Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 16.08.2011 20:06 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ma olen firma boss .ok nal inaljaks.Igaüks elab ise enda elu selliseks nagu soov.võimalused jne on.Mind sellised asjad eriti ei loksuta .näiteks oma fima .ülemus..boss.juht.keskastme juht.jne.Kõik on töölised .Mina püüan näiteks võimalikult lihtsalt võimalikult heaks elu elada.Ma võin vabalt ka mustakal elada ja micraga sõita see mind ei liigutaks.
Koolist aga seda rääkida .et plaan oli ühekorraga 1-12 dani ära käia ja kesk võtta koos eri haridusega ja sellega kogu moos.Ja plaanides oli ka see .et kunag iei tohi olla tunnal kahte.põhimõte selline.
Tahad kirurgiks siis tuleb tõesti ehk õppida üht koma teist jne näiteks :D See o n igaühe oma valik palju õppida tahab mida teha ja kuidas saavutada ja mida kui üldse :D
Alati pole haridus määrav.tähtis ja ka selle olemasolul kas just alati ka kasu on nii teistele kuika iseendale jne.

Viimati muutis oopc, 16.08.2011 20:15, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 20:11 
Moderator
Kasutaja avatar

fordipede kirjutas:
Mis suurusjärgus võivad IT sektoris need palgad ka praegu olla?

1) helpdesk/tehnik/support/kaablijuku
2) tarkvara testija, dokumenteerija
3) arendaja, progeja
4) arhitekt, analüütik

Keskmine kogemustega progreja 1000-1800€
Keskmine kogemustega testija 800-1300€

Need on keskmised palgad. Äsja tööle asujad ja omaala proffidel võivad olla madalamad(0-600€)/kõrgemad(~3000-3500€) palgad.

Väga paljud (programmeerijad, analüütikud) töötavad aga pigem projektipõhiselt ning selliselt on võimalik väga head palka saada, kui tööd teha viitsid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 20:34 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Ma olen firma boss .ok nal inaljaks.Igaüks elab ise enda elu selliseks nagu soov.võimalused jne on.Mind sellised asjad eriti ei loksuta .näiteks oma fima .ülemus..boss.juht.keskastme juht.jne.Kõik on töölised .Mina püüan näiteks võimalikult lihtsalt võimalikult heaks elu elada.Ma võin vabalt ka mustakal elada ja micraga sõita see mind ei liigutaks.
Koolist aga seda rääkida .et plaan oli ühekorraga 1-12 dani ära käia ja kesk võtta koos eri haridusega ja sellega kogu moos.Ja plaanides oli ka see .et kunag iei tohi olla tunnal kahte.põhimõte selline.
Tahad kirurgiks siis tuleb tõesti ehk õppida üht koma teist jne näiteks :D See o n igaühe oma valik palju õppida tahab mida teha ja kuidas saavutada ja mida kui üldse :D
Alati pole haridus määrav.tähtis ja ka selle olemasolul kas just alati ka kasu on nii teistele kuika iseendale jne.

Aga milline on sinu jaoks hea elu? mis on need asjad mis olema peavad? ja mis sa teha tahad? Kas sinu jaoks ei ole oluline ilma näha?
Ja kas sa ei arva et see kui sina oma elu heaks elad, siis see ju üldjoontes midagi edasi ei vii. Ma saaks aru kui elad paljalt kuskil metsas ja sööd sammalt ja vabastad end materiaalse elu kammitsaist vms

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 21:36 
Kasutaja avatar

fordipede kirjutas:
Mis suurusjärgus võivad IT sektoris need palgad ka praegu olla?

1) helpdesk/tehnik/support/kaablijuku
2) tarkvara testija, dokumenteerija
3) arendaja, progeja
4) arhitekt, analüütik

4) u 3-4k

PS! oopc, lepime kokku, et sina ei räägi rohkem haridusest ja mina ei räägi rohkem kaubikutest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 21:38 
Moderator
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
4) u 3-4k

See on ilmselt tipptasemel analüütiku palk? Keskmine arhitekt/analüütik keskmises firmas sellist palka ikka ei saa. Kuigi kui palju neid keskmisi/väikseid firmasid üldse on, kus selline ametikoht on... Lükatakse tavaliselt projektijuhi või programmeerija kaela :ouh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 21:42 
Kasutaja avatar

Umbes selline on kõva tasemega analüütiku töötasu sektoris, kus IT vigasi esineda ei tohi ja kus väikeettevõtted puuduvad.

Et keegi mind valesti ei mõistaks - ma ise ei tegutse IT alal.

Viimati muutis charly, 16.08.2011 21:54, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 21:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Siis palk arusaadav. Sellise palga puhul on ka vastutus vastav. Paljud kurdavadki väikeste plakade üle... aga kas te oma väikeste palkadega vastutate kah millegi eest?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 22:27 

Mõtlesin lisada, et Eesti on nö "pees", kuna liiga suur osa rahvast harrastab töötamise ja/või õppimise asemel hoopis siin üksteise kõrisid närida :kill

Üldiselt olen kuulnud, et hakkab paremaks minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2011 22:31 

oopc kirjutas:

oopc, no offence ja väike OT - Mis Su lõpukirjandi punktid olid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 00:36 

dsm kirjutas:
oopc, no offence ja väike OT - Mis Su lõpukirjandi punktid olid?

