Turbiinipoiss kirjutas:
oskaja kirjutas:
...
Kui ma küsida võin siis millal sa load tegid? Ole kursis praeguse korra ja hindadega? Lubade saamine pole juba praegu jõukohane kõigile. Protsess juba on suhteliselt pikk ja bürokraatlik. Lahendus pole rohkem bürokraatiat. Peamiselt on asi siiski autojuhtide koduses kasvatuses. See 20h sõitu ei muuda juhi olemust. Kui ta on enne autokooli maniakk siis ta on ka pärast autokooli. Tuleb teeb autokolis head sõitu ja pärast sõidab ikka sedasi kuidas ise tahab. Autokoolid õpetavad kuidas peaks sõitma aga kui autojuhid ise ei taha nii sõita siis autokoole siin küll süüdistada ei saa.
Võid küll küsida. 10aastat tagasi. Minu mäletamise järgi maksis samapalju kui praegu, kui arvestada vanas rahas... kui praegu maksab tava koolitus 500euri siis mina maksin umbes 420euri. ARK-i kulusid ma hetkel ei arvesta. Kuid selle ajaga on keskmine palk tunduvalt tõusnud(2002a. ca. 450eur-i ja 2011a. 857eur-i) ehk siis teistpidi sõnastades, lubade tegemine on tunduvalt odavnenud.
Lugedes autokooli kodukalt siis pole ka koolituse õppekavas mitte midagi erilist muutunud... teooriat on samapalju, sõidutunde on samapalju, eksamitel on samapalju küsimusi jne jne... ehk siis kõik on sisuliselt sama nagu 10a. tagasi.
20 sõidutundi tõesti ei muuda midagi, sest reaalselt on kokku ju ainult 10h. Vähemasti vanasti oli 1 sõidutund 30min pikkusega. Ilmselt ka praegu. Inimene, kes pole elusees varem autoga sõitnud, saab 10h ainult esmase ettekujutuse aga mitte kogemust. Sõidutunde peaks olema rohkem(sealhulgas rohkem erinevaid situatsioone, ilmastikuolusid jne) ja samuti kuiva teooriat. Kuid teooria peaks olema laiahaardelisem ning põhjalikum kui ainult LE ja ülesannete raamatu tuim lugemine/täitmine/pähe õppimine.
Nagu siin eespool keegi mainis siis küsimuste raamatu suudavad kõik põhe õppida aga kogemust põhe ei õpi... see tuleb aja ja harjutamisega.
Hinnast veel rääkides siis piisavalt krõbeda hinna ning raske koolituse puhul iga tölbakas omale lube tegema ei lähe... ühistranspordi kuukaart või "jänese" sõitmine on odavam. Seega loodetavasti tekiks liiklusesse juurde ainult nn. hingega asja juures olevad isikud, kes on lubade tegemisega vaeva näinud (ja rikkurite lapsed

). Ilmselt on neil seda väga vaja olnud ja EHK on nad seetõttu paremad/mõistlikumad liiklejad. VÕIBOLLA.