MDB kirjutas:
oskaja kirjutas:
...
Sorry mees aga mine arene kusagil natukene! Peale mitmekordset lugemist saan ma aru, et sinu mõtteavaldus ei ole pahatahtlik suurperede kohta, kuid Võsapetsi ja muid hädaraks tegevaid saateid tasuks vähem vaadata. Sinu loogikast tuleb välja, et ENAMUS lapsi on tehtud raha saamise eesmärgil!!!!
Sinu õnneks või kahjuks ma ei vaata eriti telekat, veel vähem võsa petsi jms. Pole aega.
Minu näide oli elust enesest.
Mul töötab ema ühes väikses eesti koolis õpetajana ja tema kirjeldused praeguse aja koolilastest on kohati täitsa jubedad. Näiteks tulevad lapsed kooli ja on täiesti alatoitumisega. Ainuke soe söök mida nad saavad ongi koolis, sest vanemad kulutavad raha joomise peale. Lapsed hulguvad koolivälisel ajal poole ööni õues, sest ei taha koju, umbjoobes vanemate juurde, minna. Siis kui kehtestati see vanemapalk, siis vähemalt pooled joodikud jäid titeootele...mõned korduvalt. Ülejäänud kas olid liiga vanad või siis ei leidnud paarilist.
Läbi aegade on korduvalt olnud juhuseid kus mõne sellise pere laps tuuakse sots ameti poolt kooli aga ta ei oska korralikult rääkidagi ja kardab teisi lapsi ja üleüldse võõraid inimesi, sest ta on terve oma senise elu keset metsa elanud ja pole kedagi teist, peale oma 24/7 purjus ning lalisevate vanemate, näinud.
Mõne lapse koolipäev algab sellega, et õpetaja saadab ta esialgu pesema, kuna kodus ei ole tal sellist võimalust(maksmata arvete pärast vesi ja elekter kinni pandud jne). Mõnel lapsel on vanemate õdede/vendade poolt auklikuks kantud riided ainukesed mida selga panna, sest vanemad ei suvatse kasvõi kasutatud riideid osta.
Kindlasti oled ajakirjanduses näinud teemasid kus lapsed loomade kombel käituvad jne. See on reaalsus.
Vastavad ametkonnad enamasti lihtsalt kehitavad õlgu, sest kas pole ressursse või viitsimist või on tegemist lihtsalt lootusetute juhtumitega.
Kusjuures tegemist ei ole mingisuguse erikooliga vaid kirjade järgi täiesti tavalise kolka põhikooliga.
Niiet ennem kui kisama hakkad siis mine ja arene ise kusagil.