eelmine naine oli taimetoitlane ja toiduteadja, jäi mulle ka sealt midagi külge. Esiteks, vaadake ära selline film nagu Food Inc., mis on juutuubis edukalt saadaval:
https://www.youtube.com/watch?v=i_Ltaxr_BWkon fakt, et n-ö poekraam ja kodukraam on erinevad, palju keerulisem on neil tegelikult vahet teha. Olen ise ka saanud prismast värvainset täispumbatud veiseliha (liha oli pärast ahjus käimist seest over-well-done, aga välja tulev mahl ikka punane), kana jne asjade puhul on raskem aru saada.
Isal oli kunagi 400 ruutmeetrine kasvuhoone kurgi ja tomatiga, päriselt kurgi järgi lõhnavat kurki ja tomatit saab ikkagi ainult suvel. Lisaks väidetakse, et tänapäeval peab ühe kodukasvatatud tomati jagu mineraal- ja toitainete saamiseks ära sööma ca 8 poetomatit. Aga mis seal imestada on, kui tööstuslikult kasvatatakse kurki ja tomatit klaasvilla peal, mida toiteseguga pritsitakse.
Poes kaupa valides kehtib lihtne reegel - nuusuta. Ma eelmine nädal olin üllatunud, kui esimest korda paprikat ostes see lõhnas. Alati olen kõige odavamat ostnud, aga seekord olid odavatest järgi ainult kärbatanud nässid, sai 2x kallim võetud ja tõesti, maitset ja lõhna kõvasti rohkem.
Eesti "toiduahela" üks vääramatu element on siiski sügavkülm. Kultuselaadselt käib iga sügavkülmutamist kannatav asi enne tarbija kätte jõudmist sügavkülmast läbi. Lõpliku pettumuse sain kallis gurmeekohvikus, kus tordiviilakad maksavad 4-6 euri. Pole seal midagi kohapeal tehtud, pole isegi värske - iga õhtu võtab teenindaja sügavkülmast teatud arvu koogikesi ja paneb vitriinile sulama, hommikuks on ilusad.