Ma ootan sealt umbes taolist vastust:

Ma olen firma boss .ok nal inaljaks.Igaüks elab kirjutab ise kirjandi nagu soov.võimalused jne on.Mind sellised asjad eriti ei loksuta .näiteks oma fima .ülemus..boss.juht.keskastme juht.jne.Kõik on töölised .Mina püüan näiteks võimalikult lihtsalt võimalikult hea kirjandi kirjutada.Ma võin vabalt ka mustakal elada ja kirjand kiriutata see mind ei liigutaks.
Koolist aga seda rääkida .et plaan oli ühekorraga 1-12 dani ära käia ja kesk võtta koos eri haridusega ja lõpus kirjand ja sellega kogu moos.Ja plaanides oli ka see .et kunag iei tohi olla tunnal kahte. eriti k irjand.põhimõte selline.

krss kirjutas:
Keegi tark inimene on öelnud, et mida vähem haridust, seda rohkem räägitakse rahast.

Kõlab üsna kuldselt. Ei tea oma tutvusringkonnas kedagi, kes teise rahakotis soriks ja et keegi 100 euri parema pakkumise pärast tööd vahetaks. Küll aga tean, et on meelega mindud madalamale palgale, mille kaaluvad üles muud hüved ja huvid, nagu eneseteostus. See ilmselt mõnele mehele pähe ei mahu, aga need palgad pole ka nende meeste liigast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 09:08 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Irw, mina ei vastuta küll eriti millegi eest, kõik mu apsakad peidetakse mulla alla (kopamees).

Mul küll meeles et sa oled arst, a põhimõtselt sama :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 10:57 

insche kirjutas:
krss kirjutas:
Irw, mina ei vastuta küll eriti millegi eest, kõik mu apsakad peidetakse mulla alla (kopamees).

Mul küll meeles et sa oled arst, a põhimõtselt sama :)

Ei saanud mustast huumorist aru ;)?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 14:14 
Kasutaja avatar

Soome majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000eurot kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided, käiakse reisimas. Ja mis nad ülejäänud rahaga teevad pole minu asi.
Eesti majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000krooni kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided. Makstakse alimendid. Ja kust nad ülejäänud raha võtavad pole minu asi :D

Ja kes siin üritab väita, et Eestis super elu ja saab endale lubada niipalju kui tahab siis :bs
Ega see ei ole elu kui saad üüri, liisingu, maksud makstud ja makaronid ja vahest ka vorstijupi ostetud.

Muidugi teine asi on tippjuhid, ministrid ja firmaomanikud ja muud sellised loomad.
Kui sa oled ikka mingi liht või liinitööline kuskil siis keskmiselt teenid ikkagi 600euri kuus ja no mis raha see on.
Nüüd hakkavad muidugi kohe postitused tulema, et kuidas keegi kuskil saekaatris teenib 2000euri kuus.

Ja no pole see Soome elu ka muidugi nii lill nagu arvatakse. Kui võrrelda palju soomlased tunnis teenivad ja palju on üürihinnad ja palju mingi asi poes maksab siis ega see palgasumma pole midagi siin ka nii meeletu.
Aga kui sa käid siia Eestist tööle, võtad sealt söögikraami kaasa(mitte MAKARONE), diislimaksu ja muid selliseid asju maksma ei pea ja palgasüsteemi lased ka teha natukene teistmoodi, siis elab päris hästi ära. Ja jääb raha veel ka muude asjadega tegelemiseks kui ainult maksude maksmiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 14:32 
Kasutaja avatar

tauri117 kirjutas:
Aga kui sa käid siia Eestist tööle, võtad sealt söögikraami kaasa(mitte MAKARONE), diislimaksu ja muid selliseid asju maksma ei pea ja palgasüsteemi lased ka teha natukene teistmoodi, siis elab päris hästi ära. Ja jääb raha veel ka muude asjadega tegelemiseks kui ainult maksude maksmiseks.

No kõik ei saa paraku nii elada. Keegi peab ka diislimaksu ja muid selliseid asju maksma. Muidu saab otsa tee-ehitus, arstiabi, päästeameti päästevõime ja kõik muu mis maksurahast tuleb. Põhimõtteliselt on võimalik ka 600 euro suuruse palgaga kuu aega puudust tundmata elada.
1. otsi naine, kes teenib vähemalt sama palju kuus. 600+600=1200 eurot. Parem?
2. minimaliseeri püsikulud. üür, kommunaal arved, internet, liisingmaksed, bensiin jne. 200eur kuus saab kenasti hakkama. Jah, kui üürid korterit, lisa veel 300 eurot. Järele jääb 700 eurot.
3. ära tarvita alkoholi, tubakat, muid meelemürke. Päris korralik sääst. :) Jääk ikka 700 eurot.
4. süüa saab väga odavalt. "Odav ja pask" on tegelikult tervisele parem, mistõttu puudub ka kulu ravimitele ja terviseabile. Söögile maksimaalselt 100eur kuus kahele. Selle eest saab juba väga hästi süüa. Lihavalgust puudust tundes haaran õnge ja lähen kalale. Kui ei näkka, söön riisi ja porgandit edasi. 600 eurot jääb sahtlisse.
600 eurot kuus jääb kahepeale: 1.säästmiseks 2.teater-kino-raamat-meelelahutuseks 3.haridustaseme tõstmiseks, tänu millele tõusevad tulevikus tulud, saab suurendada püsikulutusi, näiteks kodulaen ja lapsed.

Eks igaüks katsub oma elu elada paremini. Kes teeb seda Soomes maksudest kõrvale hiilides, kes kuidagi teisiti. Põhimõtteliselt kannatab ka maale kolida ja kogu vajalik endale ise kasvatada, toota. See eeldab kahjuks maa ja metsa olemasolu. :)

Jõudu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.08.2011 14:36 

mina oma 650€ palgaga saan lubada isegi oma lapsega naisel kodus olla, 2 autot ülevalpidada ja vahest isegi õlle joomas käia...
Mida te inimesed oma raha teete?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis