Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 00:08

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 17:13 
Kasutaja avatar

Liitunud: 18.02.2012 22:30
Postitusi: 2412
McRicco kirjutas:
kodumuna vs tallegg on vahe nagu öö ja päev...kommertsmuna on valge kollasega, kodumuna rebu on ikka tumekollane ja palju maitsekam...vbl oleneb ka kuidas kodukanad süüa saavad..aga üldiselt kui korralikult ja pääsevad ka rohumaale rohelist tuuseldama siis on munateema küll selline nagu ülal kirjeldasin.

Äkki hoopis on vahe selles, kuidas "tehasekanad" süüa saavad? Tingimusi on ka neile pidevalt muudetud ja lisaks sellele, et poemune enam ei pesta (sitt pühitakse maha) on ka nende pidamisetingimusi kõvasti muudetud.

Kuna ma pooltooreid mune ei söö, siis läbiküpsenuna ei ole mingit vahet, KA värvus on nii poe, kui kodukana munadel kord heledam, kord tumedam. Kõik oletused on :bs , munaspetsid!


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 17:15 
Kasutaja avatar

Liitunud: 18.02.2012 22:30
Postitusi: 2412
FlammablE kirjutas:
Võibolla Irooniale on väikesed ja lahjad munad sattunud.
Teine asi on maitsetaimed. Poest saad küll potiga värsket maltsa osta, aga maitse poolest on see tihtipeale ikka väga lahja kraam.

Sa hakkad ka sõrme mu**iga võrdlema.
Maitse poest ostetud rohelist sibulat ja võta peenralt. Loomulikult on maitse erinev. Seda ie saa võrrelda.
Järgmisena võtame kommenteerimise alla poe sealiha ja kodus tapetud sea. Paneme soola ja paipra peale ja vaatame, kui erinevad on... :kill

PS! Ma ei osta väikseid mune poest.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.08.2015 15:27 
Kasutaja avatar

Liitunud: 06.11.2012 19:35
Postitusi: 1018
Asukoht: Tallinn
Nädalavahetusel jälle Lõuna-Eestisse (Otepää, Kuutsemäe, Võru jms. kant). Kus seal süüa saab? Ainuke koht, mis siiani OK olnud, oli Ränduri pubi Võrus.

_________________
TEH kirjutas:
17:24 TEH (mobiil) diisel tanklas juba 0.799
17:24 TEH (mobiil) liiga rott juba diisliga sõita


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.08.2015 16:09 
Kasutaja avatar

Liitunud: 30.05.2013 20:56
Postitusi: 739
eelmine naine oli taimetoitlane ja toiduteadja, jäi mulle ka sealt midagi külge. Esiteks, vaadake ära selline film nagu Food Inc., mis on juutuubis edukalt saadaval: https://www.youtube.com/watch?v=i_Ltaxr_BWk

on fakt, et n-ö poekraam ja kodukraam on erinevad, palju keerulisem on neil tegelikult vahet teha. Olen ise ka saanud prismast värvainset täispumbatud veiseliha (liha oli pärast ahjus käimist seest over-well-done, aga välja tulev mahl ikka punane), kana jne asjade puhul on raskem aru saada.

Isal oli kunagi 400 ruutmeetrine kasvuhoone kurgi ja tomatiga, päriselt kurgi järgi lõhnavat kurki ja tomatit saab ikkagi ainult suvel. Lisaks väidetakse, et tänapäeval peab ühe kodukasvatatud tomati jagu mineraal- ja toitainete saamiseks ära sööma ca 8 poetomatit. Aga mis seal imestada on, kui tööstuslikult kasvatatakse kurki ja tomatit klaasvilla peal, mida toiteseguga pritsitakse.

Poes kaupa valides kehtib lihtne reegel - nuusuta. Ma eelmine nädal olin üllatunud, kui esimest korda paprikat ostes see lõhnas. Alati olen kõige odavamat ostnud, aga seekord olid odavatest järgi ainult kärbatanud nässid, sai 2x kallim võetud ja tõesti, maitset ja lõhna kõvasti rohkem.

Eesti "toiduahela" üks vääramatu element on siiski sügavkülm. Kultuselaadselt käib iga sügavkülmutamist kannatav asi enne tarbija kätte jõudmist sügavkülmast läbi. Lõpliku pettumuse sain kallis gurmeekohvikus, kus tordiviilakad maksavad 4-6 euri. Pole seal midagi kohapeal tehtud, pole isegi värske - iga õhtu võtab teenindaja sügavkülmast teatud arvu koogikesi ja paneb vitriinile sulama, hommikuks on ilusad.

_________________
Pakun foorumlastele kvaliteetset puukütet. Saag on olemas ja võin kõigile ning kõigele puid alla panna.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.08.2015 16:54 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Ärge nüüd hulluks ka minge. Veiseliha ei värvi vähemalt meie vabariigis keegi. Tegu on ikka laagerdusprotsessiga ja kõikide teiste biokeemiliste reaktsioonidega, mis lihas toimuvad enne tapmist ning sellejärgselt ja mida võib veel edasi lahata kuni looma suguvõsani välja.

Sügavkülmutamist kohalik tooraine reeglina ei läbi, selleks puudub vajadus. Toores liha/kala on teine teema, kuid esimest teisiti ei laagerda ka.

Food Inc. on tore vaatamine tõesti jah, ainsa vahega, et paljud seal kasutatavad võtted on Euroopas keelatud ja ennast nendega hirmutada pole mõtet.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.08.2015 17:28 
Kasutaja avatar

Liitunud: 11.12.2011 21:40
Postitusi: 430
"eelmine naine oli taimetoitlane ja toiduteadja" - edasi ei viitsinud lugedagi :D

Tomatid kurgid kasvavad klaasvillas väga hästi, lihtsalt aiandites hoitakse toitainete kogus nii väike kui võimalik. See kas taim ajab juured kanakaka või villa sisse ei mängi rolli.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.08.2015 18:56 

Liitunud: 24.06.2014 17:38
Postitusi: 76
njah, minu vanaisa sündis 1924 aastal Leningradis, tema isa Heinrich oli mulk ja ema Juuli oli eestlane Narvast. Kui ta 18 aastaseks sai, käis sõjaväe komissariaadis kaalul, 36,8kg kaalus, sõtta ei võetud. Elas Leningradis blokaadis. Isa andis kuldkella poole lehma ja natukese raha eest ära. Selle raha eest käis Juuli turul liha ostmas. Ja kord, kui kaup juba koos oli, võeti müüja sõdurite poolt kinni, viidi aia äärde ja lasti maha. Müüs inimeseliha. Kevadel kui hanged sulama hakkasid olid kõik kohad laipasid täis, kannikad ära nüsitud. Miljon inimest suri nälga. Vanaisa rääkis, et keetis püksirihma, et veele natukenegi rasvasust saada. Vett tõi kahe teekannuga Neeva jõest, ühe kannu jättis esimesele korrusele, puhkas pool tundi ja siis sai teise ka järgmisele korrusele vinnata.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.08.2015 06:37 
Kasutaja avatar

Liitunud: 18.02.2012 22:30
Postitusi: 2412
xyijakk kirjutas:
njah, minu vanaisa sündis 1924 aastal Leningradis, tema isa Heinrich oli mulk ja ema Juuli oli eestlane Narvast.


Edasi ei viitsinud lugeda. Kas see oli mingi anekdoot?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.08.2015 14:57 

Liitunud: 08.04.2006 21:33
Postitusi: 3611
Eestis seda müüakse kuskil?

Pilt


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.08.2015 15:20 

Liitunud: 07.01.2004 19:50
Postitusi: 2751
Asukoht: Tartu
Kaubamajas ja selveris olemas


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.08.2015 15:47 
Kasutaja avatar

Liitunud: 04.04.2003 21:57
Postitusi: 2079
Asukoht: Tallinn
And it is good!


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.08.2015 17:50 

Liitunud: 08.04.2006 21:33
Postitusi: 3611
Raghza kirjutas:
And it is good!



Mulle ka hullusti hakkas meeldima. Soomes sattusin poes selle otsa, polnud meitemaal näinud müügis.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.08.2015 21:26 

Liitunud: 03.02.2005 19:00
Postitusi: 262
Selle vahepealse saagimise lõpetuseks võiks vist tõdeda, et õnnelikud on need, kes vahest aru ei saa. Elu oleks lill, kui kannataks plastmassi meenutavaid tomateid ja maasikaid õnneliku näoga endale sisse tõmmata. Või mingit margariinikreemist tehtud poetorti, mis suulae kenasti sisse seebitab :kill Ja viimasel ajal läheb poeõllet tarbides üheksal juhul kümnest Saku enne Alekukke. Kui üldse läheb kumbki neist.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.08.2015 18:44 
Kasutaja avatar

Liitunud: 22.03.2009 16:13
Postitusi: 2651
Asukoht: WA
Kellegil môni hea soovitus leidub, et mis terve pardiga peale hakata?

_________________
Eestlane, on alati usaldanud kivi, põllult võetud ja koju toodud on see kindlalt meid teeninud, isalt pojale läbi tule ja vee.
O:Samsung X820


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.08.2015 20:26 

Liitunud: 21.03.2014 01:41
Postitusi: 334
Asukoht: Tallinn
123 kirjutas:
Kellegil môni hea soovitus leidub, et mis terve pardiga peale hakata?

Maitsesta soola ja pipraga, pane küpsetuskotti ja pane ahju.

_________________
Range Rover Sport 3.0 180KW 2011a, Volvo 745 GL Estate 2.3 85KW 1990a


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpbb.ee 3.0.7