Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.05.2025 00:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 14:41 
Kasutaja avatar

123 kirjutas:
Krt kas lihtsalt ahjuplaadil ei kannata kuidagi teha?
Ahjupott hetkel 150km kaugusel.

Keera kogu liha ja muu jant suureks hõbepaberipalliks. Kui väheke vaeva näed, saad alumisest otsast kausikese voolida ja mahlad ei jookse mööda ahju laiali. Endal on peamiseks relvaks paksust klaasist ahjuvorm, pole kunagi vaja muretseda, et äkki kraabib tehvloni vms maha, vajadusel raudnuustikuga kallale ja puhas. Igast hautamiste puhuks meisterdan hõbepaberist tihke kaane peale ja töötab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 14:49 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
123 kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
Mina talitan lambaga nüüd juba teistkordselt nii. Esimene kord oli jube hää.
http://toidutare.ee/argitoidud/1B5F8/

Sa ei mahuta sinna kahjuks kõike seda ära, vedelikku ja kartulit on ikka üksjagu. Viimaseta muidugi saab ka soovikorral, aga kastmega on keeruline. Kelleltki naabrilt või tuttavalt vormi ikka saab.

Jube kahtlane retsept, lihaosa kõik ok, aga kartulid ja muu mudru koorega sinna põhja? Ja siis küpsetad 4h ja hakkad 1cm sulanud lambarasva kihi alt seda kartuliplöga välja õngitsema.
Lugedes nagu kõlab ilusasti, aga reaalsuses vist nii rasvane jama hakkab suht sekunditega vastu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 14:59 

kelu kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
123 kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
Mina talitan lambaga nüüd juba teistkordselt nii. Esimene kord oli jube hää.
http://toidutare.ee/argitoidud/1B5F8/

Sa ei mahuta sinna kahjuks kõike seda ära, vedelikku ja kartulit on ikka üksjagu. Viimaseta muidugi saab ka soovikorral, aga kastmega on keeruline. Kelleltki naabrilt või tuttavalt vormi ikka saab.

Jube kahtlane retsept, lihaosa kõik ok, aga kartulid ja muu mudru koorega sinna põhja? Ja siis küpsetad 4h ja hakkad 1cm sulanud lambarasva kihi alt seda kartuliplöga välja õngitsema.
Lugedes nagu kõlab ilusasti, aga reaalsuses vist nii rasvane jama hakkab suht sekunditega vastu.

Ei ole nii hullu üldse. Ma pidin isegi retsepti korra üle lugema, sest see kartul põhja ja järgnev jutt on üksjagu vasturääkivad. Tegelikult poole või kolmveerandi küpsetusaja möödudes lisab need sinna juurde. Kartul tuleb hea krõbe ja üldist lõpptulemust on kiidetud kõigi poolt, sh. ka nende poolt, kes muidu lammast pelgavad (sest nad muidugi on varem saanud vanadussurma surnud liha). Mina olen praetükiks väherasvase kevadise talle kintsu alati valinud.

Pilt selle retsepti juures on muide reaalne lõpptulemus. :)

Viimati muutis mehikemetsast, 24.12.2015 15:07, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 15:03 

Ideid hirve ja pisikese metsanotsu fileedega seoses?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 22:34 
Kasutaja avatar

Soovitage praepanne. Mul koblakas ees nende tefalite jms jama ostmisest. Pool aastat ja viska minema, sest isegi praekartulid jäävad kinni :D
Viimane oli miski 50e ultracoatedsuper tefal, kolm kuud ja viska minema.
Ei ma ei surgi metallist kahvlite jms, kasutan plastikust pihviviskajaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 22:42 
Kasutaja avatar

Sõin ennast jõulude puhul surnuks. RIP :(

17:24 TEH (mobiil) diisel tanklas juba 0.799
17:24 TEH (mobiil) liiga rott juba diisliga sõita

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 22:47 

Aular kirjutas:
Soovitage praepanne. Mul koblakas ees nende tefalite jms jama ostmisest. Pool aastat ja viska minema, sest isegi praekartulid jäävad kinni :D

Fiskars Kovanaama naisel mingi 7-8 kuud vast ja 0 probleemi. Emale sai kah ostetud mõni aeg tagasi ja ta kah ei kurda. Niipalju kui mina nende peal praadinud, siis nagu okei.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 22:57 
Kasutaja avatar

Black66 kirjutas:
Aular kirjutas:

Fiskars Kovanaama naisel mingi 7-8 kuud vast ja 0 probleemi. Emale sai kah ostetud mõni aeg tagasi ja ta kah ei kurda. Niipalju kui mina nende peal praadinud, siis nagu okei.

Tsekkisin fiskarsi tootevalikut, üsna lai. Hinnad on ka muidugi natuke kallimad kui mingi suvalise ceramiccoated pannil, aga ehk tasub ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 23:01 

28cm diameetriga Kovanaama oli vist kuskil 60kulli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 23:02 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:

Mine vaata Sikupillist üle Pallasti tn Gemossi, seal terve pikk riiulivahe igasuguseid panne täis, väga hea hinnaga on ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 23:28 
Kasutaja avatar

Aular, kallimad pannid peavad kauem vastu ja mul endal põhi pann on nt. selline, mida võib vabalt ka metallist arsenaliga kraapida, ei juhtu midagi. Toit ka kinni ei kõrbe. Need odavad Tefalid jne. kuumenevad kergelt üle ja tõmbavad kummi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 23:39 

Teflon ei ole parim materjal...tore ja mugav mingi hetk küll, aga selle pudi kantserogeensus ja teisedki miinused tekitavad küsimusi, et milleks. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 23:45 

Teflonit ei kasutata juba ammu. Ka Tefal ei kasuta.

Hetkel endal ca aastajagu kasutusel olnud Hackman Hard Face:
http://www.hackman.fi/english/Products/ ... -Face#id-7
Hinnaklass oli ca 60 EURi, müügil nt Prismas.
Kuigi jutt juures, et võib nõudepesumasinas pesta, siis minu arust see pannid salaja ära rikubki. Eelmisel pannil oli ka see lubatud, aga kole ruttu muutus muidu süsimust pann tumehalliks. Seda Hackmani pole nüüd kordagi nõudekasse toppinud ja on okei.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.12.2015 23:57 
Kasutaja avatar

Endal olnud igast kalleid panne, 6-12 kuud kestavad ja viska minema. Üks 80 eurine käis lausa garantiis ja sai uue. Viimane nüüd maxxximast kõige odavam plaust ja üle aasta vastu pidanud, kannatab pesemist ja kõike.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2015 00:01 
Kasutaja avatar

Kuulen kusjuures esimest korda, et pannid on ka juba "nõudepesumasina kindlad"
Tänapäevast panni tasub võimalikult vähe pesta.
Soovitatav on soe pann majapidamis paberiga lihtsalt puhtaks korralikult pühkida.
Pesta pole muidu mõttet kui karmi üleminekut pole, nt piprane liharoog oli õhtul ja hommikul tahaks pannkooki.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis