Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 156 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas suverehvid juba all?
PostitusPostitatud: 08.04.2010 00:29 

See olevat väände puudulikkusest tingitud. Mul masinal olevat ka see mure olnud, kuigi ise min. 14" plekiga sõites vahet ei tundnud.
See, et see tundub, ei pruugi olla adekvaatne. 17" velje ja vastava kõrgusega rehviga näitab radaris sama kiirust, mis spidol. Samas väiksema velje ja normaalse rehviga (mitte sellisega mis 15" velje peal annaks sama diameetri, mis 17" koos 205/45 rehviga) näitab kindlasti väiksemat reaalset kiirust kui 17"-ga. Mis võibki sellise "edasiliikumise" tunde tekitada :D

Eks muidugi mikromootoritel ole see kilone kaaluvahe veljel kindlasti tunda kuid ei maksa ainult sinna seda põhjust matta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 08:59 

Blacku kirjutas:
Ega velje diameeter rööpaid ei otsi. Rehvi laius ikka otsib. Suurem velg annab lihtsalt sitema kiirenduse ja halvema juhitavuse :)
teed otsivad need rehvid, millel on õhuke külgseina paksus. Rehvi laius ehk mängib ka seal natuke rolli, kuid velje suurus kindlasti mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 12:02 
Kasutaja avatar

ma lasen naeltega niikaua kui kõik naelad väljas ja siis lasen veel pool suve kuni muster otsas

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 12:05 

Müra ei häiri sind?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 12:16 

Suvekad on juba nädal autol all olnud. Ei raatsi naelu kulutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 12:38 

Jap, mul ka tänasest all:D- 2 tolli suuremad, kui talve naastud ning sõidumugavus on ka hoobilt kadunud :D - rool nagu Belarusil raske, kütusekulu 1-1,5 rohkem. Aga noh, eks edevus maksab ka midagi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 12:43 

hakkasin ka mõtlema, et peaks ära vahetama juba :P aga öösel oli jälle suht nulli lähedane kliima, ei teagi nagu ei tahaks samas naelu kulutada aga kui peaks jälle külma tulema siis on ka suhteliselt nilbe suvekatega sõita :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 12:58 

FreeFaller kirjutas:
hakkasin ka mõtlema, et peaks ära vahetama juba :P aga öösel oli jälle suht nulli lähedane kliima, ei teagi nagu ei tahaks samas naelu kulutada aga kui peaks jälle külma tulema siis on ka suhteliselt nilbe suvekatega sõita :D

Ksujuures selle kiilaka oht on praegu juba selline 50/50. Näide. Praegu on öised kerged miinused selge taeva korral ehk kõrgrõhuala korral- see tähendab, et päeva ajal on ka taevas selge ja paistab päike mis kuivatab teed korralikult ära- ja kuiva asfaldi peale nüüd kevadeti seda musta jääd väga kergesti ei teki. Eile kui sa Tartusse sõita hommikul kell 7 paiku, siis terve tee, kuni kella 8.30 näitas auto termomeeter -1 kraadi(ja oli ka, kuna hommikul olid auto aknad jääs)- sai päris mitmes kohas proovitud äkkpidurdust ja mitte kusagil ei olnud musta jääd. Kui ikka asfalt on kuiv, siis reaalselt selle õhuniisku juures mis kevadeti sooja päikese käes on ei ole võimalik sellist musta jääd tekkida nagu seda tekib detsembris või jaanuaris

PS! Eesti on küll väike, kuid kliimaerinevus Lääne-Eesti(Haapsalu, saared) ja Kagu-Eesti(Tartu, Võru) vahel on nii erinev. Suverehvi puhul soovitatakse temperatuuri +7, siis ühes Eesti otsas on see ammu saavutatud, kui teise pole selline püsiv temperastuur veel õieti jõudnudki. Samas aga just need öökülmad kimbutavad sisemaa rahvast, kuna meri ei lase öösel temperatuuri väga alla minna, vaid hoiab seda ja nii tekibki öökülm mitte saartele vaid rohkem sisemaale

Aga eks see rehvivahetus on praegu igaühe oma risk- minu risk on see, et minul on hetkel 2 nädalat puhkust ja kohustuslikke öö/varahommiku sõite töö tõttu ei ole :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 18:01 

Kui 1 suve velg on 4kg raskem kui talvekas. Siis palju see reaalselt mõjutab autol minekut ja pidurdamist?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 18:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Ühest välismaa foorumist leidsin sellise lause:
Tsiteeri:
someone figured it all out and it worked out to be 1 rwhp loss per 1 lb gained by the wheel. Thats pretty straight forward.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2010 21:13 
Kasutaja avatar

woozh kirjutas:
Müra ei häiri sind?

ei, kindlasti mitte, krutin tehase cd-magnetofonist Billy Idol Best Hits CD muusicat kõwemaks kui on müra, enamasti ei ole müra

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2010 10:02 
Kasutaja avatar

Homseks rehviaeg bronnitud, aitab küll naelte kulutamisest, nad on way liiga head selleks et neid ära rikkuda :)
Lähevad uued alla, 2 suve sõitnud vanad saab ehk veel mõnele maha müüa, nendel on veel "mustrit s*taks" :D :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2010 11:15 

rat_013 kirjutas:
Lähevad uued alla, 2 suve sõitnud vanad saab ehk veel mõnele maha müüa, nendel on veel "mustrit s*taks" :D :D :D

Kusjuures, kui sa keskmisest mitte kallimat hinda ei küsi on lootus sul nendest tõesti lahti saada- mul olid garaažhi riiulil juba mitmendat hooaega vanad 14 tolli Sierra rehvid. Mingid proti naastrehvid, millel olid lõpuks naastud välja tõmmatud ja mina sõitsin nendega kunagi ammu-ammu 1 talve ja 3 suve. Igaljuhul nägid väga-väga armetud ja kulunud välja, aga kuna ruumi oli vaja, siis tegin pildid, panin auto24.ee üles ja esimese kolme päevaga oli niipalju tahtjaid, et saingi riiuli puhtaks. Rehvi hinnaks panin 75.- tk(300.- jooks). Panin veel lisainfosse, et rehvid sisuliselt kulunud ning sõit sellistega praktiliselt omal vastutusel. Aga jah, ei kujuta ette, miks inimesed selliseid pastlaid ostavad- kas see vend kes nad mult 300.- ära ostis, saab kusagil utiliseerimisel nende eest rohkem raha? Ise ei tahtnud küsida ka, et mis sa teed nendega, mul heameel, et tavaarist lahti sain :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2010 12:38 
Kasutaja avatar

Ma valmistan hetkel viimast 17" velge värvimiseks ette. Nv-l lähevad värvimisse. Vaja veel krunt ja põhivärv ära osta.
Rehvid plaanin uue nädala alguses ka ära tellida, Eestist pole mõtet osta. Kasutatud rehvidest on suht kopp ees, investeerin seekord uutesse :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2010 18:01 

Homseks aeg pandud ja lähevad alla. Aitab küll sellest naeltega ragistamisest :twisted:

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 156 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis