Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 08:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 14:39 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Kehv tooraine ja puudujäägid tootmishügieenis/ tooraines/pakendamises. Tihti tuleb ette olukordi, kus kuupäev peaks veel lubama kaks päeva tarbida, aga... Eriti aktuaalne probleem kiiresti käärima minevaid koostisosi sisaldavate toodete puhul (porgand, hernes jne).

Muidugi on mõne poe nomenklatuuris ka häid salateid, mis maitsevad peaaegu koduselt.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 20:21 

Liitunud: 26.04.2011 20:08
Postitusi: 726
Niipalju kui ma neid salateid poodidest ostnud olen, siis ainuke koht kust seda kindla peale teha kannatab on kaubamaja toidumaailm,ülejäänud poeketid täielik joppamisevärk.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 21:14 
Kasutaja avatar

Liitunud: 30.05.2013 20:56
Postitusi: 739
kodust salatit võib niikaua sisse plaksida kuni päris haput maitset juurde ei tule. Tatikana oli tavaline, et laupäeval sai potitäis salatit valmis väänatud ja seda siis neljapäevani söödud. Just tehtud salat on üldjuhul üsna mõttetu, maitsed pole veel koore sisse imbunud.

Maxima salatid on hit-or-miss. Enamasti on kuradima head, eriti krabilihasalat ja kana-karrisalat. Aga esimese puhul olen kogenud poolkeedetud riisi ja teise puhul lihtsalt rõvedat vesisust. Kõige rõlgem on selveri krabisalat, mis on pakitäis maitsestamata jogurtit ja riisi.

Omaette huumor on millegipärast just rimi toorsalatid. Säilivusaeg 2-3 päeva parast, aga pakendis käib sihuke käärimine, et ei julge loksutada, äkki plahvatab. Ei saa õige olla, et poe külmletis olevad kandilised pakendid on ümmarguseks paisinud.

_________________
Pakun foorumlastele kvaliteetset puukütet. Saag on olemas ja võin kõigile ning kõigele puid alla panna.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 21:20 

Liitunud: 21.03.2014 01:41
Postitusi: 334
Asukoht: Tallinn
mastr kirjutas:
Käisime seltskonnaga Mackis.
Esitasime järjest tellimusi ja siis üks seltsimees otsustas well-done liha tellida... Piinlik vaikus tekkis korraks lauda :D
Õnneks veensime härra ümber ja jäi rahule ka mediumiga.

Liha olgu küps.

_________________
Range Rover Sport 3.0 180KW 2011a, Volvo 745 GL Estate 2.3 85KW 1990a


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 21:23 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Medium ju ongi küps (uurige, mis sisetemperatuuri toode saavutab. Well-done temperatuuri ei saa isegi viiner jt. vorstitooted). :) Edasi on ju saapatald.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 21:54 

Liitunud: 21.03.2014 01:41
Postitusi: 334
Asukoht: Tallinn
Medium on siis kui liha on seest kergelt roosa veel. Well done puhul seda pole.

_________________
Range Rover Sport 3.0 180KW 2011a, Volvo 745 GL Estate 2.3 85KW 1990a


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 22:04 
Kasutaja avatar

Liitunud: 20.08.2005 16:20
Postitusi: 1256
Asukoht: Tallinn
Prismas ka üks kartulisalat sobib söömiseks....Usin oli vist nimi...


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 23:28 
Kasutaja avatar

Liitunud: 06.04.2003 17:32
Postitusi: 3200
Asukoht: Laagri
minu arust vaieldamatult parim kartulisalat peale kodutehtute on rocco pood sakus :) usina omad on ka normnaalsed.

_________________
Saksa autode remont,


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 25.02.2016 23:43 

Liitunud: 12.07.2006 23:47
Postitusi: 3707
Toivoku kirjutas:
minu arust vaieldamatult parim kartulisalat peale kodutehtute on rocco pood sakus :) usina omad on ka normnaalsed.

Usina omad on kohati imelikud. Rocco salat on legendaarne.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.02.2016 00:15 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
RWD_Racer kirjutas:
Medium on siis kui liha on seest kergelt roosa veel. Well done puhul seda pole.



Ma räägin mõõdetavast parameetrist e. saavutatud temperatuurist ja küpsusest, mitte milliselt (üle)kuumutatud liha keegi armastab.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.02.2016 00:35 

Liitunud: 10.01.2009 20:39
Postitusi: 2333
See smuuli tee suur maxima - neil lahtised salatid pea alati head olnud alatest avamisest. Mingi keiss oli, et seal tehakse kõik nullist ise ja mujal siis vastavalt vajadusele tellitakse teistest lettidest vms. Igatahes sealt siiani vaid head asja saanud.

_________________
BMW diagnostika 10€ (Ka E34/E32/E36), võimalus kohale tulla kokkuleppel. Seadmeks esinduse GT1.
Laua/Sülearvutite remont ja hooldus. GPS/Navi kaardi ning softi uuendused soodsalt.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.02.2016 00:42 
Kasutaja avatar

Liitunud: 06.04.2003 17:32
Postitusi: 3200
Asukoht: Laagri
mehikemetsast kirjutas:
RWD_Racer kirjutas:
Medium on siis kui liha on seest kergelt roosa veel. Well done puhul seda pole.



Ma räägin mõõdetavast parameetrist e. saavutatud temperatuurist ja küpsusest, mitte milliselt (üle)kuumutatud liha keegi armastab.

noh mikrolaine ahjus saad hakkliha temperatuuri ikka päris kõrgeks ajada ilma,et asi küpseks saaks :D

_________________
Saksa autode remont,


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.02.2016 00:46 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Soojusenergia on soojusenergia, kas seda edastatakse infrapunakiirgusena, mikrolainena, konvektiivselt vms, ei ole küsimus, kui sisetemperatuur õigeks saada. Fakt on aga see, et erinevate tegurite tõttu mikrolaine toorest hakkliha organoleptiliselt vastuvõetavana valmis ei tee. Nendel teemadel ei ole eriti mõtet ka vaielda. :)

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.02.2016 00:51 

Liitunud: 12.07.2006 23:47
Postitusi: 3707
mehikemetsast kirjutas:
Soojusenergia on soojusenergia, kas seda edastatakse infrapunakiirgusena, mikrolainena, konvektiivselt vms, ei ole küsimus, kui sisetemperatuur õigeks saada. Fakt on aga see, et erinevate tegurite tõttu mikrolaine toorest hakkliha organoleptiliselt vastuvõetavana valmis ei tee. Nendel teemadel ei ole eriti mõtet ka vaielda. :)

Shit just got serious


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 26.02.2016 01:00 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Eino lihtsalt natukene naljakas on see taidlemine teemal "toores vs mitte-toores". Inglise keelest ülevõetud terminid, millega jauratakse. Kas asi on toores või mitte, otsustatakse mõõdetavate suuruste e. aja ja temperatuuri järgi. Reaalselt on liha igast asendist valmis e. hõrk ja ka ohutu. Jah, kui me räägime böffist, siis on kindlasti tegu 99% toore roaga, aga antud hetkel aktuaalsest roa juures saab siiski rääkida vaid kuumutusastmest.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Viimati muutis mehikemetsast, 26.02.2016 01:34, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpbb.ee 3.0.7