Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 02:26

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine 2010-2011 - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 05.07.2011 00:18 
Kasutaja avatar

Paljud Eesti palgad on äraelamis rahad,paljude jaoks Eestis sellist sõna nagu palk ei tähenda midagi,kütus peaks olema 0.5 eur sellise elatustaseme juures.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 01:00 

Palju asju peaks, aga ma arvan et, Sinu vanus veel ei luba veel täpselt maailmas valitsevaid norme ( mis on vahest ka ebaõiglased) mõista.
Kui rääkida kütusehindadest, siis me ei saa rääkida siin elatustasemest. Kujunenud hind on igal pool peaaegu samasugune ning seda hoolimata elatustasemest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.07.2011 01:10 

Praegu on beniisni hind talutav :) kuigi see mõnikümmend senti.. ja räägime ikka ostujõust;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 00:56 
Kasutaja avatar

neG kirjutas:
Heh, panin hiljuti tähele sellist asja et vene küttega(92) jõudlus null ja mootor pläriseb ka madalatel pööretel gaasi andes. Vahepeal panin olude sunnil 4L olerexi 95-t puhta paagi peale, siis oli sõit nagu vormeliga. Peaks uue müüja leidma või hakkama tanklast tankima vist :?

eks sulle müüdi siis mingit 76 hoopis 92 pähe.. või 80 või kuidas iganes nad seda tänapäeval kutsuvad :D

mehikemetsast kirjutas:
Palju asju peaks, aga ma arvan et, Sinu vanus veel ei luba veel täpselt maailmas valitsevaid norme ( mis on vahest ka ebaõiglased) mõista.
Kui rääkida kütusehindadest, siis me ei saa rääkida siin elatustasemest. Kujunenud hind on igal pool peaaegu samasugune ning seda hoolimata elatustasemest.

mis ajast eesti VABARIIK siis kütuseaktsiiside abil enam hinda mõjutada ei saa? jajah ma olen ka kuulnud, et euroopa regulatsioonid ja värgid, isegi kui see nii on siis lubage naerda sellegi poolest, valitsuse põhilistele rahastajatele kasulik ettevõtte tulumaksuvabadus (mille abil tohutuid rahasid eesti kaudu ELis välja kanditakse) on endiselt meil alles vaatamata korduvatele ELi noomitustele meie suunas :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 00:49 
Kasutaja avatar

Tõprad polnudki kaua hinda tõstnud.....nüüd viga parandatud :angry :angry :angry
http://www.e24.ee/496718/neste-tostis-m ... 3-5-senti/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 07:41 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
lõpetage see virin.

aga miks ei võiks viriseda?
Foorum ju sellepärast ongi ,et saaks oma vingumised, nutulaulud ja muud soigumised päevajooksul välja lasta.

Mul kulub isegi maanteel 100km läbimiseks vähem kui sul, aga ikka pole rahul :D:P
Hinda langetatakse minimaalselt, aga kui tõstmiseks läheb, siis pannakse ikka täie rauaga. Mina isiklikult ootaks seda, et korraga langeks hind 3€senti.

Eks siin see hala käib niikaua, kui autoga sõidetakse ja "keegi" midagi ette ei võta ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 10:48 
Kasutaja avatar

Täna käisin just tankimas ja arvutasin, et see hinnatõus mõjutas mind niipalju:

45L paaki maksis mulle täna eilse seisuga 1,125€ rohkem
paagiga 850km teeb siis 1,125/850=0,0013€/km (0,02EEK/km)

Kui võtta, et selle 1,125€ arvelt jääb ostmata pakk kohupiima, siis jama jah. Aga kui võtta seda nii, et iga läbitud km läheb mulle ainult maksma 0,0013€ rohkem, siis pole see üldse tunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 15:44 

Lihtsalt räigelt käest ära on siin eestis kõik...suur suur tänu meie valitsusele peaks mainima:D Oli meil euroliitu vaja kas oli meil seda eurot vaja mina arvan et mitte.

Viimati muutis Umx, 13.07.2011 15:45, muudetud 1 kord kokku.
Põhjenda siis ära, mis teistmoodi oleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 15:47 

InterFace kirjutas:
Tallinn-Riia-Tallinn ots läheks mulle täpselt 1eur kallimaks. Samahea nagu üks pudelijook osta või mitte osta teepeal. Ei vääri isegi mitte tähelepanemist kuid mõnel on siin ikka kohutav paanika.

Sry aga ööpäeva jooksul hakata 15 eeku sama tripi peale rohkem maksma on suht palju. Ära unusta seda ka, et kõik ei sõida pillidega, mis 4,5 l sajale ära põristavad hea tahtmise korral.
eelkõnelja võttis pm asja kokku, et asi pole Sinu 15 eegus vaid selles, et absull kõik läheb kallimaks. Samamoodi nagu elektri hinnatõus puududab sind siis ka, kui sul kodus laelampi pole. Sügavam teema ikkagi see, et keskmise palgaga võrreldes on kütt päris masendava hinnaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 16:51 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Pikas perspektiivis tõusevad kõik hinnad tänu sellele kütusetõusule. Silmaring võiks pisut laiem olla. Kui su hobi on autod, siis lõpuks on kaks varianti, kas võtad kõvasti koomale seda hobi või loobud sootuks. Variant kolm on see, et hakkad kõvasti rohkem teenima aga paljudel selline luksus ikka on ? Kütus kallineb, siis läheb rohkem raha kütte peale. Tooraine kallinemise tõttu kallinevad ka rehvid, seda asja hakkavad 18"+ velgede mehed tunda saama järeltõukena mõne aasta jooksul. Pats kihla, et mõne aasta pärast kui ka odav kasutatud rehv otsas on, läheb hullult moodi nii väike velg kui veel üldse alla mahub. mõńi mees paneb veel väiksemad kettad ka selle pärast - sellest võiks Estonian style välja kasvada. Samamoodi lähevad tasapisi tänu tooraine kallinemisele kallimaks õlid. Kuna aga kogu transport seisneb ka nendel kuludel, siis lähevad KÕIK asjad kallimaks vaikselt. Kokkuvõtvalt tuleb juba nutt peale küll kui aastas 2000 euri rohkem välja käid asjade peale kui näiteks mõned aastad varem, seda enam, et palgad ei ole ikka veel samal tasemel mis nad olid siis kui igale matsile haamer ja kipsinuga pihku anti. Kallinevad ka varuosad ja metall kuna ka seda pole varsti enam raisata. Ühesõnaga ma ei oska asja kokkuvõtvalt kirjutada nagu kunagi, mõni ehk taipab mida ma öelda püüan. Lõpuks jätadki selle kohupiima paki ostmata, sest 1 euro asemel saad ühe õlle peaaegu liiter bensiini. Mõni kokkuhoidlikum ehk saab tööjuures lõuna ampsu selle raha eest.

Word

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 17:01 
Kasutaja avatar

husta kirjutas:
Lihtsalt räigelt käest ära on siin eestis kõik...suur suur tänu meie valitsusele peaks mainima:D Oli meil euroliitu vaja kas oli meil seda eurot vaja mina arvan et mitte.

Kuidas kütusehinna tõus Eesti valitsuse süü on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 17:31 

Aktsiis (mitte küll otsene viimase hinnatõusu teema) aga aktsiis moodustab peaaegu poole kütuse hinnast ja ma isiklikult ei saa päris täpselt aru kuhu see raha läheb? (ma tean kuhu ma ta peaks minema, aga eriti ei paista välja küll)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 20:33 
Kasutaja avatar

Need null koma hinnatõusud on kõik nenedel lollidele, kes jooksevad iga languse peale tanklasse. Nimelt see tõus on ulme väike, nagu keegi siin arvutas. Kõik on ärritunud aga ostavad ikkagi. Ja ykspäv otsustatakse hinnad alla alsta, vb nats rohkem kui langes. Nyyd on soodukas ja paljud kiirustavad tankima, et saada soodsalt(eriti kui mingi nv. kampaania vms.). Kedagi ei koti, et teglt ,enamus, sõidab rohkem maha kui säästab. ja nii saavadki tanklad , järsku, suremast kogusest lahti. Eriti haiged on ,kopikatega, penskarid, kes kuskilt maalt kimavad oma 50-60L tankima. Loll inimene vaatab palju soodust saab, mitte palju selle soodustuse saamiseks kulutab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.07.2011 15:40 

krss kirjutas:
tomcraft kirjutas:
kõik ei sõida pillidega, mis 4,5 l sajale ära põristavad hea tahtmise korral.
Oeh, selleks ju aktsiis ongi, et suunata tarbijate käitumist - et just nimelt selliste ökopunnidega oma igapäevasöite tehtakski. Kütusele kuluv raha läheb riigist välja, riigi jaoks on parem, kui see kulutataks pannkookidele ja moosipirukatele - sel juhul jääb raha riiki ja meie naabritädi saab tööd, kokkuvöttes rohkem maksujöulisi kodanikke. Nii käib see köigis riikides ja isegi rikkamates riikides söidetakse just selle (maksupoliitika) pärast ökopunnidega. Olgem ausad, hobiautondust need hinnatöusud ei möjuta, kuna kütusekulu on vaid väike osa auto kogukuludest. Samuti ei saa nestet-statoili süüdistada maailmaturu hinnatöusus, mis puudutab meid köiki (kaudselt leiva hinna töus). Küsisin juba varem, kes pakub parema meetodi boikoteerimiseks kui igapäevaste hädavajalike söitude tegemine kütuseröövli asemel ökoautoga? ;)

Asjalik vaatevinkel pispere / üksiku inimese vaatevinklist kes elab linnas. Nõustun:)
Aga sealt, kus laste arv ületab 2-3e, ning elukohaks on maakoht, või metsatalu, ning hybriidi jaoks raha pole, tuleb olude sunnil sõita vanema jeebiga, mahtuniversaali vms hädapärase vahendiga, ning see tõus peksabgi sinna auku kõige valusamalt.Neid inimesi pole Eestis üldse vähe kusjuures. See, et linnasees on esinemiseks vaja osta hummer või X5 on muidugi iga yhe oma vaba tahe ja kui selleks võimalused siis miks ka mitte. Nagu siin ennist mainiti, vaadake asju laiemalt, samuti arvestage nö kaudseid kulusid, mitte seda, et hetkel on hea töö ja suudan tankida kyll...
Samas peaks vist siinsetele rahabossidele meenutama elutõde, et rikkust ei näita see, palju sa kulutada saad, vaid palju sa kokku suudad hoida :wink:

Aga mis siin ikka moraalitseda, kuna Eesti rahvas on piisavalt orjatalu segu, siis kahjuks ei juhtu siin midagi ja 101 venda kelle me väidetavalt oleme ise pukki valinud toimetavad ja meil jääb üle ainult takka kiita :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.07.2011 17:16 

InterFace kirjutas:
Ma räägin neist kes konkreetselt ongi vaesed , elavad metsas ja vot siis on 10 last ning paanika , et raha pole ja aidake. Vaesed olid nad juba enne laste tegemist. Ära pööravääna mu sõnu :D

Ära vii asja äärmustesse! Tanel on ilusti lahti seletanud asja, katsu asja natukene kaugemalt vaadata,kui oma mätta otsast

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis