Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 23:32

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 347  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mobiiltelefonide arutelu
PostitusPostitatud: 01.04.2013 17:20 
Kasutaja avatar

Ei tea, ei tõmba mind mitte miski nende nn nutitelefonide juurde. Praegu ajutiselt kasutusel üks mingi samsungi nutiföön. No ei leia mõtet sellel asjal lihtsalt. Ja no netis "surfamine" :D no krt, ühtegi korda ei saa feissis sellega käidud ilma, et kellegi postitust kogemata ei jagaks või ei laigiks :D Kerid ülespoole, aga see krdi luts arvab, et ma vajutan nüüd kuskile :@
Vanal telefonil olid kõik vajalikud asjad: 5mp kaamera, sai normaalselt netis käidud, aku pidas vahel isegi nädala, muusikat sai järjest kuulata 28 tundi, ja mis peamine- sai helistada ja sõnumit saata. Telefoni taskulampi sai väga edukalt kasutatud ka auto parandamisel :D ei olnud kahju ka õliste kätega näppida, aga praegu kasutusel olevat valget nutifööni ei julge ma isegi puhtaks pestud kätega näppida :D. Kahju ainult, et vana telefon põrutuskindel ei olnud(selle telefoni eluea lõpetas lendama õppimine, aga kahjuks oli sein tugevam), aga uputada võis niipalju kui tahad :D
Endale uue telefoni vaatan samamoodi sellise vanakoolika, sest ma ei leia mõtet sellisel nutitelefonil. Kui ma tahan netis käia, siis on mul selleks läpakas, mitte ma ei pea silmi kissitades ja kõõritades väikse ekraani pealt omale vajalikku infot otsima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2013 17:33 
Kasutaja avatar

oraaalB kirjutas:
No mul on tagavara telefoniks Nokia 6310i. Aeg-ajalt on suht lahe kasutada. Taskust välja tõmbad siis kõik küsivad, et mis see veel on:D

Tellisin eile 6310i, mis vahetab välja praeguse 8310ne. Aku väsinud, üle kolme päeva ei kesta enam. Rääkimist palju kah. "Nuti"telefone olen proovinud mitmeid, ajateenistuses meelelahutuse eesmärgil. Praegu on pigem aku kestvus ja helistamise rakendus olulised. Tulevikus tahaks 8910i peale üle minna. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2013 18:15 
Kasutaja avatar

hardstyler kirjutas:
Aku väsinud, üle kolme päeva ei kesta enam.

Nutikatel ei kesta uue akuga ka niikaua :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2013 19:47 

mul ainus hea luts oli 5410. löö naelu seina, veekindel, taskulamp vist isegi oli. samas enam vist ei tahaks ka.
sellest infoväljast nii sõltuvuses, et ei oska enam teisiti olla :D
kahju, et need nutikad ainult nii õrnakesed on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2013 12:13 
Kasutaja avatar

enda omale pannud miski silikuun ümbrise, maha kukub kaitseb midagigi ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.04.2013 18:24 
Kasutaja avatar

Tegelikult kas nendest uhketest sony ericssonidest , mis on tolmu ja veekindlad . On siis tolmu ja veekindlad? Kogemusi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.04.2013 18:29 
Kasutaja avatar

Nagu tellitult, on just sulle tehtud delfis katse: http://forte.delfi.ee/news/digi/video-u ... d=65921912

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.04.2013 21:23 
Kasutaja avatar

hallscorpio kirjutas:
Tegelikult kas nendest uhketest sony ericssonidest , mis on tolmu ja veekindlad . On siis tolmu ja veekindlad? Kogemusi?

Xperia god kasutanud juba miski 4 -5 kuud ja siiani mingeid vigu pole ja töötab ilusti. Eks mõned korrad ole saanud katsetada kah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.04.2013 23:50 

Sai siis nädal tagasi Emt'ist Nokia Lumina 620 Windows phone 8 võetud.. Soovitan!.
230euri eest ikka siga hea telefon.

Minu jaoks on seal kõik olemas ja kõige rohkem meeldib see, et skype messenger ja facebook messenger on telefoni sms süsteemi sisse juurutatud. Enam ei pea näiteks kuskile facebook äppi sisse minema ja ootama, et näha endale saadetud sõnumeid, kõik tulevad sinna kus androidil tekstsõnumid on ja vastata saab ka sealt. Sotsiaalvõrgustike uudised on kuskil seal ligidal ja saab ka elementaarseid toimetusi teha.
Kaamera 5mp teeb suht häid pilte ja seda ka hämaras valguses, pilt võib telefonil täiesti must tegemise hetkel olla, aga tulemus on ikka üpris hea, ilma välguta siis.
Windows ise on väga hästi tööle pandud nende uute Nokiatega, Huawaiga ei pidavat saama isegi võrrelda. Pole mitte ühtkit hetke olnud selle nädala jooksul, et kus telefon oleks hangunud kuskil menüüdes sirvides, helistades vms.
Nokia navigeerimis süsteem tundus ka palju parem olevat, saad terve Eesti kaardi paari vajutusega alla laadida ja gpsi võtab ka kohe taha. Android telefonil ma kasutasin ainult kaarti võibolla häda korras aadressi leidmisel, mitte millekski muuks see ei kõlvanud.

Samas miinused: Windows on veel toores ja oleks vaja veel mõndasid elementaarseid seadistus võimalusi, näiteks, et saaks helitugevust valida erinevatele asjadele erinevat, kui õhtul paned voluumi alla, siis võiks nagu äratuskell ikka äratada. Task manager on ka puudu, kuigi ma ei teagi, kas toda üldse vaja on.
Ahjah, äppe on ka vähe, kuigi vist enamus põhilised on olemas.

Märgin ära ka, et tulin androidi pealt.

Need on siis minu esimesed mõtted sellest telefonist ja operatsioon süsteemist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.04.2013 00:26 

Task manager, multitasking on nokia lumia varjandil täitsa olemas. Hoia näppu vasakule näitava noole peal, tagasi mineku nupp. Tuleb kõik ette, aga ma ei oska neid kinni panna kuidagi :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.04.2013 00:45 
Kasutaja avatar

Veekindel on siis kui käid mingeid tihendeid vahetamas. Kellegi selliste omadustega telefon suri ära niiskuse tõttu ja ekpertiis ütles,et liidete katted polnud enam hermeetilised :D . Ei tea mul sai wildfire higi ,niiskust vihma jm karmi elu ja 0 viga. Praegu tolmus ja töötelefoniks htc desire ja samuti 0 viga. Ok veeklaasi pole uputand aga palju sa telefoniga vee sees käid. Täispeaga istud vannis, paned taskulambi põlema, lemmikloo mängima ja kujutad ette ,et oled allveelaev? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.04.2013 02:14 
Kasutaja avatar

Vee-ja tolmukindluse teemadel...

Paljud ei teagi, mida need teatud vidinatel olevad IPx/x standardid tähendavadki ja kukuvadki telefoni uputama.
Siin lingil on ilusti näidatud, millised indeksid, mis kindluse astmele vastavad

Ehk et, kui võtame Xperia Znäituseks, millel on IP 55 ja IP57.
Siis esimene number (5) näitab, et on testitud kuni 8tundi intensiivses tolmukambris (dust protected, järgmine ja viimane aste oleks juba dust tight) ja teine number (7) näitab, et veekindlus ulatub 1 meetrini sügavuses, 30 minutilises ajaplaanis.

Aga nagu siin juba mainiti, siis tootjal on ka omad nõuded (tihendid, hermeetikuvahetused jms) selliste asjade suhtes suhteliselt ranged.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.04.2013 07:02 
Kasutaja avatar

hallscorpio kirjutas:

Mul on kogemus samsungiga.

mihkel-m kirjutas:
Nagu tellitult, on just sulle tehtud delfis katse: http://forte.delfi.ee/news/digi/video-u ... d=65921912

See ei ole üks korralik katsegi.
Ma ei viitsi hetkel uurida, milline selle z IP sert on, aga samsungi IP67 tähendab, et pool tundi, kuni meetri sügavuses peaks kõik OK olema. Katsetingimustes sätestatud 20 sekundit vett elab üle iga korralik (ka MITTE veekindel) telefon üle kenasti. Iseasi, mis hakkab juhtuma 15 minuti või tunni möödudes, kui telefonikorpusele/pragudesse sattunud vesi hakkab sisemusse jõudma?
Olen päris veendunud, et 1h ja meeter sügavust Xperia Z üle ei elaks.

El Presidente kirjutas:
Aga nagu siin juba mainiti, siis tootjal on ka omad nõuded (tihendid, hermeetikuvahetused jms) selliste asjade suhtes suhteliselt ranged.

Kuna olen alles hiljuti selle tee läbi vaielnud, siis võin öelda, et ükski edasimüüja ega maaletooja kas ei tea, või ei informeeri ostjat selles, et telefoniga tuleb õli, tihendi ja filtrivahetustes käia iga 15k kilomeetri järel. Seega pole kliendi süü, kui midagi pekkis on, kuna neid asju pole õigeaegselt vahetatud.
Samuti kuulsin paar päeva tagasi sellest, kuidas uue läpaka ostes peab mingi aja tagant (ise kodus) hooldama emaplaati ja sellel vahetama termopastat ja midagi veel. Muidu garantii ei kehti. MITTE KUSKIL arvuti kasutusjuhendis ega lepingus vms pole sellist punkti. See on tootja nõue.
Ma ei tea ÜHTEGI klieni kes telefoni või arvutit ostes hakkaks kohe kõiki detaile guugeldama ja otsima tootjate kodulehelt mida või kuidas peaks hoidma, säilitama, hooldama jne jne...

Viimati muutis MrIroonia, 05.04.2013 07:19, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.04.2013 07:14 
Kasutaja avatar

prelude20 kirjutas:
Veekindel on siis kui käid mingeid tihendeid vahetamas. Kellegi selliste omadustega telefon suri ära niiskuse tõttu ja ekpertiis ütles,et liidete katted polnud enam hermeetilised :D

Ma eeldan, et jutt käib minu samsungist, kuna lähiminevikus pole kuskil mujal silma jäänud, et keegi sama asja üle kaebleks.
Kui täpsustuse mõttes- minu telefoni viga oli selles, et olen korduvalt kasutanud laadimisava ja seoses sellega on laadimisava katte servad kulunud ning enam ei ole hermeetiliselt kinni :D

kuigi vana telefoni SURVESTATUD mahakandmisel kirjutati dokumentidesse "kliendi süüline niiskuskahjustus. Ei kuulu garantii alla" (PS! Telefon oli veekindel), vahetati siiski telefon välja.
Seega, kui keegi soovib 2a garantiiga, täiesti uut vee- ja tolmukindlat fööni omale, siis võtke ühendust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.04.2013 09:45 
Kasutaja avatar

Kui veekindlat telefoni ja muidu vastupidavat tahate siis isekasutasin CAT Caterpillar B10. Korra jäi kopa lindi alla siis kopplaaduriga üle vuranud ja vee keskustes on alati taskus kaasas olnud. Hea on istuda vee baaris ja telefoniga lobiseda asju ajada :) Puhud kuulari veest puhtaks kõned saavad vastuvõetud ja ise helistatud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 347  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis