Esimene kokkupuude autoroolis politseiga oli 3a tagasi avalaksule sõites. Sõitsin klapptuledega sinise Supraga, millel valged triibud peal. Auto oli kuulu järgi pandud politseile nn black-listi, kuna tolleaegne omanik (kes mul kõrval istus) oli suutnud selle kuu ajaga, mis tal auto olnud oli jääda vahele ulmeliste kiiruse ületamistega (suurim oli vist +160 ja väikseim +80). Autol polnud ka ülevaatust ega kindlustust (seda sain ma teada muidugi alles siis, kui subaru tagaistmel istusin). Esimene kild oli see, kui juhikohal olnud mees läks Suprat uudistama samal ajal kui pisike naine mulle protokolli vormistas. Lasi omanikul tulla juhi kohale ja lasta asi pöördesse. Kuna Supral oli all pmst otseläbi kolme tolline, siis omanik algul andis vaikselt natuke pööret kuid politsei julgustas takka, et "näita ikka, mis häält see turps teeb nii et saime terve metsa kohama panna. Pärast seda oli politsei veel uurinud et miks subarul turbo enam niimoodi järgi ei tule nagu algul tuli (omanik oli vanasti subaru teeninduses mehhaanik ja oli ka seljas subaru jope).
pärast mõnda aega, kui tüüp oli seal ümber supra piiderdanud tuli tagasi subarusse ja läks umbes minut, kui naispolitseinik lükkas ukse lahti ja jooksis karjudes metsa poole. mees vaatas üllatunult minu otsa, et näha vaid mu üüratusuuri üllatunud silmi. hetk pärast seda kuulsime karjet:"MESILANE" ja hakkasime mõlemad koos naerma.
Väga tore paarike oli ja kuigi oleks saanud väänata korralikult, siis lasti päris kergelt minema.
Üks pilt ka Suprast:
http://images.orkut.com/orkut/photos/PQ ... GdaezU.jpgÜks järgmisi kokkupuuteid oli siis, kui umbes 2a tagasi tuupisin kodus sessi ajal ja närv oli must ning otsustasin oma mazdaga poodi minna, et pead tuulutada. Tol ajal oli refleks, et nii kui saan hoovist välja tagurdatud, siis läheb ka vöö peale esimest käiku sisse lülitades. Jõudsin siis hoovist mõnesaja meetri kaugusele mööda kohast, kus tol ajal väga tihti patrull istus ning tuli disko taha. Jäin seisma ja nii umbes minut ei tulnud tagant keegi välja. Mul närv must ja tahtsin kiirelt ära ajada asjad, et lennata tagasi õppima. Mõeldud tehtud-vöö maha, uks lahti ja esimene jalg välja ning koheselt kuulsin tagant avanevast uksest karjet:"kohe autosse tagasi ja käed roolile!" Tuli siis minu juurde lõpuks ja hakkas räuskama, et "mis sõidame siin ilma vööta ahh". Tüüp lausa näost punane ja puha. Mind ajas veel rohkem keema see, kuid suutsin rahu säilitada ja viisakalt vastu rääkida. Lõpuks autos naine sai mu jutust aru ja rahustas ka paarilise maha ning tulin ära hoiatusega.
See ka ainus halb kogemus politseiga seni liikluse alaselt. Saada hoiatus selle eest, mida mitte kunagi elus teinud ei ole on ikka natuke tobe küll.
Ning umbes aasta tagasi sai lasnamäelt pühapäeva hommikul 8ks tööle sõidetud ja kuna eelmine õhtu sai naisega päris pikalt kodus filmi vaadatud, siis polnud just kõige rohkem ärkvel. Kuna Gonsioris öisel rezhiimil üks foor vilgub kollast, siis hajameelsusest tõmbasin ka järgmisest foorist läbi, mis aga oli kollaselt vilkunud juba mõned sekundid varem ning oli minu läbi sõitmise ajaks juba puhta punane. Tõmbas siis Vilmsi nurgal istunud politsei mulle järgi ja jättis pärast kolmandat foori mu diskoga seisma. Natuke aega kontrollis mind vist arvutist ja tuli siis akna juurde.
P: dokumendid palun
M:...
P: tead ka mis tegid?
M: oli vist päris toores punane juba
P: (kergelt muheldes) no ikka täitsa veripunane jah. miks siis nii läks?
M: eile läks naisega pikalt ja nüüd ei suutnud muust mõelda, kui et miks ma pean minema pühapäeval varakult tööle, selle asemel et ilusa naise kõrval voodis teenitud und välja magada
P: (juba kõvasti naerdes) noh, seljuhul tõesti saan aru. vaatasin, et muidu sul leht puhta tühi. proovi siis järgmine kord ikka varem magama saada või muidu annan järgmine kord korralduse naine maha jätta.
Kokkupuuteid olnud tegelt rohkemgi, aga kuna enamasti on mul autod täiesti legaalsed igatpidi olnud, siis viisaka suhtumisega olen ka pmst alati neist sõpradena lahku läinud.