Natuke erinev kogemus kohtumisest politseinikuga.
Sai täna oldud kaassõitja rollis(abikaasa juhtis) ning liikusime mööda Vabaduse pst, suunaga linna poole.
Nagu paaridel ikka, siis aegajalt esineb erinevaid arvamusi, mis omakorda kasvavad n.ö väitlusteks
Ja just selles faasis ei pööra väitluses osalev juht tihti tähelepanu kõrvalistele asjadele, nagu näiteks kiirusepiirang
Just nii juhtus ka meil ja korraga oli keset teed politseiametnik, kelle peatumismärguande peale sai peatatud.
Kiirust olime ületanud 25 km/h (piirang 50 km/h), lisaks ei olnud kaasas auto dokumente (olid koju ununenud)...
Proovisin omakorda selgitada, et osasüü rikkumises oli minul, kuna juhtisin juhi tähelepanu kõrvale ja palusin seda karistuse määramisel arvesse võtta.
Paluti politseibussi (VW, numbrit kahjuks ei jätnud meelde) taha parkida ja mindi dokumente kontrollima. Suur oli üllatus, kui tagasi tulles ulatati load ja sooviti kena teed ja järgida kiiruspiiranguid.
Ütlen ausalt, et olin üllatunud - päris tihti ei kohtu ametnikuga, kes suudab eelkõige analüüsida olukorda ja MÕISTA, et alati ei pea "piiblit" (LE) tsiteerima ja kirjutusvahendiga õigust määra(i)ma. Näha pilti suuremalt, nagu on üks ütlus.
Tema teguviis toimis suurepäraselt, kuna meie edasine teekond kulges igati seaduskuulekalt.
Minu komplimendid sellele härrasmehele!