KopliKrahv kirjutas:
Nohh, nutikaga on see, et selle ost on juba suht vältimatu, kuna egas naljalt tavalist nuppudega telefoni, mis ei oleks maale vanaemale mõeldud, lettidel polegi.
Nali naljaks, aga nutitelefoni ka mul pole

Siinkohal küll kedagi kiruma ei hakka, igal ühel oma eluviis, kui palju telefoni seinas hoiab.
3tk mul on neid olnud, eriti ei meeldi. Esimene mingi vana wildfire, siis mingi LG(see oli isegi päris meeldiv) ja lõpuks iphone 6 mis käis 3 garantiis, sain uue telefoni ja selle viisin nädala pärast poodi raha tagasi nõudes.
Tava telefonist piisab minule täiesti. Telefon on helistamiseks ja aku ei saa kunagi ootamatult tühjaks. Kuskil vaja positsioneerida, siis saan alati kõne tõmmata, kuid üldjuhul on kohad eelnevalt kaardi pealt valmis vaadatud ning endise taksojuhi vaist viib ilusti kohale. Seda vajaliku positsioneerimist ei juhtu kah eriti tihti.
Mõni väga harv juhus on, kus tahaks midagi nutikaga teha, mida tava telefoniga ei saa, aga suht elan üle. Selleks üheks korraks laenan vennalt või kelleltki(autoga seotud äppid jne.)
Olen ise tähele pannud ja ka nii mõnigi sõber on seda väitnud, et nutitelefon teeb kuidagi...lolliks. Igal vabal hetkel naelutad ennast telefoni taha uudiseid, fb vms. lugema ja sealt tuleb suhtkoht ainult negatiivset. Tööjuurers lõunal on seda hästi näha, teistel telefon koguaeg nina ees. Mina samal ajal mõtlen igast muudest asjades- õhtu plaanidest, või seda kuidas kodus ikka kõige optimaalsemalt veetorude trasse tõmmata mööda seina jms. ühesõnaga jääb rohkem aega ise enda mõtete mõtlemiseks ja tegevuse planeerimiseks.
e-maile pole mul vaja iga 5 minuti tagant lugeda. Õhtul jõuan koju ja loen tulnud teated üle. Pidev piiksumine ja vibramine hakkab suht häirima. Fb- imestan et see mul üldse veel alles on.
Kaamera on ainult nutikatel üli hea vanade lutsude kõrval ja on minu silmis nutikate kõige parem omadus. Kõige kehvem pole aga mitte kehva aku kestvus(minul kestaksid nad nkn mingi 2-3 päeva kuna netti jms. sees pidevalt ei hoiaks). Vaid ekraani purunemisvõime. Mõnel kelle telefon tervet elu asendab(ma ei räägi datast), sellel võib ekraani purunemisega kogu elu peeti minna- helistada ei saa, fotosid teha ei saa, netti ei saa.
Aga muidu nutikaid ma ei heidi, tööjuureski oleks tegelikult vaja, aga nimme ei osta. Tööandja ostku ise mulle nutikas, kui tahab.
Linnamaaturi teema lõpetaksin endapoolt viisakalt ära