hallscorpio kirjutas:
Tegelikult kas nendest uhketest sony ericssonidest , mis on tolmu ja veekindlad . On siis tolmu ja veekindlad? Kogemusi?
Mul on kogemus samsungiga.
mihkel-m kirjutas:
See ei ole üks korralik katsegi.
Ma ei viitsi hetkel uurida, milline selle z IP sert on, aga samsungi IP67 tähendab, et pool tundi, kuni meetri sügavuses peaks kõik OK olema. Katsetingimustes sätestatud 20 sekundit vett elab üle iga korralik (ka MITTE veekindel) telefon üle kenasti. Iseasi, mis hakkab juhtuma 15 minuti või tunni möödudes, kui telefonikorpusele/pragudesse sattunud vesi hakkab sisemusse jõudma?
Olen päris veendunud, et 1h ja meeter sügavust Xperia Z üle ei elaks.
El Presidente kirjutas:
Aga nagu siin juba mainiti, siis tootjal on ka omad nõuded (tihendid, hermeetikuvahetused jms) selliste asjade suhtes suhteliselt ranged.
Kuna olen alles hiljuti selle tee läbi vaielnud, siis võin öelda, et ükski edasimüüja ega maaletooja kas ei tea, või ei informeeri ostjat selles, et telefoniga tuleb õli, tihendi ja filtrivahetustes käia iga 15k kilomeetri järel. Seega pole kliendi süü, kui midagi pekkis on, kuna neid asju pole õigeaegselt vahetatud.
Samuti kuulsin paar päeva tagasi sellest, kuidas uue läpaka ostes peab mingi aja tagant (ise kodus) hooldama emaplaati ja sellel vahetama termopastat ja midagi veel. Muidu garantii ei kehti. MITTE KUSKIL arvuti kasutusjuhendis ega lepingus vms pole sellist punkti. See on tootja nõue.
Ma ei tea ÜHTEGI klieni kes telefoni või arvutit ostes hakkaks kohe kõiki detaile guugeldama ja otsima tootjate kodulehelt mida või kuidas peaks hoidma, säilitama, hooldama jne jne...