Mul oli ka ükskord juhus, kui keset ööd kuskil kaugel Lõuna-Eesti metsade vahel, 0-liiklusega teel, vaikselt madala lennuga maakoha poole liikusin ja mingil hetkel tuli kurvi tagant ainuke auto vastu. Mööda hõljudes, jõudsin veel silmanurgast märgata, et tegemist oli kuulsa ralli ekipaaziga vennad Konstaablid. Ilmselt suutsin ma neid, külma närviga maanteede hirme, kurvist läbi hõljudes, ehmatada ning neil tekkis vastupandamatu soov mind hurjutada selle eest. Igastahes viimane mälestus nendega kohtumisest oli väike vilkuv sinine täpike(punast täpikest ei paistnud) kuskil kaugel kaugel tagapool, oma sõidusuunda minu suunas ümber korrigeerimas.
Ma ei tea siiamaani, kas neil juhtus mõni tehniline äpardus või eksis kaardilugeja tee jälgimisega, igastahes 10km jooksul nad mulle järgi ei jõudnud. Ma ei lisanud isegi mitte kiirust ja sellel kiiruskatsel lubatud maksimaalset kiirust ka väga paljuga ei ületanud.
Teine juhus oli eelmine talv, samas piirkonnas, kitsal külavahe teel. Sõidan keset ööd rahulikult põldude/metsade vahelisel teel ja täiesti ootamatult tuleb sirge lõpust(ca.700-800m) kurvi tagant mingi auto vastu kaugtuledega. Muudkui tuleb ja tuleb ning juba üpriski lähedal kuid tulesid ümber ei lülita lähituledele. Peale mõningast kaugtuledega vastu vilgutamist ei näinud enam üldse midagi ja jäin teeäärde seisma. Lõpuks peatus see idioot mu kõrval, tuli autost välja ja koputas aknale (mul jooksid veel täpikesed silme ees ja nägemine polnud täielikult veel taastunud). Lasin siis akna alla ja idioot hakkas ennast tutvustama, et tema on konstaabel seejasee. No selge... polnudki idioot vaid politsei hoopis
Järgnes arutelu:
P: "Kas te olete purjus või?"
M: "Oma teada ei tohiks nagu olla"
P: "Miks te siis lolli mängite siin keset ööd ja tuledega vilgutate ning siis meid märgates teeäärde seisma jääte? Arvate, et me ei näinud, et te sõitsite? Puhuge!"
Puhusin. Vastus oli 0.0
M: "Sellepärast vilgutasin, et te ei lülitanud oma kaugtulesid lähikatele ümber ja kuhu ma ikka sõidan kui s*ttagi enam näha pole?!"
Konstaabel kiikas korraks oma autosse ja võttis kaugtuled maha.
P: "Näed kurat, olingi peale unustanud. Noormees, edaspidi teadmiseks, et ametnikega suheldes ärge kasutage roppe väljendeid. Kena õhtu jätku."
Pole õrna aimugi kuidas need sinna ära eksisid, sest mina oma silmaga/kõrvaga pole ennem ega ka pärast seda seal külavahel ühtegi politseid liikumas näinud/kuulnud.