Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 88  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Fotograafia arutelu
PostitusPostitatud: 08.04.2009 15:01 
Kasutaja avatar

ma pidasin rohkem seda silmas, mis sa ennist ütlesid, et modellid ongi piltilusad ;) ma tean mida retouch tähendab

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2009 16:52 
Kasutaja avatar

eks ma siis vabandan et melter su maailmavaadet riivasin, ja ma kardan et ma oma kit objega ei saagi arvestatavaid tulemusi, ja see kose pilt on üks väheseid mida tuuninud olen, ülejäänud olen lihtsalt vähe contrasti ja brightnessi muutnud. ja v.a. 1 pilt veel. Ja melter sa oled raudselt rusikaga HDR-i vastu kah?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2009 17:25 
Kasutaja avatar

torms kirjutas:
eks ma siis vabandan et melter su maailmavaadet riivasin, ja ma kardan et ma oma kit objega ei saagi arvestatavaid tulemusi, ja see kose pilt on üks väheseid mida tuuninud olen, ülejäänud olen lihtsalt vähe contrasti ja brightnessi muutnud. ja v.a. 1 pilt veel. Ja melter sa oled raudselt rusikaga HDR-i vastu kah?

Asi ei olegi maailmavaates - ma olen ise graafilise disainiga tegelenud pea 6 aastat, need aastat on Photoshop minu parim "sõber" olnud. Alguses leidsin ka, et kui vinge/kerge on Photoshopis pilti ilusaks teha - mingi hetk jätsin selle harjumuse maha ja sain aru, et kui keeruline on head fotot teha. Nüüdseks olen 2 aastat pusinud oma vana peegelkaameraga ja tulemus hakkab vaikselt, väga vaikselt, välja paistma.

Kui sa arvad, et mul on mingi metsik tehnika endal olemas siis fotokaks on 6 megapiksline 3 aastat vana Pentax ist*DL, kit objektiiv, K-bajetoni adapter M42 keermega (loe: saan kasutada Zeniti torusid oma kaameral) ja statiiv. Aegajalt olen laenanud sõbralt Kalasilma ja välku.

HDR'i vastu otseselt pole, kunagi sai fotoloengu käigus katsetatud ka - mingites olukordades ta täitsa õigustab ennast, aga see suundumus, et HDR HDRi pärast mulle korda ei lähe. HDR on minujaoks umbes samasse klassi nagu filmi kaadri üle pildistamine (jäävad nö kummitused ja kaks pilti sulanduvad omavahel).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.04.2009 20:17 

Fototöötluse teemasse - http://www.youtube.com/watch?v=hibyAJOSW8U

Üldiselt on nii, et enamik töötlusest, mis te digitaalselt teete, on sama, mida varem ilmutusprotsessi käigus tehti (ja senini tehakse).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.04.2009 12:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Mis modellidesse puutub siis mina oma loogikaga olen lasknud naistel pigem korraliku meigi teha ja valgusega sättinud asju kui hakanud shopiga pärast igast asju tuunima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2009 12:58 
Kasutaja avatar

töötlemata
Pilt
töödeldud
Pilt

võte näpust :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2009 22:34 
Kasutaja avatar

Pilt1 http://img264.imageshack.us/my.php?image=dsc0126a.jpg

Pilt2 http://img299.imageshack.us/my.php?image=dsc0136y.jpg

Mõlemad on tehtud ühel sama ajal. Esimese pildi puhul on päike enam vähem seljatagant, teise puhul on päike kella 10/11 peal.
Kuidas saada 2 pilti sama ilusa sinise taevaga, kas käsi seadest kuidagi või filtreid vaja????

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2009 01:47 
Kasutaja avatar

100% sama tulemust ei ole võimalik saada, aga õige säriajaga ja avaga on võimalik päris sarnane tulemus saada taeva näol. Probleem on nimelt selles, et päikese eredus tapab värvi taevas ära - kui säri piisavalt lühikeseks saada, siis võib taeva siniseks saada, aga üldjuhul muutub kõik muu üsna kontrastseks.

Üldiselt mida madalamal päike on, seda keerulisemaks olukord kisub. Kui päike veel maapinnaga suhtes 45-90 kraadi vahemikus on, saab enamvähem igaüks kes fotokaga manualis pildistada oskab olukorraga hakkama.

näide, väga madal päike (tekitab tõsiseid probleeme vastuvalgust pildistamisel, siluetti tekkimine ilma lisavarustuseta peaaegu võimatu)
Pilt

näide, enamvähem talutav olukord - joonistab enamuse pildile jäävast talutavalt välja
Pilt

näide, päike väga lihtsal kõrgusel - ca 75-80 kraadi
Pilt

näida, alla päikest (pildil näha ka probleemne fotograafi vari, aga üldiselt detaili saavutamine üsna lihtne - pildil jääb tihti puudu dünaamikast, kuna valgustatus on ühtlane ja varje pole näha)
Pilt

näide (arvatavasti on kasutatud välku, et muru rohelisena paistab - tavaolukorras peaks pmst siluett olema):

Pilt

näide (päikese ümbruses on üsna tõetruu taevas, aga mujal kisub liiga kontrastseks)

Pilt

Algajatele fotograafidele soovitatakse üldiselt mitte vastu valgust pildistada, aga tegelikult seda lihtsalt sellepärast, et see on nõks keerulisem ja natuke ebatraditsiooniline. Kasutades välku või muud lisavalgustust võib päris lahedaid effekte saada:

Pilt

Loodan, et oli midagi kasu, head munade toksimist!

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2009 20:15 
Kasutaja avatar

Pilt

http://www.automotiverigs.com/gallery.html

oki seletage lollile, mismoodi see autole külge kinnitub? Kuna ise ei jaga autode tehnilist jm. poolt kohe mätta ültse, siis oleks igasugune info sellekohapeal abiks. Ehk siis küsin seda, mis kohtadele see teoreetiliselt kinnituda võiks?
Samuti kas keegi eestis müüb - või siis oskab soovitada kuskohast osta sellist asja?

Asja nimi on siis Fig Rig.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2009 21:09 
Eliit

Fig Rig on natuke midagi muud. Rig või Car Rig kinnitub nn imminapadega kere külge.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2009 00:08 
Kasutaja avatar

Isegi koduste vahendite abil sarnase asja meisterdanud, samuti iminappadest. Antud RIG peaks olema magnetiga põhja alla kinnituv.

Paar näitepilti kah

Tean, et rig on kehvasti välja shopatud. :)

Priit

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2009 01:19 
Kasutaja avatar

Priit..kui sul on jagada seda pilti rigist, ehk sad näidata mulle :) kasvõi privasse, et saaks ettekujutuse miuke ta olema peaks. Krt lähe seda asja vaikselt juba vaja minema :D Tuleb Viljandis vaikselt nokitsema juba hakata :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2009 19:43 
Kasutaja avatar

Miki002 kirjutas:
Keegi mingit vabavaralist proget teab millega lihtsalt saab pildid kokku visata? hdr´i pean silmas. ;)

http://qtpfsgui.sourceforge.net/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2010 22:05 
Kasutaja avatar

Alguseks veidi algsest (head pildid) teemast:

ViktorT kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
Ega digipeegel pole mingi imeriist, et annad kellelegi kätte kellel on "hea silm" ja siis kunstiteosed hakkavad voolama.

Ma usun küll et hakkavad, digi seebikarbiga fotonduse kursustele just ei minda neid ilusaid pilte sealt võluma ;)
Ja peegel kaamerast võlud lühikese aja jooksul OLULISELT ilusamad pildid välja kui tava seebikast, või ?

Kas sa oled kasutanud pikka aega digiseepi ja peale seda pikka aega digipeeglit? Ma näiteks olen ja ma arvan, et ma tean millest ma räägin. Ma ei ütle muidugi, et minu pildid mingid kunstiteosed on, alla keskmise pildid, aga ühtteist ma olen selgeks saanud sellegipoolest.

ja siis sealt teemast:

Jespel kirjutas:
ViktorT jutule sealses teemas toetuseks, et nendest A6 interjööri piltidest on väga hästi aru saada, et tegemist on digipeegliga. Mitte kompositsiooni ega muu sellise pärast, aga pilt on võetud vastu valgust ja digiseebist suurema avaga.

Esimese tõestuseks on ventilatsiooniavade ja nuppudepaneeli vahelise osa mustri nähtavus ja selgus. Suvaline seebikas põletaks vastu valgust pildistades selle osa lihtsalt ära ja kogu detail läheb kaotsi.

Teiseks on pildilt nähtav keskplaani ja tagaplaani fookuserinevus - nimelt tagaplaan ei ole fookuses. See tuleneb sellest, et suure objektiiviga saab kasutada suurt ava, mida digiseebikaga ei saa (v.a. makrovõte, millega siin tegemist ei ole).

Sensor sensoriks, aga digiseebi ja peegli suurimaks erinevuseks on ikkagi optika, mida need kanda suudavad.

On nähtud nii inimesi, kes digipeegliga midagi teha ei oska ja neid, kes arvavad oma digiseebi pildist ülimat. Kahjuks neid viimaseid kipub rohkem olema.

Digiseebiga saab väga edukalt vastu valgust ka pilti teha. Nagu seal teemaski mainitud, siis kaamerat peab tundma ja lambist ei saa pilti teha. PS: tehtud on pilti ikkagi digiseebi tavapärasest miinimumist (f/8) väiksema avaga (f/10 kui täpne olla). Avaarv on tõepoolest suurem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2010 22:12 
Kasutaja avatar

Sellistele inimesetele, kes otsivad kompakti kompaktsust ja peegelkaamerate objede vahetusvõimalust, on loodud Olympus E-P1 http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/
Digipeegliga hakkasin enda silmale rahuldavaid pilte tegema ca aasta peale esimese soetamist siis kui olin endale teinud suuremal või vähemal määral selgeks säri ja ava kasutamise.
Pilt
Tegu Canon EOS 500D ja EF-S 17-85IS USM objega.(Pildistatav objekt pole küll suurem asi)
Tõuke andis digipeegli ostuks suure teravussügavusega pildid/võin natuke eksida terminoloogias) elik pildid siis mil objekt oli terav ja tagataust "udune"

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 88  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis