaksid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 14:21 
Kasutaja avatar

tegelikult kaasneb väikse masinaga hoopis suuremad kulutused , kui eelnevalt sinisilmselt loodeti.
tavaliselt on inimese eelarves ikkagi üsna kindle summa planeeritud sõiduki ülalpidamise kuludeks.Mis juhtub , kui ostad endale säästlikuma masina. Mitte midagi. Keegi ei hakka sulle midagi peale maksma. Kui enne sõitsid oma a8 reedel 1 ringi ümber hollika ja korjasid naised seejärel peale siis aygoga tiirled terve reede ja laupäeva öö ümber klubi nii et tagavararattal hakkab isegi pagasnikus paha. Ja siis lähed ikkagi hommikul üksi tagasi vanemate kodu. Kuna raha jäi veelgi üle siis ostad selle eest omale rohelise istme soojenduse ja tellid ebayst punast rehvirõhku. Ja kuna raha on ikka veel ropult üle siis hakkad käima iga nv tallinn-võrru tamula ääres kalal käima. Õnged ja kummikud ei võta palju ruumi. Kuna kokku hoitud raha sai ikkagi samamodi otsa , talvel kala püüda ei viitsi, sõpru , kes sinu pisikesse masinasse julgeks tulla eriti alles pole jäänud, naisi ka nagu eriti ei meelita siis istudki esmaspäeva õhtul streerrace. orgis ja üritad maailma endale soodsamas suunas parandada.
Ja mingi aeg , kui oled vanemate kodust välja pekstud omapead elama leiad omale kena naise ja saad paar last siis saad juba oma naise käest vastu kiilanevat peapekki ning ostad ikkagi suurema "nafta" põletaja. Sest suur peni koos kahe väikese põnni ja lapsevankriga, telgi ujumismadratsite ja lestadega ei mahu suvel järve äärde sõites hästi auto peale ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 14:23 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
No dacia äkki teisem lugu hinna värgi suhtes kuid seegi mäletamistmööda turul omapäraste hindadega ja endale mulje jäänud piskestest kui hästi hinda hoidvatets masinatest nagu.Olgu kõigi kohta üldiselt ei vasta ma aga jah mulje on jäänud nagu kül .
Seda uue auto saamist kasutatud autoks ma ei mõtle see teine lugu,vähemalt minu jaoks.
Eks igaüks ise teab,arvab kuidas naisi saab ja millega hollika ümber sõita tahab.
Toonitan ,et igal ühel oma arvamus kuid mulje jääb siisk i kergelt niiöelda peale surumisest ,et keegi elab jummala valesti ,teine aga mitte.
To ison.ts kas nii on õige kribada ,et sina teed nii ja nõnda on jama ning see mida teed on möga.Minu arust pole nii õige
Ma võin kribada ,et sina elad sootuks metsa elu ja selle elamisel pole sinul kül mõtet aga nii poleks õiglane kirjutada minul.
Panna näiteks naine varasse armuma see ka kuidas kellegile.Tervet elu sellisega koos veeta ma ei tea kes armastab su vara näiteks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 14:44 

Black66 kirjutas:
Black66 kirjutas:
Mrk kirjutas:

Blaa-blaa-blaa /---/
Euroncap on üldse tegelikult puhas mull, kuidagi peab ju uut autot kah müüma, et sinusugused ikka ostaksid.

Et siis sinu arust on euroncap puhas mull ja seega peadki end targemaks kui euroncapi insenerid, jah? :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 14:53 
Kasutaja avatar

Mine vaata põllu peale kui mõni pisike taburett teise samasugusega laubaka paneb. Neid laaste mis järgi jääb saa ainult rehaga kokku riisuda. Mees , kes oma naisele mingi pisikese ja nii nunnu roosa putuka kingib otsib lihtsamat ja odavamat viisi kuidas moorist lahti saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:20 
Kasutaja avatar

Computech, aga miks sa ei otsustanud selle neljarattalise-rolleri kasuks? Sõidud niikuinii linnas, sel tippkiirus ~45km/h ning kui vaja linnast välja, siis ühistrantsport abiks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis