Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 21.02.2013 15:59 

kevvare kirjutas:
Tõsi ta ole, kuid siis pole ka vaja lapsi teha kui ise ei suuda talle midagi pakkuda. :)

Sama võiks öelda, et alla 1000eur net kätte saav inimene ei tohiks autot omada - räme üle võimete elamine tegelt. Aga näed, autosi kui palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 16:04 
Kasutaja avatar

Üldiselt üritati siin teemas selgeks teha, et see ei ole kellegi elu kui pead oma igat senti ja suutäit jälgima. Normaalne elu oleks siis. Kui omad normaalset alalist töökohta, kus ei pea pingsalt palgapäeva ootama. Vaid palgast jääks ka raha veidikenegi üle. Olles ise Pärnus töövestlusel käinud ja oma soovitud palganumbri öelnud siis on pmst öeldud, et ahah..selge.. Võtame teiega ühendust kui osutute sobivaks kandidaadiks. ( Tegelikult tähendab see seda, et sind saadeti viisakalt sinna kohta kus kere jaguneb kaheks. ) Minu numbriks on olnud 600€ neto. Töökoht kuhu kandideerisin, omasin eelnevat kogemust ning oleks suutnud seda ilusti teha. Ja ausalt öeldes selle 600€ suurt midagi teha nagunii ei oleks. Mitmele töökohale Pärnus kandideerida minu teada polegi erilist võimalust. Mingeid lisatöid keegi siin ei paku. Ja kui üldse tööle saad. Siis alampalgaga ning lased hommikust õhtuni nagu orav rattas. Paraku on oodata pisipere ning nende punaste sentidega erilist lapse kasvatamist küll ette ei kujuta.

Eelmise aasta lõpus oli kindel plaan Eesti toimetama jääda, kuid jah... tuleb taas paadiga üle lahe seilata ning sealsed teenitud eurokupüürid maarjamaale toimetada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 16:27 
Kasutaja avatar

Oi, kuidas mulle "meeldivad" sellised isamaa aadetest ja patriotismist nõretava ila, kui inimene sama lause lõppus oma kaasmaalastele pähe kuseb samal ajal endale rindu tagudes oma "isamaalisust" demonstreerib.
Kui sinu jaoks on mingi osa eestis elavatest inimestes "lollid", "saamatud" ,mida iganes veel ega mahu sinuga ühele pulgale patriotismi kuulutama vaid neil peabki elu vilets olema eestis siis oled sa tavaline hunnik s!tta. Ja sellistega ei olegi võimalik ühes riigis elada. Ja just teiesuguste kahepalgeliste lontruste pärast inimesed siit riigist minema lähevadki.
Kui rääkida ainult rahast siis eesti riigis saab asjad korda selle kohapealt siis, kui ka maxsima kassapidajal jääb peale maksude maksmist üle nii palju raha , et ta saab valida kas käia nädalas korra teatris etendusel, mille ta tegelikult ise oma maksudega osaliselt kinni on maksnud või minna perega kinno. Kui tal peale maksude tasumist on anda oma lastele iganädal nii palju taskuraha, et viimane saab osta omale iga päev pudeli limpsi ja moosi piruka.
Pole oluline, kui noor vana või rumal on see inimene seal kassa taga. Elus olemine ja elamine maksab talle sama palju kui 1000 eurot ja üle selle teeniv inimesele.
Hoopis teine teema on see, et riik isegi ürita midagi tavalise füüsiliseisiku heaks teha. Kõik munad sokutatakse juuridiliseisiku korvi. Sest juriidilineisik on just see püha lehm, keda ei või hirmuatada ega mingit moodi tema rahakotti koormata,sest tema toob õnne(raha) parteikassade suletud uste taha. Tavaline inimene tänavalt on lüpsilehm, keda lüpstakse 24/7 järjest kõigist nisadest.
Meie riik on kuidagi omal pehmel moel lihtsalt eesti inimesed ehk siis meid maha müünud. Nii nagu litsimajas kooritakse libult iga viimane kui sent nii maksab ka tavaline eestlane iga hingetõmbe eest mida ta teeb. Need, kes ei luba ennast sutenööril kupeldada need lahkuvad.
Meie kaitseväes armastatkse öelda, et üksus on täpselt nii nõrk, kui nõrk on kõige nõrgem lüli. See tähendab, et sa võid teenida rohkem kui maxima kassapidaja, aga sinu riik on ikkagi täpselt sama perses, kui maxima müüa igapäeva elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 16:32 

Ja üleüldse, ei ole mõtet neid lapsi enne teha, kui mõned lasteaia kohad vabaks ei saa.. :D Niiet, pidage hoogu ja mütsid pähe! :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 16:39 
Kasutaja avatar

http://www.tallinnapostimees.ee/1145448/savisaar-me-kehtestasime-tervele-tallinnale-13-palga

Eestis läheb aina paremaks :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 17:20 

Heigo_K kirjutas:
4k kuus peaks suhtkoht otsotsaga läbi ajama ju. ??

Minuarust ma saaks 4 tonni siis ma elaks nagu rikkur,ma saaks kõike omale lubada,niiet mina lähen eestist minema siin nagunii üle 300 ei saa!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 17:23 
Kasutaja avatar

Heigo_K kirjutas:
4k kuus peaks suhtkoht otsotsaga läbi ajama ju. ??

ma saan pea 5kd kätte ja kuulõpus tõmban ikka konisid !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 17:25 

kevvare kirjutas:
Tõsi ta ole, kuid siis pole ka vaja lapsi teha kui ise ei suuda talle midagi pakkuda. :)

Kunagi mõtlesin ka seda, aga siis hakkasin mõtlema, et kas ma tahan neljakümneselt viia last lasteaeda ja keskkooli lõpetimesele minna pensionieelikuna. Fakt on see, et enamusel tuleb järelkasv niiehknaa ja seda pidevalt edasi lükata lootuses, et pole finansi neid ülesse kasvatada on pigem hirm isaks/emaks saamise ees.
Praegu on endal kaks last ja ütleme nii, et kulud on, aga nälgas ja koduta ei ole. Riigi tegemistesse enam suurt süveneda ei viitsigi, vaatan kuidas ise oma elujärge parandada. Kümme aastat sai oldud ühe ja sama tööandja juures, palk oli 1100-1400 eurot kuus, nüüd hakkasin ise omal käel toimetama. Alguse asi :D , raske on, aga tööpuudust õnneks ei ole.
Pigem olen ka sellel arvamusel, et ise kätte ei jookse, ega peagi jooksma midagi. Igal põlvkonnal on alati raske ja keeruline, pole veel kuulnud, et kunagi kellegil lõpuni hea oleks olnud.
Välismaale minejaid maha ei tee, praegu mõeldes oleks nooremana isegi mõneks ajaks võinud ikkagi minna, aga hetkel pere kodus ja nii palju hakkamist pole, et terve elu ringi korraldada kuskile kaugele. Seepärast pingutan kodumaal edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 17:27 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Eelmise aasta lõpus oli kindel plaan Eesti toimetama jääda, kuid jah... tuleb taas paadiga üle lahe seilata ning sealsed teenitud eurokupüürid maarjamaale toimetada.

Täpselt nii, ise toimetasin terve eelmise aasta Soomes. Eelmise aasta lõpus otsustasin, et hakkan Eestis toimetama. Lõpptulemus oli see, et pidin kõik oma väärtuslikud asjad müüki lükkama, et Eestis hakkama saada. Et kusagilt alustada kasvõi oma ettevõtlusega. Kui juba arvete maksmisega hätta jäin, siis tuli otsus, et perse see Eesti, mina ei suuda.
Soomes olles maksan oma maksud, teen auto korda nii nagu soomlane seda teeb, elan nii nagu inimene elama peab ja mul jääb raha ülegi. Ja seda LIHTTÖÖLISENA. Kunagi ehk alustan siis oma autoremondiäri ja eks näeb mis saab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 17:40 
Kasutaja avatar

Seda räägivad paljud. Eestis on lihtsalt liiga vähe inimesi kellele midagi müüa, nt teenuse näol,et ära elada hästi. Soome mõte on selles,et paned 10-15-20 k euri kõrvale ja siis alustad eestis ,kui tahad.

Ja tallinn ei ole eesti,et selge oleks. Tallinnas on paljud asjad lihtsamad/raskemad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 17:52 

“Kõik haiseb, poliitikud haisevad nagu minu soolestik.
Poliitikud vahetavad seisukohti vastavalt summale tšekil.
Kõik on pettus, eesmärgiks huiata kedagi järgmist.
See on kapitalism, uusi vanglaid ehitatakse aina juurde.
Ajupestud meedia, käpiknukkudest poliitikud takistavad meil riigiasjades kaasa rääkida.
... Ise külvavad endale aina uut tulemustasu juurde.
Kas läbi meditsiini või toidu – see pole meie otsustada!
Rahvas võitleb, et ellu jääda, kui miskit ütled, siis pannakse sind kinni.
Üüri maksmine läheb aina raskemaks, intressid suurenevad.
Raha trükitakse aina juurde, aga meie ei näe sellest sentigi!”

Ice Cube

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 19:10 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
See, et oled imelik, kui alla 700jevro/kuus palgaga tööd ei leia, on imelik suhtumine.
Niipalju kui mina eelmine ja üleeelmine suvi tööd otsisin, olid reaalsed variandid väga nutused. Nõo lihatööstusse laomeheks oleks edukalt saanud, aga sealt küsiti veel, et aga miks te siis nõus pole 380eur miinus maksud siin 12 tunniseid tööpäevi tegema ja igapäev 40+km maha sõitma oma transpordiga, et tööl käia? Kuna midagi suvel liigutama pidi, siis ei jäänud lõpuks muud üle, kui saarekis marjakaste pilduda 2.9eur/h miinus maksud. Olemas keskharidus ja kõrg omandamisel. Koos minuga pildus marjakaste ka 1 kutt, kellel oli kõrgharidus ajaloo erialal, ütles samuti, et tee või tina, aga kui otseseid tutvusi pole, siis tööd raske leida.
Jutt käib tartust, tallinnas tööturg ilmselt vähe mõistlikum.

Nii ta on. Sõber läks tuntud tln firmasse tööle. Salongi plastikuid värvis ja remontis vms. Nahksisusid värvis ja parandas. Endal polnud õrnaaimugi kuidas tuleb teha ning sai lollinäoga vahtimise eest törts üle 1000 euro.
Siin väikses alevis põlvas. Eesti suurimaid ehitustarvete ja tehnika rendi põlva osakonna juhataja nibin nabin 700. Kuid autoremondi ettevõttes kus tööl olin ,sai poeletitaga müüja/konsultant samuti 700. :D
Selverites ning AS TERE. On neto 460 eurot (mehaanik,operaator, transport tööline) pluss 7 protsenti mingi toodangult. Keskelt läbi 500 euro neto. Muidugi seal peaks olema kuidagi 2 tööl 2 vaba ,et 2 vabal päeval saad midagi muud teha veel.
Tartus topauto vist oli? 550 oli katseajal. Autotehnik. jms.
Eks pealinnas natukene teine elu ilmselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 19:28 
Kasutaja avatar

A eestlane on huvitab loom...vingub aga teha nagu midagi ei taha. Siin foorumis on ju palju vendi igasugustelt elualdadelt. Pange pead kokku koopereeruge ja bisness käima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 19:48 

kalle kirjutas:
A eestlane on huvitab loom...vingub aga teha nagu midagi ei taha. Siin foorumis on ju palju vendi igasugustelt elualdadelt. Pange pead kokku koopereeruge ja bisness käima.

Vingubki, aga tahab teha ka. Oi kus tahab teha, aga samas tahaks tasu ka selle eest, mida teeb. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2013 20:14 
Kasutaja avatar

Ma end eesti tagasi veaks siis saaks oma ameti peal vabalt 1000+kätte. Kahjuks on see aga suuresti mustalt, ametlikku nagu ikka, vähe.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis