Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 142 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei toob teedele ekstrajõu ja karmid karistused
PostitusPostitatud: 18.04.2012 19:13 
Kasutaja avatar

Minu meelest on väga hea süsteem. Minu meelest ei ole see mõeldud nussimiseks mingeid gaasitallajaid, vaid neid kes lihtsalt ülbed on. Sitaks on ju neid vendi, kes ise ei pruugigi ehk midagi hullu teinud ollam aga hakkavad lihtsalt isatsema, või vaimukusi oma sõprade ees pilduma. Nüüd mendil hea võimalus, load ära niikauaks kui kontrollitakse üle et sa lihtsalt lolli mingid ega loll ei ole :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2012 19:45 
Kasutaja avatar

see plekitükk on köömes võrreldes Volga "hirvega". Pärast Volga ja jalakäia kokkupõrget on verd ja solkmeid kõik kohad täis..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2012 22:35 
Kasutaja avatar

Ma ei saagi nüüd päris hästi aru kas ghozt on tõsine või on see sarkasm?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2012 22:49 

neG kirjutas:
Ma ei saagi nüüd päris hästi aru kas ghozt on tõsine või on see sarkasm?

möh?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2012 22:52 
Kasutaja avatar

Sul oli 7ndal lehel mingi jutt? Ma ei saanud aru et see oli vana post. Ma olen rohelise pilvekese all..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2012 22:54 

neG kirjutas:
Sul oli 7ndal lehel mingi jutt? Ma ei saanud aru et see oli vana post. Ma olen rohelise pilvekese all..

5ndal lehel võtsin viimati sõna 8) . Aga see hinnatõstmise tekst oli pigem sarkasm.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 11:20 
Kasutaja avatar

neG kirjutas:
Kui tihti peab kiirusemõõtjaid taatlema?

Kord aastas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 11:31 
Kasutaja avatar

Noh kui mina Saaremaal +50 radarisse lendasin tutvustati mulle küll ilusti seadme kontrollimis akti (taatlemit), kuskile pidin vist allkirja ka andma, et olen tutvunud. NB ei ületanud maanteel kiirust mitte 50km/h, vaid pukseerimishaagisega sai tuldud teine auto peal, eeldasin et see on fikseeritud koorem ja ei kvalifitseerita pukseerimiseks. Politsei oli ka mõistev ja sai mu murest aru, siiski mõned aktsiad anti.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 14:51 

Täna siis Delfis nupuke, et politsei lubab taas telefoniga rääkijaid vahele hakata võtma.
Ilmselt siis taas hakkab olema kommandod, ku üks kaameraga ja siis eemal võetakse maha.
Arvan et on neid juhte, kes ei saa hakkama auto juhtimisega siis kui mõlemad käed roolil ning pingsalt vahivad teed ja neid kellele telefoniga rääkimine ei tähenda, et nüüd peaks hakkama fooritulesid maha magama, kõrvalrajale valguma ja muid lollusi tegema. Kuid vaadates mis kohati toimub päevasel ajal (sest öösel pole ju näha kes telefoniga räägib parasjagu) siis torkab silma palju naissoost autojuhte, kelle korratud liigutused lubavad oletada et mis toimub ja kui mööda jõuan siis saab kahtlus kinnitust.

Kes kuidas oma tööelu elab on igaühe enda asi, eestlased on nagunii harjunud mentaliteediga "sina ei tule mulle ütlema kus mina telefoniga räägin /turvavööd kannan/ jääknähuga sõidan" ja võimatu on korvata puudujääke inimeseks olemise pikal arenguteel, kuid seni kuni on puuduliku liiklustunnetuse ja tähelepanuvõimega juhte tuleb ka aru saada seaduseloojate põhjendustest mobiiltelefoniga rääkijate suhtes, ning mõne eelkõneleja sarkasm norivate politseinike suunas ei kaalu üles ühiskonna huvide kaitset liikluses.
Väga ei võtaks sõna siin teemas, kus räägitakse asjadest mida aasta-aastalt on siin foorumis ja igal pool mujal räägitud, kuid nii nädal tagasi nägin kuidas üks mammi sõitis Tallinnas Pärnu maanteel Draamateatri jalakäijateraja juures teisel real kõigist mööda ja napilt põikas mööda kahest u. 10-aastasest koolipoisist kes olid teed ületamas. Ega vist pole raske arvata, et oli telefoniga rääkimas sel hetkel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 15:21 

Turbiinipoiss kirjutas:
oskaja kirjutas:
...

Kui ma küsida võin siis millal sa load tegid? Ole kursis praeguse korra ja hindadega? Lubade saamine pole juba praegu jõukohane kõigile. Protsess juba on suhteliselt pikk ja bürokraatlik. Lahendus pole rohkem bürokraatiat. Peamiselt on asi siiski autojuhtide koduses kasvatuses. See 20h sõitu ei muuda juhi olemust. Kui ta on enne autokooli maniakk siis ta on ka pärast autokooli. Tuleb teeb autokolis head sõitu ja pärast sõidab ikka sedasi kuidas ise tahab. Autokoolid õpetavad kuidas peaks sõitma aga kui autojuhid ise ei taha nii sõita siis autokoole siin küll süüdistada ei saa.

Võid küll küsida. 10aastat tagasi. Minu mäletamise järgi maksis samapalju kui praegu, kui arvestada vanas rahas... kui praegu maksab tava koolitus 500euri siis mina maksin umbes 420euri. ARK-i kulusid ma hetkel ei arvesta. Kuid selle ajaga on keskmine palk tunduvalt tõusnud(2002a. ca. 450eur-i ja 2011a. 857eur-i) ehk siis teistpidi sõnastades, lubade tegemine on tunduvalt odavnenud.
Lugedes autokooli kodukalt siis pole ka koolituse õppekavas mitte midagi erilist muutunud... teooriat on samapalju, sõidutunde on samapalju, eksamitel on samapalju küsimusi jne jne... ehk siis kõik on sisuliselt sama nagu 10a. tagasi.

20 sõidutundi tõesti ei muuda midagi, sest reaalselt on kokku ju ainult 10h. Vähemasti vanasti oli 1 sõidutund 30min pikkusega. Ilmselt ka praegu. Inimene, kes pole elusees varem autoga sõitnud, saab 10h ainult esmase ettekujutuse aga mitte kogemust. Sõidutunde peaks olema rohkem(sealhulgas rohkem erinevaid situatsioone, ilmastikuolusid jne) ja samuti kuiva teooriat. Kuid teooria peaks olema laiahaardelisem ning põhjalikum kui ainult LE ja ülesannete raamatu tuim lugemine/täitmine/pähe õppimine.
Nagu siin eespool keegi mainis siis küsimuste raamatu suudavad kõik põhe õppida aga kogemust põhe ei õpi... see tuleb aja ja harjutamisega.

Hinnast veel rääkides siis piisavalt krõbeda hinna ning raske koolituse puhul iga tölbakas omale lube tegema ei lähe... ühistranspordi kuukaart või "jänese" sõitmine on odavam. Seega loodetavasti tekiks liiklusesse juurde ainult nn. hingega asja juures olevad isikud, kes on lubade tegemisega vaeva näinud (ja rikkurite lapsed :D ). Ilmselt on neil seda väga vaja olnud ja EHK on nad seetõttu paremad/mõistlikumad liiklejad. VÕIBOLLA.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 16:49 

01tuner kirjutas:
Okei... ma ei ole mitte kuidagi jan-iga nõus. Mitte kuidagi.

Kui kiiruseületamise eest veel okei- trahv põhjusega- ületas kiirust ja suurema kiirusega ehk on kõrgem risk juhitavus kaotada mõnel mehel.
AGA turvavööta sõitmine? Mille kuradi eest selle pärast trahvi teha? Ja veel karme? Minu arvates see täiesti vastuoluline koht. Iga inimene ise teab kas ta tahab seda vööd peale panna või ei taha. Teab millega riskib. Mis see nende pe*set kotib kas mul on see vöö peal või ei? Ainult raha kasseerimist näen mina siin. + muud idiootsed trahvid, mida hetkel isegi ei vaevu arutama.

Turvavööta sõitmine ei tule mõttessegi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 17:00 
Kasutaja avatar

Oehh, Turvavöö panete te peale selleks, et te haiglakohti vähem kinni hoiaks! Kui see ei meeldi, siis palun panna üks ring ümber kaela kõigepealt enne vöö kinnitamist!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 19:04 

oskaja kirjutas:
20 sõidutundi tõesti ei muuda midagi, sest reaalselt on kokku ju ainult 10h. Vähemasti vanasti oli 1 sõidutund 30min pikkusega. Ilmselt ka praegu. Inimene, kes pole elusees varem autoga sõitnud, saab 10h ainult esmase ettekujutuse aga mitte kogemust. Sõidutunde peaks olema rohkem

Väikene täpsustus, sõidutunde ongi rohkem! 10 aastat tagasi oli arvestamine 40kohustulikku tundi ja pikkus 25min. Praegu annavad autokoolide lehed 20 tundi 45min pikkusega.
Ma ei leia, et asi peaks minema karmimaks, praegu on asi niigi suht kõrghekel, st ,et saada juhiluba pead sa sisuliselt tegema topelt eksamid (kool+ark). Autokooli mõte polegi anda õpilasele 10 aastat kogemust!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 19:43 

Tammekas kirjutas:
Oehh, Turvavöö panete te peale selleks, et te haiglakohti vähem kinni hoiaks! Kui see ei meeldi, siis palun panna üks ring ümber kaela kõigepealt enne vöö kinnitamist!

Ma arvan,et eelkõige ja ainult ohutuse huvides...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 21:43 

Tõnis_S kirjutas:
oskaja kirjutas:
20 sõidutundi tõesti ei muuda midagi, sest reaalselt on kokku ju ainult 10h. Vähemasti vanasti oli 1 sõidutund 30min pikkusega. Ilmselt ka praegu. Inimene, kes pole elusees varem autoga sõitnud, saab 10h ainult esmase ettekujutuse aga mitte kogemust. Sõidutunde peaks olema rohkem

Väikene täpsustus, sõidutunde ongi rohkem! 10 aastat tagasi oli arvestamine 40kohustulikku tundi ja pikkus 25min. Praegu annavad autokoolide lehed 20 tundi 45min pikkusega.
Ma ei leia, et asi peaks minema karmimaks, praegu on asi niigi suht kõrghekel, st ,et saada juhiluba pead sa sisuliselt tegema topelt eksamid (kool+ark). Autokooli mõte polegi anda õpilasele 10 aastat kogemust!

Väike täpsustus... 40x25min=16,66h ; 20x45min=15h... kas on minu matemaatika väga kehv või on reaalset sõidu aega vähemaks jäänud? Autokoolis ja ARK-s pidi ka ennevanasti eksameid tegema. 10aasta kohta pole ma sõnagi öelnud... ei tasu sellistesse äärmustesse minna. Jutt käib pigem 2-3x suuremast sõidutundide arvust.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 142 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis