919 kirjutas:
Oota mis te tahate siis öelda, et kõik maksmata jäänud asjad, mis on üle kolme aasta vanad, kaotavad kehtivuse? 5 aastat tagasi jäin EMT´le mingi ca 200.- võlgu, täna on see summa inkassos päris suureks kasvanud

ja nad tahavad seda tagasi. Selle 200.- ära maksmise vastu ma üldiselt ei vaidle, sest see on ikkagi minu tekitatud aga põhimõtteliselt võin ma nad kuu peale saata, sest 3 aastat on ammu möödas?
kui sa 200 ära maksad, siis sa tunnistadoma võlgnevust. kui sa kohtule ära ei tõesta, et sa ei pea muid asju maksma, siis maksad 200+ sama palju intresse+ mingeid lepingutasusi+ kohtutäituritasud jne jne.
Muidugi on asiau küsimus ja tore on kui sa maksad selle asja kinni, kuna su oma võlg...
teiselt poolt vaadates on asi nii, et kui teenuspakkuja pole sinuga 5 või 10 või 100 aastat kontakteerunud (kuigi on võimalus olnud), siis on ta tahtlikult venitanud, et lisaraha saada. ja võlglane pole mitte see loll, kes peaks muidusööjaid toitma. ja see seadus katab ka seda, et 10 aastaga muutub väga palju. mõni saab rikkamaks, mõni veel vaesemaks ja väga julm on 10 aastaga vaesunud inimesele 200 eegusest võlast selga lajatada summaga mis küündib 10 000.-eek-ni.
Igal inimesel on oma arvamus. mõistke võlglasi hukka kui tahate. Igaüks teeb seda, mida ise tahab ja kui seadus (eesti vabariik) kaitseb võlglasi, siis miks mitte seda "soodustust" kasutada?